Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Teriyaki csirkeszárny szósz

Teriyaki csirkeszárny szósz


teriyaki szósz pác csirkeszárny recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Készítsd el otthon az egyre népszerűbb japán édes-sós szószt. Mindenféle húshoz passzol, nem csak csirkéhez! Sertés és marha mellett szuper lazachoz is. Pillanatok alatt elkészül.

Adag4 főre
Előkészítési idő10 percFőzési idő15 percÖsszesen25 perc
Hozzávalók
 120 ml szójaszósz
 120 ml víz
 60 g barna cukor
 2 evőkanál rizsborecet
 2 darab mogyoróhagyma
 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
 2 teáskanál szezámolaj
 2 evőkanál friss gyömbér, reszelve
Elkészítés
1

Egy kis serpenyőben keverjük össze a szójaszószt, a vizet, a barnacukrot, az ecetet, az aprított mogyoróhagymát, a fokhagymát, a szezámolajat és a reszelt gyömbért.

2

Forraljuk fel, majd alacsony lángon 10 percig főzzük.

3

Miután kihűlt pácoljuk be vele a csirkeszárnyakat vagy halat.

4

A Teriyaki szószt öntetként használhatjuk akár sushihoz is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Cubano szendvicsÍme egy itthon kevésbé ismert szendvics, ami az Óceán túloldalán nagyon népszerű - főleg - Kubában és az USA-ban.
Pokolian csípős csirkeszárnyTűzoltó készüléket bekészíteni, most egy igazán csípős csirkeszárny következik! Ebben a pokolian csípős receptben szerepet kap csípős fűszer és duplán csípős szósz is.
Masala streetfood – bundás grillsajt, indiai raguvalEgy nem éppen hétköznapi streetfood étel következik, egyenesen az indiai konyha egzotikus világából. Azonban, a végeredmény garantáltan lenyűgözi vendégeinket abszolút finom, páratlan ízjegyeivel. Ráadásul, elég tartalmas ahhoz, hogy jóllakjunk vele anélkül, hogy túlzásba vinnénk a kalóriabevitelt.

Hozzávalók

Hozzávalók
 120 ml szójaszósz
 120 ml víz
 60 g barna cukor
 2 evőkanál rizsborecet
 2 darab mogyoróhagyma
 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
 2 teáskanál szezámolaj
 2 evőkanál friss gyömbér, reszelve

Elkészítés

Elkészítés
1

Egy kis serpenyőben keverjük össze a szójaszószt, a vizet, a barnacukrot, az ecetet, az aprított mogyoróhagymát, a fokhagymát, a szezámolajat és a reszelt gyömbért.

2

Forraljuk fel, majd alacsony lángon 10 percig főzzük.

3

Miután kihűlt pácoljuk be vele a csirkeszárnyakat vagy halat.

4

A Teriyaki szószt öntetként használhatjuk akár sushihoz is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Teriyaki csirkeszárny szósz
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66