Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Texas BBQ marhaszegy hagymásbabbal

Texas BBQ marhaszegy hagymásbabbal


texas bbq marhaszegy sültbab recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ehhez a recepthez korán keltünk, hogy az esti kerti partira a legkirályabb fogást tudjuk tálalni: Texas barbecue marhaszegy hagymás sült babbal.

Adag10 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő12 óraÖsszesen12 óra 30 perc
Hozzávalók
 5,50 kg marhaszegy
 2 evőkanál dijoni mustár
 
 bors
 500 ml almalé
Hagymásbab:
 3 darab konzerv vörösbab
 3 darab konzerv fehérbab
 2 darab vöröshagyma
 100 g barnacukor
 2 evőkanál Worcestershire szósz
 4 evőkanál ketchup
 8 evőkanál barbecue szósz
Elkészítés
1

A marhaszegy fűszerezés a texasi vonalon egyszerű mederben fog maradni, amihez egy marék egész borsot zúztunk szét a mozsárban, majd szintén egy marék sóval kevertük össze egy tálban.

2

A marhaszegyet trimmeljük meg a kiálló hús daraboktól és a túl vastag zsírrétegtől és masszírozzuk át mustárral, hintsük be a fűszerrel és finoman tapogassuk bele.

3

Mehet is az Okosgrillre! Az első lépésben 115 °C-on 3 órára. Az idő leteltével második lépésben kapjatok elő fél liter almalevet egy spriccelős flakonban és ne kíméljetek a husit, valamint emeljétek a hőt 125 °C-ra.

4

Újabb ismétlés: 3 óra múlva újra spriccelünk és újabb 10 fokkal emeljük a hőmérséklet. 1,5 óra után háromszorosan becsomagolva újabb 3 órára kerül vissza a rácsra a marhaszegy.

5

Mikor elkészült bármilyen nagy is a csábítás még legalább 1 óra pihentetés következik. Addig elkészítjük a köretet.

6

Egy edénybe vagy serpenyőbe öntsünk 3-3 doboz fehér és vörös babot, majd vágjunk hozzá 2 fej hagymát, kerüljön hozzá 100 gramm barnacukor, 1 evőkanál dijoni mustár, 2 evőkanál Worcestershire szósz, 4 evőkanál ketchup és 8 evőkanál barbecue szósz.

7

Keverjük el alaposan az egész tálat és a marhahús elkészülésének utolsó 2 órájára rakjuk szintén a pellet grillbe és 1-2-szer keverjük át.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillezett garnélarákPercek alatt elkészül és könnyedén tengerparti ízeket idézhetünk meg ezzel a garnélarák recepttel. Csak rövid ideig szabad sütni, különben megkeményedik.
Füstölt guacamoleAzték eredetű étel került a receptek közé, amely a mexikói konyha egyik alap fogása, de persze már az egész világot meghódította. Egy pikáns étel, amely finom zöldségekből és avokádból áll, a füstről pedig a grillsütő gondoskodik.
Édes fűszeres marhabordákAhhoz, hogy a borda nagyszerű legyen elárulunk egy titkot. Ami pedig nem más, minthogy gyakran kenjük át a marhabordákat a páccal, különösen a főzési idő vége felé. Ez rétegezi a mártást, így a bordák ragadósak és igazán tökéletesek lesznek.

Hozzávalók

Hozzávalók
 5,50 kg marhaszegy
 2 evőkanál dijoni mustár
 
 bors
 500 ml almalé
Hagymásbab:
 3 darab konzerv vörösbab
 3 darab konzerv fehérbab
 2 darab vöröshagyma
 100 g barnacukor
 2 evőkanál Worcestershire szósz
 4 evőkanál ketchup
 8 evőkanál barbecue szósz

Elkészítés

Elkészítés
1

A marhaszegy fűszerezés a texasi vonalon egyszerű mederben fog maradni, amihez egy marék egész borsot zúztunk szét a mozsárban, majd szintén egy marék sóval kevertük össze egy tálban.

2

A marhaszegyet trimmeljük meg a kiálló hús daraboktól és a túl vastag zsírrétegtől és masszírozzuk át mustárral, hintsük be a fűszerrel és finoman tapogassuk bele.

3

Mehet is az Okosgrillre! Az első lépésben 115 °C-on 3 órára. Az idő leteltével második lépésben kapjatok elő fél liter almalevet egy spriccelős flakonban és ne kíméljetek a husit, valamint emeljétek a hőt 125 °C-ra.

4

Újabb ismétlés: 3 óra múlva újra spriccelünk és újabb 10 fokkal emeljük a hőmérséklet. 1,5 óra után háromszorosan becsomagolva újabb 3 órára kerül vissza a rácsra a marhaszegy.

5

Mikor elkészült bármilyen nagy is a csábítás még legalább 1 óra pihentetés következik. Addig elkészítjük a köretet.

6

Egy edénybe vagy serpenyőbe öntsünk 3-3 doboz fehér és vörös babot, majd vágjunk hozzá 2 fej hagymát, kerüljön hozzá 100 gramm barnacukor, 1 evőkanál dijoni mustár, 2 evőkanál Worcestershire szósz, 4 evőkanál ketchup és 8 evőkanál barbecue szósz.

7

Keverjük el alaposan az egész tálat és a marhahús elkészülésének utolsó 2 órájára rakjuk szintén a pellet grillbe és 1-2-szer keverjük át.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Texas BBQ marhaszegy hagymásbabbal
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66