Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Teriyaki csirkeszárny szósz

Teriyaki csirkeszárny szósz


teriyaki szósz pác csirkeszárny recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Készítsd el otthon az egyre népszerűbb japán édes-sós szószt. Mindenféle húshoz passzol, nem csak csirkéhez! Sertés és marha mellett szuper lazachoz is. Pillanatok alatt elkészül.

Adag4 főre
Előkészítési idő10 percFőzési idő15 percÖsszesen25 perc
Hozzávalók
 120 ml szójaszósz
 120 ml víz
 60 g barna cukor
 2 evőkanál rizsborecet
 2 darab mogyoróhagyma
 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
 2 teáskanál szezámolaj
 2 evőkanál friss gyömbér, reszelve
Elkészítés
1

Egy kis serpenyőben keverjük össze a szójaszószt, a vizet, a barnacukrot, az ecetet, az aprított mogyoróhagymát, a fokhagymát, a szezámolajat és a reszelt gyömbért.

2

Forraljuk fel, majd alacsony lángon 10 percig főzzük.

3

Miután kihűlt pácoljuk be vele a csirkeszárnyakat vagy halat.

4

A Teriyaki szószt öntetként használhatjuk akár sushihoz is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Francesinha, egy portugál szendvics, ha teletömnéd a hasadEz a kalóriadús frankensteini szendvics-szörnyeteg Portugáliából Porto városából származik. Két szelet kenyér között szaftos, pácolt sonkát, füstölt sertés- és chipolata kolbászt és steaket találunk. A helyiek még jó pár garnélával is kiegészítik, miért is ne. A szendvicset ezután olvasztott sajttal bevonják, és sörből és paradicsomból készült szószba merítik. Mindig sült krumplival tálalják, mert a portugálok láthatóan soha nem hallottak a szívbetegségről.
Mézes császáros tésztaA most következő kellemes tésztaételt egy isteni finom, grillezett összetevővel bolondítjuk meg, amelyet a meghitt szombat esték, vagy, akár a kiadós partik alkalmával is bátran felszolgálhatunk - mindenkit boldoggá téve vele!
Grillezett mogyoróvajas csirkeszárnyEz a recept tökéletes példa az ázsiai barbecue fantasztikus világára. A csirkeszárnyakat mogyoróvajjal, szójaszósszal pácolják és a Srirachával fűszerezik. Grillezve, magas hőfokon és gyors készítik el, friss mogyoróval tálalják.
Rózsa Sándor kedvence – Szoky konyhájaGrill recept videó: Szoky magyaros szűzérméket ajánl betyár finom ragúval. Sertés szűznél figyelni kell a sütésre (rövid ideig tartó első hőkezelés) ilyenkor még a hús belseje nyers, de az utolsó szakaszban visszatéve a sütőbe a legjobb állah érhető el. Ha jól dolgoztok az érme belseje kellemesen szaftos, de már átsült lesz. Többféle hússal is lehet készíteni az ételt akár csirkemellből, sertés karajból ezekben az esetekben ismételten rövid idő legyen a hőkezelés.

Hozzávalók

Hozzávalók
 120 ml szójaszósz
 120 ml víz
 60 g barna cukor
 2 evőkanál rizsborecet
 2 darab mogyoróhagyma
 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
 2 teáskanál szezámolaj
 2 evőkanál friss gyömbér, reszelve

Elkészítés

Elkészítés
1

Egy kis serpenyőben keverjük össze a szójaszószt, a vizet, a barnacukrot, az ecetet, az aprított mogyoróhagymát, a fokhagymát, a szezámolajat és a reszelt gyömbért.

2

Forraljuk fel, majd alacsony lángon 10 percig főzzük.

3

Miután kihűlt pácoljuk be vele a csirkeszárnyakat vagy halat.

4

A Teriyaki szószt öntetként használhatjuk akár sushihoz is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Teriyaki csirkeszárny szósz
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66