Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Vietnámi pork belly Bahn Mi szendvics

Vietnámi pork belly Bahn Mi szendvics


Pork Belly Banh Mi szendvics ázsia recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A vietnami ihletésű BBQ Pork Belly Banh Mi szendvics zamatos: a füstölt és párolt sertéscsászár, a ropogós friss zöldség, a házi savanyúság csípős sriracha szósszal egyesülnek egy ciabatta buciban. Készülj fel az egyik legjobb szendvicsre!

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő7 óraÖsszesen7 óra 30 perc
Hozzávalók
 2 kg császárhús
 2 darab sárgarépa
 1 darab kisebb jégcsapretek
 1 evőkanál méz
 2 darab savanyú uborkavékonyra szeletelve
 1 darab limeleve és reszelt héja
 Ízlés szerint Milestone66 SPG+só, tört bors, fokhagymával helyettesíthető
 1 evőkanál korianderdarált vagy őrölt
 1 evőkanál Ponzucitrom levével kevert szójaszósszal helyettesíthető
 230 ml rizsbor ecet
 2 evőkanál
 4 darab ciabatta buci
 2 evőkanál szójaszósz
 150 g csípős szósz
 4 darab csillagánizs
 100 g cukor
 230 ml víz
1

Melegítsük elő 110-120°C-ra a a fa pellet grillsütőt.

2

A császárhús bőrét vágjuk be keresztbe, majd alaposan dörzsöljük be a SPG fűszerkeverékkel.

3

A grillsütő rácsára helyezve 7 órán keresztül füstöljük, vagy amíg el nem éri a 90°C-os belső hőmérsékletet. Ezután 30 percig pihentetjük.

4

Készítsük el a különleges házi savanyúságot: a zöldségeket (sárgarépa, jégcsapretek) csíkozzuk fel, rakjuk egy tálba.

5

Tegyük az ázsiai fűszerkeveréket és a csillagánizst egy kis serpenyőbe, és pirítsuk meg. Olaj helyett egy kevés vízen végezzük a folyamatot. Adjuk hozzá a rizsbor ecetet, forraljuk fel, főzzük 3 percen keresztül.

6

Adjuk hozzá a vizet, a cukrot és a sót, újra forraljuk fel, majd főzzük további 5 percen keresztül.
Szűrjük le a folyadékot, és azonnal öntsük a zöldségekre, ügyelve arra, hogy a zöldségek víz alá kerüljenek. Ha kihűlt tegyük be a hűtőbe.

7

Készítsük el a csípős-lime szószt: Keverjük össze alaposan a csípős szószt, a lime levét és reszelt héját, a szójaszószt, a ponzu szószt, a mézet, az őrölt koriandert.
A ponzu egy japán szósz, melyet citromos szójaszószként is megnevezhetünk. Nehezen kapható hozzávaló, így helyettesítsük szójaszósszal és némi citrom levével.

8

A ciabatta bucikat pirítsuk le, majd állítsuk össze a szendvicset: helyezzünk a (vékonyra) szeletelt császárhúst a szendvicsbe, helyezzünk rá hozzá savanyúságból és a savanyú uborkából, majd öntsük nyakon a csípős szósszal.
Egy nagyon intenzív élményben lesz részünk, reméljük ti is szeretitek a csípős-pikáns ízeket.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillezett mézes-dijoni mustáros csirkemellEgy izgalmas pácolt csirkemell mézes-dijoni mustáros szószban nagyszerű döntés az ünnepi asztalra, de egy normál hétköznapra is. Próbáld ki ezt a könnyű receptet grillsütőben és nyűgözd le vele a családot, barátokat.
Texasi töltött jalapeno falatokHa szereted a jalapeno poppers-t, akkor ezeket a töltött Texas falatokat imádni fogod! Ha maradt szegy vagy egy kis pulled pork az előző sütésekből, akkor itt az idő a tökéletes hasznosításhoz. Fantasztikus, ahogy ezek a csípős jalapenok megtöltődnek krémsajttal és reszelt sajttal, majd bacon páncélba csomagolódnak.
CsirkesalátaEzt a füstölt csirkés salátát jalapenóval és csípős fűszerekkel bolondítottuk meg, hogy meglepjük az ízlelőbimbókat. Tölthetjük tortillába vagy vastag pellet grillen sült kenyérszeletek közé és máris egy kiadós, füstös csirkés ételt kapunk.

Hozzávalók

Hozzávalók
 2 kg császárhús
 2 darab sárgarépa
 1 darab kisebb jégcsapretek
 1 evőkanál méz
 2 darab savanyú uborkavékonyra szeletelve
 1 darab limeleve és reszelt héja
 Ízlés szerint Milestone66 SPG+só, tört bors, fokhagymával helyettesíthető
 1 evőkanál korianderdarált vagy őrölt
 1 evőkanál Ponzucitrom levével kevert szójaszósszal helyettesíthető
 230 ml rizsbor ecet
 2 evőkanál
 4 darab ciabatta buci
 2 evőkanál szójaszósz
 150 g csípős szósz
 4 darab csillagánizs
 100 g cukor
 230 ml víz

Elkészítés

1

Melegítsük elő 110-120°C-ra a a fa pellet grillsütőt.

2

A császárhús bőrét vágjuk be keresztbe, majd alaposan dörzsöljük be a SPG fűszerkeverékkel.

3

A grillsütő rácsára helyezve 7 órán keresztül füstöljük, vagy amíg el nem éri a 90°C-os belső hőmérsékletet. Ezután 30 percig pihentetjük.

4

Készítsük el a különleges házi savanyúságot: a zöldségeket (sárgarépa, jégcsapretek) csíkozzuk fel, rakjuk egy tálba.

5

Tegyük az ázsiai fűszerkeveréket és a csillagánizst egy kis serpenyőbe, és pirítsuk meg. Olaj helyett egy kevés vízen végezzük a folyamatot. Adjuk hozzá a rizsbor ecetet, forraljuk fel, főzzük 3 percen keresztül.

6

Adjuk hozzá a vizet, a cukrot és a sót, újra forraljuk fel, majd főzzük további 5 percen keresztül.
Szűrjük le a folyadékot, és azonnal öntsük a zöldségekre, ügyelve arra, hogy a zöldségek víz alá kerüljenek. Ha kihűlt tegyük be a hűtőbe.

7

Készítsük el a csípős-lime szószt: Keverjük össze alaposan a csípős szószt, a lime levét és reszelt héját, a szójaszószt, a ponzu szószt, a mézet, az őrölt koriandert.
A ponzu egy japán szósz, melyet citromos szójaszószként is megnevezhetünk. Nehezen kapható hozzávaló, így helyettesítsük szójaszósszal és némi citrom levével.

8

A ciabatta bucikat pirítsuk le, majd állítsuk össze a szendvicset: helyezzünk a (vékonyra) szeletelt császárhúst a szendvicsbe, helyezzünk rá hozzá savanyúságból és a savanyú uborkából, majd öntsük nyakon a csípős szósszal.
Egy nagyon intenzív élményben lesz részünk, reméljük ti is szeretitek a csípős-pikáns ízeket.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Vietnámi pork belly Bahn Mi szendvics
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66