Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Vegán burger és zsemle Hévízi Ákossal

Vegán burger és zsemle Hévízi Ákossal


vegán burger recept grill okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Vegán ételek grillsütőn? Miért is ne! A burger egy klasszikus grillétel, de ebben a rendhagyó videóban most egy vegán burgert készíteünk el Ákossal. Ez a recept #olajmentes #szójamentes #teljesértékű #vegán

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő45 percÖsszesen1 óra
Hozzávalók
 1 bögre (2,3dl) főtt barnarizs/ quinoa
 1,50 bögre főtt, leszűrt bab1 konzerv
 1 bögre nyers napraforgómag/diópirítsuk meg olaj nélkül serpenyőben pár perc alatt
 ½ evőkanál olívaolaj, extra szűzkihagyható
 1 darab hagymaapróra vágva
 1 teáskanál chili por, őrölt kömény, füstölt paprika por
 4 evőkanál paradicsomszósz
 1 evőkanál dijoni mustár
  bögre zsemlemorzsa
 2 evőkanál sörélesztőpehely
 3 gerezd fokhagyma
További hozzávalók
 ketchup
 mustár
 hagyma
 uborka
 saláta
Vegán burger zsemle
 Szafi Hajdinamentes rostcsökkentett Univerzális lisztkeverék
Ajánlott kiégészítők
Elkészítés
1

Aprítsuk fel késes aprítóval a pirított napraforgómagot a fűszerekkel, míg durva, lisztszerű állaga nem lesz. Ezzel párhuzamosan egy nagyobb tálban törjük össze a babot villával. Arra kell csak figyeljünk, hogy ne legyen teljesen pépes a bab, valamennyire maradjon darabos.

2

Helyezzük a tálba a főtt rizst, az aprított magot, a vöröshagymát, a fokhagymát és minden további hozzávalót.
Fűszerből használjunk hamburgerhez passzoló fűszereket, amiben kellemes a só, bors és fokhagyma arány. Pl. Millestone66 Magyaros, Black vagy SPG+ ajánlott.

Tipp: Ha száraz lenne adhatunk még tovább egy kis paradicsomszószt.

3

Alapos keverés után nedves kézzel formázzunk belőle pogácsákat vagy használjunk burgerpogácsa formázó eszközt.

4

A videóban látható vegán burgerzsemlét Szafi lisztkeverékben készítettük. Természetesen ez opcionális. Ha Ti is ebből készítenétek el, akkor a csomagoláson megtaláljátok a pontos arányokat és mennyiségeket.

5

180°C-ra előmelegített grillsütőben szilikon lapon (de akár közvetlenül rácson vagy vaslapon) már süthető is a vegán burgerpogácsa, kb. 30-35 percen keresztül, félidőben megfordítva.

Fontos: amennyiben pizza kövön készítjük el a bucit, akkor a már a grillsütő bekapcsolásakor helyezzük be azt a hideg grillsütőbe, hogy együtt melegedjenek fel.

6

Az összeállítás már gyerekjáték: a kettévágott zsemlébe érkezhet ketchup, mustár (vegán)majonéz és (vegán) sajt, a pogácsa és persze mindenféle zöldség: saláta, uborka, paradicsom.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Pulled pork töltött hot dogHa unod már a klasszikus grill ételeket, akkor ez nagyon fog tetszeni! Egy sajtos, szaftos nagyon extra receptet hoztunk amit bárki el tud készíteni.
Hot Dog Chicago stílusbanNyugodtan kijelenthetjük, hogy a chicagói hot dognál kevés klasszikusabb típust találunk a étlapon. A savanyúságot nyugodtan cseréld le az ízlésednek megfelelően, illetve a zöld paprikát is helyettesítheted jalapeñoval, ha szeretnéd. Ehhez a recepthez hosszabb típusú virslik használata javasolt.
Pénztárcabarát babos tésztaEgy elfeledett hagyományos egyszerű étel következik, amit még költséghatékony is, a babos tészta. Megspékeljük egy kis rozmaringos füstölőfa pellettel és baconnel.
BBQ csirkés pizzaA klasszikus paradicsomos pizzák népszerű alternatívája a BBQ-s, csirkés pizza, amelyet már pellet okosgrill is elkészíthet, a klasszikus olasz kemencés-füstös ízzel együtt!

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 bögre (2,3dl) főtt barnarizs/ quinoa
 1,50 bögre főtt, leszűrt bab1 konzerv
 1 bögre nyers napraforgómag/diópirítsuk meg olaj nélkül serpenyőben pár perc alatt
 ½ evőkanál olívaolaj, extra szűzkihagyható
 1 darab hagymaapróra vágva
 1 teáskanál chili por, őrölt kömény, füstölt paprika por
 4 evőkanál paradicsomszósz
 1 evőkanál dijoni mustár
  bögre zsemlemorzsa
 2 evőkanál sörélesztőpehely
 3 gerezd fokhagyma
További hozzávalók
 ketchup
 mustár
 hagyma
 uborka
 saláta
Vegán burger zsemle
 Szafi Hajdinamentes rostcsökkentett Univerzális lisztkeverék
Ajánlott kiégészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

Aprítsuk fel késes aprítóval a pirított napraforgómagot a fűszerekkel, míg durva, lisztszerű állaga nem lesz. Ezzel párhuzamosan egy nagyobb tálban törjük össze a babot villával. Arra kell csak figyeljünk, hogy ne legyen teljesen pépes a bab, valamennyire maradjon darabos.

2

Helyezzük a tálba a főtt rizst, az aprított magot, a vöröshagymát, a fokhagymát és minden további hozzávalót.
Fűszerből használjunk hamburgerhez passzoló fűszereket, amiben kellemes a só, bors és fokhagyma arány. Pl. Millestone66 Magyaros, Black vagy SPG+ ajánlott.

Tipp: Ha száraz lenne adhatunk még tovább egy kis paradicsomszószt.

3

Alapos keverés után nedves kézzel formázzunk belőle pogácsákat vagy használjunk burgerpogácsa formázó eszközt.

4

A videóban látható vegán burgerzsemlét Szafi lisztkeverékben készítettük. Természetesen ez opcionális. Ha Ti is ebből készítenétek el, akkor a csomagoláson megtaláljátok a pontos arányokat és mennyiségeket.

5

180°C-ra előmelegített grillsütőben szilikon lapon (de akár közvetlenül rácson vagy vaslapon) már süthető is a vegán burgerpogácsa, kb. 30-35 percen keresztül, félidőben megfordítva.

Fontos: amennyiben pizza kövön készítjük el a bucit, akkor a már a grillsütő bekapcsolásakor helyezzük be azt a hideg grillsütőbe, hogy együtt melegedjenek fel.

6

Az összeállítás már gyerekjáték: a kettévágott zsemlébe érkezhet ketchup, mustár (vegán)majonéz és (vegán) sajt, a pogácsa és persze mindenféle zöldség: saláta, uborka, paradicsom.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Vegán burger és zsemle Hévízi Ákossal
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66