Texas BBQ marhaszegy hagymásbabbal
Ehhez a recepthez korán keltünk, hogy az esti kerti partira a legkirályabb fogást tudjuk tálalni: Texas barbecue marhaszegy hagymás sült babbal.
A marhaszegy fűszerezés a texasi vonalon egyszerű mederben fog maradni, amihez egy marék egész borsot zúztunk szét a mozsárban, majd szintén egy marék sóval kevertük össze egy tálban.
A marhaszegyet trimmeljük meg a kiálló hús daraboktól és a túl vastag zsírrétegtől és masszírozzuk át mustárral, hintsük be a fűszerrel és finoman tapogassuk bele.
Mehet is az Okosgrillre! Az első lépésben 115 °C-on 3 órára. Az idő leteltével második lépésben kapjatok elő fél liter almalevet egy spriccelős flakonban és ne kíméljetek a husit, valamint emeljétek a hőt 125 °C-ra.
Újabb ismétlés: 3 óra múlva újra spriccelünk és újabb 10 fokkal emeljük a hőmérséklet. 1,5 óra után háromszorosan becsomagolva újabb 3 órára kerül vissza a rácsra a marhaszegy.
Mikor elkészült bármilyen nagy is a csábítás még legalább 1 óra pihentetés következik. Addig elkészítjük a köretet.
Egy edénybe vagy serpenyőbe öntsünk 3-3 doboz fehér és vörös babot, majd vágjunk hozzá 2 fej hagymát, kerüljön hozzá 100 gramm barnacukor, 1 evőkanál dijoni mustár, 2 evőkanál Worcestershire szósz, 4 evőkanál ketchup és 8 evőkanál barbecue szósz.
Keverjük el alaposan az egész tálat és a marhahús elkészülésének utolsó 2 órájára rakjuk szintén a pellet grillbe és 1-2-szer keverjük át.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
A marhaszegy fűszerezés a texasi vonalon egyszerű mederben fog maradni, amihez egy marék egész borsot zúztunk szét a mozsárban, majd szintén egy marék sóval kevertük össze egy tálban.
A marhaszegyet trimmeljük meg a kiálló hús daraboktól és a túl vastag zsírrétegtől és masszírozzuk át mustárral, hintsük be a fűszerrel és finoman tapogassuk bele.
Mehet is az Okosgrillre! Az első lépésben 115 °C-on 3 órára. Az idő leteltével második lépésben kapjatok elő fél liter almalevet egy spriccelős flakonban és ne kíméljetek a husit, valamint emeljétek a hőt 125 °C-ra.
Újabb ismétlés: 3 óra múlva újra spriccelünk és újabb 10 fokkal emeljük a hőmérséklet. 1,5 óra után háromszorosan becsomagolva újabb 3 órára kerül vissza a rácsra a marhaszegy.
Mikor elkészült bármilyen nagy is a csábítás még legalább 1 óra pihentetés következik. Addig elkészítjük a köretet.
Egy edénybe vagy serpenyőbe öntsünk 3-3 doboz fehér és vörös babot, majd vágjunk hozzá 2 fej hagymát, kerüljön hozzá 100 gramm barnacukor, 1 evőkanál dijoni mustár, 2 evőkanál Worcestershire szósz, 4 evőkanál ketchup és 8 evőkanál barbecue szósz.
Keverjük el alaposan az egész tálat és a marhahús elkészülésének utolsó 2 órájára rakjuk szintén a pellet grillbe és 1-2-szer keverjük át.