Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Füstölt sertésburger

Füstölt sertésburger


füstölt sertésburger recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Nem lehet minden dicsőség kizárólag a marhahamburgereké! A füstölt sertéshúsburger szaftos, puha és tele van a füst hozzáadott ízével. A hamburger füstös íze mellett szerepet kap még a nektarin, jalapeno, avokádó és egy koriander-lime majonéz is.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő55 percÖsszesen1 óra 10 perc
Hozzávalók
 900 g sertéshús darálva
 200 g húsos szalonna, kockázva
 4 darab hamburger zsemle
 1 darab avokádó
 1 evőkanál grill fűszerkeverék
 4 darab salátalevél
Majonézhez:
 80 g majonéz
 1 evőkanál koriander, aprítva
 ½ lime leve és reszelt héja
Salsa:
 2 darab kockázott nektarin
 1 darab jalapeno paprika aprítva
 2 evőkanál koriander levél, aprítva
 ½ lime leve és reszelt héja
 ½ aprított lilahagyma
Elkészítés
1

Melegítsük a fa pellet grillsütőt 110-120°C-ra és a darált sertéshúst keverjük össze a grill fűszerrel, a kockázott baconnel, osszuk el 4 egyenlő részre és formázzunk belőlük húspogácsákat.

2

A húspogácsákat helyezzük a felső rácsra és füstöljük 30 percen keresztül, majd emeljük a hőmérsékletet 150°C-ra és további 20 percig maradjon a rácson.

3

Készítsük el a salsa-t: keverjük össze a kockázott nektarint, az aprított jalapenot, hagymát és koriandert a lime levével és reszelt hájával.

4

A majonézhez keverjük hozzá az aprított koriander másik felét, a lime levét és reszelt héját, majd alaposan keverjük össze.

5

Füstölés után grillezzük a húspogácsákat nyílt lángon oldalanként 1-1 percig, majd a grillről levéve pihentessük 5 percig. Ennyi idő épp elég arra, hogy a kettévágott zsemléket is megpirítsuk.

6

Füstölt sertésburgerünk összeállítása: Zsemle alja, egy kanál koriander-lime majonéz, saláta, húspogácsa, szeletelt avokádó, salsa és a zsemle teteje.

Jó étvágyat kívánunk!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Töltött tarja pisztáciával – Szoky konyhájaGrill recept videó: Ahogy lenyűgöző, kíméletlenül látványos külsejével, úgy izgalmas tartalmával egyaránt elkápráztat ez a furmányos, nem éppen hétköznapi töltött tarja. Exkluzív, kellemes és fejedelmi - de mégis roppant egyszerű!
Chilis bacon burgerExtra különleges burgert készíthetünk klasszikus ízekkel vegyítve ennek a receptnek a segítségével. Zöldfűszeres salsa, bacon, chili, marhahús, sajt. Egyszerű, nagyszerű!
Friss sült sonka mustármártássalSokan azt hiszik, hogy a „sonka” szó füstöltséget jelent, de valójában egy húsvágási típusról van szó. Idén próbáljuk ki, hogy egy friss, nyers, pácolatlan és füstöletlen sonkát készítünk a húsvéti ünnepre - vagy éppen egy különleges vasárnapi vacsorára. A sertés hátsó combjából származó húst nem mindig könnyű frissen megtalálni a boltokban, ezért előfordulhat, hogy meg kell kérnünk a hentesünket, hogy külön rendelje meg. De egy biztos ezek az ízek megérik majd a fáradságot. Ráadásul mivel a fa pellet grillsütőn készítjük el, ez a friss sonka kellemes füstös ízt kap majd. A bőr és a hús íze akkor lesz a legjobb, ha egy-két nappal a főzés előtt besózzuk, ezért érdemes egy kicsit előre tervezni.
Császáros rakott tojás grillenMost megmutatjuk nektek a reggelik királyának is nevezhető, grillen készülő császáros rakott tojás receptjét! Brutál finom és tápláló kajával kezdhetitek a napot... Fald fel!

Hozzávalók

Hozzávalók
 900 g sertéshús darálva
 200 g húsos szalonna, kockázva
 4 darab hamburger zsemle
 1 darab avokádó
 1 evőkanál grill fűszerkeverék
 4 darab salátalevél
Majonézhez:
 80 g majonéz
 1 evőkanál koriander, aprítva
 ½ lime leve és reszelt héja
Salsa:
 2 darab kockázott nektarin
 1 darab jalapeno paprika aprítva
 2 evőkanál koriander levél, aprítva
 ½ lime leve és reszelt héja
 ½ aprított lilahagyma

Elkészítés

Elkészítés
1

Melegítsük a fa pellet grillsütőt 110-120°C-ra és a darált sertéshúst keverjük össze a grill fűszerrel, a kockázott baconnel, osszuk el 4 egyenlő részre és formázzunk belőlük húspogácsákat.

2

A húspogácsákat helyezzük a felső rácsra és füstöljük 30 percen keresztül, majd emeljük a hőmérsékletet 150°C-ra és további 20 percig maradjon a rácson.

3

Készítsük el a salsa-t: keverjük össze a kockázott nektarint, az aprított jalapenot, hagymát és koriandert a lime levével és reszelt hájával.

4

A majonézhez keverjük hozzá az aprított koriander másik felét, a lime levét és reszelt héját, majd alaposan keverjük össze.

5

Füstölés után grillezzük a húspogácsákat nyílt lángon oldalanként 1-1 percig, majd a grillről levéve pihentessük 5 percig. Ennyi idő épp elég arra, hogy a kettévágott zsemléket is megpirítsuk.

6

Füstölt sertésburgerünk összeállítása: Zsemle alja, egy kanál koriander-lime majonéz, saláta, húspogácsa, szeletelt avokádó, salsa és a zsemle teteje.

Jó étvágyat kívánunk!

Notes

Füstölt sertésburger
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66