Lecsós libacomb grill recept by Szoky konyhája
A liba elkészítése régi hagyományokat idéz fel, ahogy beköszönt az ősz. Szoky most kellemest a hasznossal magyaros lecsós libacombot készített pataki tálban.
A fa pellet grillsütőt most kihúzott rostélyokkal fogjuk használni. Szükségünk lesz továbbá még egy kerámia tálra is.
A libacombokat érdemes megtisztítani a bent maradt toklászoktól, majd ezután mossuk meg alaposan és töröljük át papírtörlővel.
Az előmelegített sütőbe tegyük be a tálat és rakjuk bele a szalonnát, így szépen ki fog sülni a zsírja.
Gorombára vágjuk össze a hagymát és a fokhagymát és tegyük a kisütött szalonna zsírjához, majd pár percig pirítsuk, amíg le nem pirul.
Ezután jöhet a piros paprika (kb. 2 evőkanál), és az összeforgatás.
Helyezzük be ebbe a piros paprikás pörkölt alapba a libacombokat, pár perc után fordítsuk meg a combokat.
2,5 dl vízzel öntsük fel, majd sózzuk, borsozzuk és őrölt köménnyel is szórjuk meg. A liba és a lecsó is nagyon szereti a köményt.
Tegyük rá a tál fedelét és 2 óra alatt 2-3x fordítsuk meg a combokat.
Tipp: mivel sok zsír jön ki a szalonnából és a libából is, így érdemes egy kicsit leszedni majd belőle.
Az idő letelte után vegyük a combokat és tegyük félre (letakarva).
A megmaradt pörkölt alapba jöhet a lecsónak felvágott paprika és a paradicsom, majd alaposan keverjük össze és tegyük vissza a libacombokat.
Kb. 200 fokra emelve a hőmérsékletet 30 percet süssük tovább fedő nélkül.
Tálaláshoz ropogós héjú fehér kenyeret és kovászos uborkát ajánlunk.
Szoky konyhája receptkönyv:
Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
A fa pellet grillsütőt most kihúzott rostélyokkal fogjuk használni. Szükségünk lesz továbbá még egy kerámia tálra is.
A libacombokat érdemes megtisztítani a bent maradt toklászoktól, majd ezután mossuk meg alaposan és töröljük át papírtörlővel.
Az előmelegített sütőbe tegyük be a tálat és rakjuk bele a szalonnát, így szépen ki fog sülni a zsírja.
Gorombára vágjuk össze a hagymát és a fokhagymát és tegyük a kisütött szalonna zsírjához, majd pár percig pirítsuk, amíg le nem pirul.
Ezután jöhet a piros paprika (kb. 2 evőkanál), és az összeforgatás.
Helyezzük be ebbe a piros paprikás pörkölt alapba a libacombokat, pár perc után fordítsuk meg a combokat.
2,5 dl vízzel öntsük fel, majd sózzuk, borsozzuk és őrölt köménnyel is szórjuk meg. A liba és a lecsó is nagyon szereti a köményt.
Tegyük rá a tál fedelét és 2 óra alatt 2-3x fordítsuk meg a combokat.
Tipp: mivel sok zsír jön ki a szalonnából és a libából is, így érdemes egy kicsit leszedni majd belőle.
Az idő letelte után vegyük a combokat és tegyük félre (letakarva).
A megmaradt pörkölt alapba jöhet a lecsónak felvágott paprika és a paradicsom, majd alaposan keverjük össze és tegyük vissza a libacombokat.
Kb. 200 fokra emelve a hőmérsékletet 30 percet süssük tovább fedő nélkül.
Tálaláshoz ropogós héjú fehér kenyeret és kovászos uborkát ajánlunk.