Wagyu burger karamellizált hagymával, fokhagymás aiolival, gombával
Elegáns klasszikus marhaburger, ebben a verzióban Wagyu-ból készítve karamellizált hagymával, fokhagymás aioli szósszal és gombával. Biztosan lenyűgöz majd! A Wagyu marhahús a japánok nemzeti kincse. Húsa márványozott, puha, szaftos a benne lévő zsíroktól. Igazán különleges alkalmakra ajánljuk, mint egy születésnap, akár egy randi est, vagy különleges vendég esetén.
Egy nagy keverőtálban óvatosan, de alaposan keverjük össze a wagyu darált marhahúst és a steak fűszerkeveréket. Vigyázzunk, ne keverje túl sokáig a húst, különben a burgerek kemények lesznek.
Óvatosan válasszzuk szét a húst négyfelé és alakítsunk ki laza golyókat, majd formázzuk burger pogácsává. Lefedve helyezzük a hűtőbe, amíg a további hozzávalókkal elkészülünk.
Amíg a pogácsák hűlnek, alacsony hőmérsékleten hevítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben és dobjuk rá a vékonyra szeletelt hagymát. Süssük lassan, kavargatva, amíg aranybarna nem lesz.
A hőmérsékletet megemelve adjuk hozzá a gombát és pirítsuk össze, de a gombát nem szabad túlsütni, maradjon benne nedvesség.
Öntsük hozzá a balzsamecetet és főzzük körülbelül 2-3 percig, majd vegyük ki a hagymát és a gombát, tegyük félre.
Fokhagymás aioli szósz: Egy kis keverőtálban keverjük össze az aprított fokhagymát, a majonézet, az olívaolajat, a petrezselymet, a friss citromlevet és steak fűszerkeveréket, majd felhasználásig tegyük félre.
Melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 175°C-ra és vegyük ki a hamburger pogácsákat a hűtőszekrényből egyenesen a grillre.
Grillezzük a hamburgereket 3 percig az egyik oldalon, majd fordítsuk meg és helyezzük rá egy szelet cheddar sajtot. Grillezzük tovább 5-6 percig vagy ha mérünk belső hőmérsékletet, akkor 52°C-ig.
Vegyük le a rácsról a húspogácsákat és állítsuk össze a burgert: Igény szerint a pirított zsemlére tegyünk egy kanál aioli szószt, helyezzük rá a pogácsát, majd a hagymát és a gombát, végül zárjuk a burgert és fogyasszuk.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Egy nagy keverőtálban óvatosan, de alaposan keverjük össze a wagyu darált marhahúst és a steak fűszerkeveréket. Vigyázzunk, ne keverje túl sokáig a húst, különben a burgerek kemények lesznek.
Óvatosan válasszzuk szét a húst négyfelé és alakítsunk ki laza golyókat, majd formázzuk burger pogácsává. Lefedve helyezzük a hűtőbe, amíg a további hozzávalókkal elkészülünk.
Amíg a pogácsák hűlnek, alacsony hőmérsékleten hevítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben és dobjuk rá a vékonyra szeletelt hagymát. Süssük lassan, kavargatva, amíg aranybarna nem lesz.
A hőmérsékletet megemelve adjuk hozzá a gombát és pirítsuk össze, de a gombát nem szabad túlsütni, maradjon benne nedvesség.
Öntsük hozzá a balzsamecetet és főzzük körülbelül 2-3 percig, majd vegyük ki a hagymát és a gombát, tegyük félre.
Fokhagymás aioli szósz: Egy kis keverőtálban keverjük össze az aprított fokhagymát, a majonézet, az olívaolajat, a petrezselymet, a friss citromlevet és steak fűszerkeveréket, majd felhasználásig tegyük félre.
Melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 175°C-ra és vegyük ki a hamburger pogácsákat a hűtőszekrényből egyenesen a grillre.
Grillezzük a hamburgereket 3 percig az egyik oldalon, majd fordítsuk meg és helyezzük rá egy szelet cheddar sajtot. Grillezzük tovább 5-6 percig vagy ha mérünk belső hőmérsékletet, akkor 52°C-ig.
Vegyük le a rácsról a húspogácsákat és állítsuk össze a burgert: Igény szerint a pirított zsemlére tegyünk egy kanál aioli szószt, helyezzük rá a pogácsát, majd a hagymát és a gombát, végül zárjuk a burgert és fogyasszuk.