Teriyaki pulyka
Recept videó: Egy kis japán szósz, egy egész pulyka és indul is a varázslat. Próbáld ki ezt a receptet, ha már unod a klasszikus szárnyas ízeket.
Kapcsoljuk be a fa pellet grillsütőt füst üzemmódban, majd miután ég a pellet állítsuk 150°C-ra.
Közben egy serpenyőben keverjük össze és forraljuk fel az olvasztott vajat, a fokhagymát, a szójaszószt, az almaecetet, az őrölt gyömbért és a mézet.
Tegyük a pulykát egy sütőedénybe és szívjuk fel egy injektáló fecskendővel az elkészített keveréket.
A pulyka mell, comb és a szárny vastagabb részébe fecskendezzük a páclevet.
Ezután fűszerezzük be a teljes pulykát kedvenc szárnyas fűszerkeverékünkkel. A további ízesítés érdekében dobhatunk néhány gerezd fokhagymát a pulyka belsejébe és öntsünk almaecetet az edénybe.
Helyezze a pulyka a rácsba, és főzze addig, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 165–170 ° F-ot.
Egy külön tálba keverjük össze a kukoricakeményítőt és a hideg vizet, és adjuk hozzá a maradék pácléhez, ezzel létrehozzuk a mázat.
Kenjük át vele a pulykát az utolsó 15-20 percre. A pulyka ezzel sötétebb lesz a mázban lévő cukor miatt, de aggodalomra semmi ok.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Kapcsoljuk be a fa pellet grillsütőt füst üzemmódban, majd miután ég a pellet állítsuk 150°C-ra.
Közben egy serpenyőben keverjük össze és forraljuk fel az olvasztott vajat, a fokhagymát, a szójaszószt, az almaecetet, az őrölt gyömbért és a mézet.
Tegyük a pulykát egy sütőedénybe és szívjuk fel egy injektáló fecskendővel az elkészített keveréket.
A pulyka mell, comb és a szárny vastagabb részébe fecskendezzük a páclevet.
Ezután fűszerezzük be a teljes pulykát kedvenc szárnyas fűszerkeverékünkkel. A további ízesítés érdekében dobhatunk néhány gerezd fokhagymát a pulyka belsejébe és öntsünk almaecetet az edénybe.
Helyezze a pulyka a rácsba, és főzze addig, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 165–170 ° F-ot.
Egy külön tálba keverjük össze a kukoricakeményítőt és a hideg vizet, és adjuk hozzá a maradék pácléhez, ezzel létrehozzuk a mázat.
Kenjük át vele a pulykát az utolsó 15-20 percre. A pulyka ezzel sötétebb lesz a mázban lévő cukor miatt, de aggodalomra semmi ok.