Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Texas BBQ marhaszegy hagymásbabbal

Texas BBQ marhaszegy hagymásbabbal


texas bbq marhaszegy sültbab recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ehhez a recepthez korán keltünk, hogy az esti kerti partira a legkirályabb fogást tudjuk tálalni: Texas barbecue marhaszegy hagymás sült babbal.

Adag10 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő12 óraÖsszesen12 óra 30 perc
Hozzávalók
 5,50 kg marhaszegy
 2 evőkanál dijoni mustár
 
 bors
 500 ml almalé
Hagymásbab:
 3 darab konzerv vörösbab
 3 darab konzerv fehérbab
 2 darab vöröshagyma
 100 g barnacukor
 2 evőkanál Worcestershire szósz
 4 evőkanál ketchup
 8 evőkanál barbecue szósz
Elkészítés
1

A marhaszegy fűszerezés a texasi vonalon egyszerű mederben fog maradni, amihez egy marék egész borsot zúztunk szét a mozsárban, majd szintén egy marék sóval kevertük össze egy tálban.

2

A marhaszegyet trimmeljük meg a kiálló hús daraboktól és a túl vastag zsírrétegtől és masszírozzuk át mustárral, hintsük be a fűszerrel és finoman tapogassuk bele.

3

Mehet is az Okosgrillre! Az első lépésben 115 °C-on 3 órára. Az idő leteltével második lépésben kapjatok elő fél liter almalevet egy spriccelős flakonban és ne kíméljetek a husit, valamint emeljétek a hőt 125 °C-ra.

4

Újabb ismétlés: 3 óra múlva újra spriccelünk és újabb 10 fokkal emeljük a hőmérséklet. 1,5 óra után háromszorosan becsomagolva újabb 3 órára kerül vissza a rácsra a marhaszegy.

5

Mikor elkészült bármilyen nagy is a csábítás még legalább 1 óra pihentetés következik. Addig elkészítjük a köretet.

6

Egy edénybe vagy serpenyőbe öntsünk 3-3 doboz fehér és vörös babot, majd vágjunk hozzá 2 fej hagymát, kerüljön hozzá 100 gramm barnacukor, 1 evőkanál dijoni mustár, 2 evőkanál Worcestershire szósz, 4 evőkanál ketchup és 8 evőkanál barbecue szósz.

7

Keverjük el alaposan az egész tálat és a marhahús elkészülésének utolsó 2 órájára rakjuk szintén a pellet grillbe és 1-2-szer keverjük át.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Baconbe tekert töltött savanyú uborkaAmikor egy recept annyira abszurd, hogy épp ezért muszáj kipróbálni! Na ilyen a töltött savanyú uborka baconbe tekerve és grillen megsütve. Ha valami különlegesre vágysz ez lesz az!
Smashed burger egyszerűenA hamburger forradalom lecsengőben van és a logikát nélkülöző extrémitások után visszatérünk lassan a klasszikus alaptételekhez. A smashed burger egyszerű, roppanós, de mégis extra szaftos húst ígér, ahol az ízélmény fókusza a hús, a sajt és a bacon triumvirátusa.
Füstölt, tépett marhanyakPulled beef: tépett marhanyak szaftosan, fűszeresen. A marhanyak kiváló alapanyag és olcsóbban beszerezhető, mint a szegy. Fantasztikus ízek és (ha marad) a pulled beefből pedig ételeket is készíthetünk: szendvics, mac'n'cheese vagy akár sós pite is.
SPG fűszerezett, sörben párolt marhaoldalasLehet, hogy a marhabordákon nincs annyi hús, mint a sertés oldalason, de ha pl. Traeger 'Que szószba forgatjuk, akkor felejthetetlenül finomak lesznek. Grillezzük meg őket egy serpenyőben, hogy ne égjenek le és a hús is szaftos maradhasson.

Hozzávalók

Hozzávalók
 5,50 kg marhaszegy
 2 evőkanál dijoni mustár
 
 bors
 500 ml almalé
Hagymásbab:
 3 darab konzerv vörösbab
 3 darab konzerv fehérbab
 2 darab vöröshagyma
 100 g barnacukor
 2 evőkanál Worcestershire szósz
 4 evőkanál ketchup
 8 evőkanál barbecue szósz

Elkészítés

Elkészítés
1

A marhaszegy fűszerezés a texasi vonalon egyszerű mederben fog maradni, amihez egy marék egész borsot zúztunk szét a mozsárban, majd szintén egy marék sóval kevertük össze egy tálban.

2

A marhaszegyet trimmeljük meg a kiálló hús daraboktól és a túl vastag zsírrétegtől és masszírozzuk át mustárral, hintsük be a fűszerrel és finoman tapogassuk bele.

3

Mehet is az Okosgrillre! Az első lépésben 115 °C-on 3 órára. Az idő leteltével második lépésben kapjatok elő fél liter almalevet egy spriccelős flakonban és ne kíméljetek a husit, valamint emeljétek a hőt 125 °C-ra.

4

Újabb ismétlés: 3 óra múlva újra spriccelünk és újabb 10 fokkal emeljük a hőmérséklet. 1,5 óra után háromszorosan becsomagolva újabb 3 órára kerül vissza a rácsra a marhaszegy.

5

Mikor elkészült bármilyen nagy is a csábítás még legalább 1 óra pihentetés következik. Addig elkészítjük a köretet.

6

Egy edénybe vagy serpenyőbe öntsünk 3-3 doboz fehér és vörös babot, majd vágjunk hozzá 2 fej hagymát, kerüljön hozzá 100 gramm barnacukor, 1 evőkanál dijoni mustár, 2 evőkanál Worcestershire szósz, 4 evőkanál ketchup és 8 evőkanál barbecue szósz.

7

Keverjük el alaposan az egész tálat és a marhahús elkészülésének utolsó 2 órájára rakjuk szintén a pellet grillbe és 1-2-szer keverjük át.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Texas BBQ marhaszegy hagymásbabbal
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Kategóriák

  • Kategóriák
  • Pellet kültéri-beltéri fűtés
  • Okosgrill kiegészítők
  •    Ajándéktárgyak
  •    Könyvek
  •    Kesztyűk
  •    Grillhőmérő, hússzonda
  •    Pizzasütéshez
  •    Tepsik, sütőlapok
  •    Tisztító eszközök
  •    Csomagok, szettek
  •    Öntöttvas termékek
  •    Étkészletek
  • Fa pelletek
  • Grill takaróponyva
  • Grill-barbecue fűszerek, rubok, szószok
  •    Szárnyas
  •    Sertés
  •    Marha
  •    Zöldség és gyümölcs
  •    Szarvas és vad
  •    Hal és tenger gyümölcsei
  •    Bárány
  •    Univerzális
  •    Chili
  •    GMG
  •    Traeger
  •    Milestone66
  •    Grate Goods
  • Okosgrillek
  •    Pellet grillek
  •    Faszenes grillek
  •    GMG
  •    Traeger
  •    Pit Boss
  •    Louisiana
  •    Yoder Smokers
  •    Zgrills
  •    Masterbuilt
  • Erdélyi dézsa fürdő
  • Egyéb okoseszközök
  • Savanyúság
  • Alapanyagok
  • Faszén
Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66