Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Töltött burger bacon lekvárral

Töltött burger bacon lekvárral

töltött burger recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Elkészült a tökéletes burger, amely garantáltan elnyeri az ízlelőbimbók tetszését. A sajttal és jalapeno paprikával töltött darált marhahúspogácsa gondosan meggrillezve, hogy a belső töltelék lágyan olvadjon. A pikáns bacon jam, amelyet a ropogós szalonna és karamellizált hagyma alkot, tökéletesen kiegészíti a szaftos húst. A pirított bucik ölelik át ezt a mesterművet, így egyetlen harapással elmerülünk az ízek örömében. Ez a burger igazi gasztronómiai élményt nyújt minden falatban.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő25 percÖsszesen40 perc
Hozzávalók
 500 g marhahús
 150 g reszelt sajt
 2 darab burger buci
 savanyú uborka, jalapeno
Bacon lekvár
 250 g füstölt szalonna
 4 darab kisebb fej vöröshagyma
 250 g barna cukor
 100 g BBQ szósz
 2 evőkanál balzsamecet
 só, bors
 100 ml víz
Ajánlott kiegészítők:
Elkészítés
1

A darált marhahúst fűszerezzük egy kevés kevés olívaolajjal kiegészítjük, majd a burger formázó segítségével formázzuk. Ez lesz a hús "alja".

2

Készítsünk egy mélyedést a hús közepébe, és helyezzünk bele sajtot, illetve ízlés szerint jalapeno paprikát. A töltött réteget egy újabb húsréteggel zárjuk le.

3

Helyezzük be a húspogácsákat a grillsütőbe, amit időközben melegítsünk fel 180°C-ra.

4

Bár a töltelék miatt nehezebb szárad ki, de azért folyamatosan tartsuk szemmel és Folyamatos süssük oldalanként néhány (kb. 3-3) percig.

5

A bacon jam elkészítéséhez kisebb kockákra vágjuk a szalonnát és a hagymát egyaránt.

6

Először a szalonnát süssük meg, majd adjuk hozzá a hagymát, és amikor üveges lesz, öntsük hozzá a barnacukrot.

7

Karamellizálás után adjuk hozzá a BBQ szószt, a balzsamecetet, a fűszereket és egy kis vizet. Főzzük, amíg krémes, sűrű állagú bacon jamet kapunk, ügyeljünk rá, hogy többször is átkavarjuk.

8

A burger összeállításához kissé pirítsuk le a kettévágott bucikat, majd kenjük meg bacon lekvárral. Helyezzük rá a húspogácsát és ellensúlyozva az édes elemeket érkezhet néhány savanyú uborka rész is, majd zárjuk le a tetejével és már fogyaszthatjuk is a finom burgerünket.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Wagyu burger karamellizált hagymával, fokhagymás aiolival, gombávalElegáns klasszikus marhaburger, ebben a verzióban Wagyu-ból készítve karamellizált hagymával, fokhagymás aioli szósszal és gombával. Biztosan lenyűgöz majd! A Wagyu marhahús a japánok nemzeti kincse. Húsa márványozott, puha, szaftos a benne lévő zsíroktól. Igazán különleges alkalmakra ajánljuk, mint egy születésnap, akár egy randi est, vagy különleges vendég esetén.
Kávés szárított marhahús, beef jerkyA szárított marhahús az egészséges és fehérjedús snack lehetőségek közé tartozik. Egy kis adag szárított marhahús a nap során energiát adhat, miközben segít fenntartani a teltségérzetet és az izomtömeget. Készítsd el fa pellet grillsütőn.

Hozzávalók

Hozzávalók
 500 g marhahús
 150 g reszelt sajt
 2 darab burger buci
 savanyú uborka, jalapeno
Bacon lekvár
 250 g füstölt szalonna
 4 darab kisebb fej vöröshagyma
 250 g barna cukor
 100 g BBQ szósz
 2 evőkanál balzsamecet
 só, bors
 100 ml víz
Ajánlott kiegészítők:

Elkészítés

Elkészítés
1

A darált marhahúst fűszerezzük egy kevés kevés olívaolajjal kiegészítjük, majd a burger formázó segítségével formázzuk. Ez lesz a hús "alja".

2

Készítsünk egy mélyedést a hús közepébe, és helyezzünk bele sajtot, illetve ízlés szerint jalapeno paprikát. A töltött réteget egy újabb húsréteggel zárjuk le.

3

Helyezzük be a húspogácsákat a grillsütőbe, amit időközben melegítsünk fel 180°C-ra.

4

Bár a töltelék miatt nehezebb szárad ki, de azért folyamatosan tartsuk szemmel és Folyamatos süssük oldalanként néhány (kb. 3-3) percig.

5

A bacon jam elkészítéséhez kisebb kockákra vágjuk a szalonnát és a hagymát egyaránt.

6

Először a szalonnát süssük meg, majd adjuk hozzá a hagymát, és amikor üveges lesz, öntsük hozzá a barnacukrot.

7

Karamellizálás után adjuk hozzá a BBQ szószt, a balzsamecetet, a fűszereket és egy kis vizet. Főzzük, amíg krémes, sűrű állagú bacon jamet kapunk, ügyeljünk rá, hogy többször is átkavarjuk.

8

A burger összeállításához kissé pirítsuk le a kettévágott bucikat, majd kenjük meg bacon lekvárral. Helyezzük rá a húspogácsát és ellensúlyozva az édes elemeket érkezhet néhány savanyú uborka rész is, majd zárjuk le a tetejével és már fogyaszthatjuk is a finom burgerünket.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Töltött burger bacon lekvárral
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66