Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Texas BBQ marhaszegy hagymásbabbal

Texas BBQ marhaszegy hagymásbabbal


texas bbq marhaszegy sültbab recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ehhez a recepthez korán keltünk, hogy az esti kerti partira a legkirályabb fogást tudjuk tálalni: Texas barbecue marhaszegy hagymás sült babbal.

Adag10 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő12 óraÖsszesen12 óra 30 perc
Hozzávalók
 5,50 kg marhaszegy
 2 evőkanál dijoni mustár
 
 bors
 500 ml almalé
Hagymásbab:
 3 darab konzerv vörösbab
 3 darab konzerv fehérbab
 2 darab vöröshagyma
 100 g barnacukor
 2 evőkanál Worcestershire szósz
 4 evőkanál ketchup
 8 evőkanál barbecue szósz
Elkészítés
1

A marhaszegy fűszerezés a texasi vonalon egyszerű mederben fog maradni, amihez egy marék egész borsot zúztunk szét a mozsárban, majd szintén egy marék sóval kevertük össze egy tálban.

2

A marhaszegyet trimmeljük meg a kiálló hús daraboktól és a túl vastag zsírrétegtől és masszírozzuk át mustárral, hintsük be a fűszerrel és finoman tapogassuk bele.

3

Mehet is az Okosgrillre! Az első lépésben 115 °C-on 3 órára. Az idő leteltével második lépésben kapjatok elő fél liter almalevet egy spriccelős flakonban és ne kíméljetek a husit, valamint emeljétek a hőt 125 °C-ra.

4

Újabb ismétlés: 3 óra múlva újra spriccelünk és újabb 10 fokkal emeljük a hőmérséklet. 1,5 óra után háromszorosan becsomagolva újabb 3 órára kerül vissza a rácsra a marhaszegy.

5

Mikor elkészült bármilyen nagy is a csábítás még legalább 1 óra pihentetés következik. Addig elkészítjük a köretet.

6

Egy edénybe vagy serpenyőbe öntsünk 3-3 doboz fehér és vörös babot, majd vágjunk hozzá 2 fej hagymát, kerüljön hozzá 100 gramm barnacukor, 1 evőkanál dijoni mustár, 2 evőkanál Worcestershire szósz, 4 evőkanál ketchup és 8 evőkanál barbecue szósz.

7

Keverjük el alaposan az egész tálat és a marhahús elkészülésének utolsó 2 órájára rakjuk szintén a pellet grillbe és 1-2-szer keverjük át.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Málnás chipotle sertésbordaA barbecuezás egyik legfinomabb alapanyaga a sertésborda, amit most egy különleges málnás chipotle bbq rubbal kentünk be és dobtunk pellet okosgrillre.
3-2-1 St. Louis sertésoldalasEz az egyszerű, ráadásul könnyedén megjegyezhető módszer tökéletesen puha és szaftos oldalast eredményez, amelyek azonnal leválnak a csontról.
Ropogós bacon, szalonna grillsütőnA szalonnasütéshez mindenkinek kapcsolódik egy jó emléke, ami beugrik az izzó parázs felett tartott nyársról és rajta az izzadó tenyérnyi szalonna látványáról és illatáról. Most egy kerti grillezőre szabott változatott mutatunk, ahol semmi sem vész kárba.

Hozzávalók

Hozzávalók
 5,50 kg marhaszegy
 2 evőkanál dijoni mustár
 
 bors
 500 ml almalé
Hagymásbab:
 3 darab konzerv vörösbab
 3 darab konzerv fehérbab
 2 darab vöröshagyma
 100 g barnacukor
 2 evőkanál Worcestershire szósz
 4 evőkanál ketchup
 8 evőkanál barbecue szósz

Elkészítés

Elkészítés
1

A marhaszegy fűszerezés a texasi vonalon egyszerű mederben fog maradni, amihez egy marék egész borsot zúztunk szét a mozsárban, majd szintén egy marék sóval kevertük össze egy tálban.

2

A marhaszegyet trimmeljük meg a kiálló hús daraboktól és a túl vastag zsírrétegtől és masszírozzuk át mustárral, hintsük be a fűszerrel és finoman tapogassuk bele.

3

Mehet is az Okosgrillre! Az első lépésben 115 °C-on 3 órára. Az idő leteltével második lépésben kapjatok elő fél liter almalevet egy spriccelős flakonban és ne kíméljetek a husit, valamint emeljétek a hőt 125 °C-ra.

4

Újabb ismétlés: 3 óra múlva újra spriccelünk és újabb 10 fokkal emeljük a hőmérséklet. 1,5 óra után háromszorosan becsomagolva újabb 3 órára kerül vissza a rácsra a marhaszegy.

5

Mikor elkészült bármilyen nagy is a csábítás még legalább 1 óra pihentetés következik. Addig elkészítjük a köretet.

6

Egy edénybe vagy serpenyőbe öntsünk 3-3 doboz fehér és vörös babot, majd vágjunk hozzá 2 fej hagymát, kerüljön hozzá 100 gramm barnacukor, 1 evőkanál dijoni mustár, 2 evőkanál Worcestershire szósz, 4 evőkanál ketchup és 8 evőkanál barbecue szósz.

7

Keverjük el alaposan az egész tálat és a marhahús elkészülésének utolsó 2 órájára rakjuk szintén a pellet grillbe és 1-2-szer keverjük át.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Texas BBQ marhaszegy hagymásbabbal
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66