Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Fokhagymás-citromos sült pisztráng tökfőzelékkel

Fokhagymás-citromos sült pisztráng tökfőzelékkel


fokhagymás citromos sült pisztráng recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Egy kis fúziós konyha jöhet a pellet grillsütő segítségével? Sült fokhagymás-citromos pisztránggal dobtuk fel! Íme!

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő40 percÖsszesen1 óra
Pisztráng
 2 darab pisztáng
 4 gerezd fokhagyma
 1 darab citrom, karikázva
Tökfőzelék:
 1 darab tök
 2 fej vöröshagyma
 1 csokor kapor
 50 g vaj
 150 ml tej
 150 víz
 só, bors ízlés szerint
 fűszerpaprika
 150 g tejföl
 1,50 evőkanál liszt
Elkészítés
1

A tököt hámozzuk meg és gyaluljuk le. Daraboljuk fel a hagymát és a kaprot. Melegítsük elő a pellet grillsütőt 200°C-ra.

2

Vajon dinszteljük meg a hagymát és mehet bele a só, a bors és a fűszerpaprika, majd a kaporral és a tökkel süssük össze. Adjuk hozzá a tejet és a vizet és főzzük be, majd készítsük el a habarást.

3

A tejfölt és a lisztet keverjük alaposan össze, majd a tökfőzelék alapjából adjunk hozzá folyamatosan 1-1 evőkanál levet, amit mindig keverjünk el, majd öntsük az egészet a fazékba és keverjük össze.

4

A pisztrángot irdaljuk be, belsejébe tegyünk citromkarikákat és fokhagymát. Helyezzük egy beolajozott és sózott alufóliára, majd másik oldalát is olajozzuk és sózzuk.

5

A 200°C-ra előmelegített fa pellet grillsütőbe tesszük és 15-20 percen keresztül készre sütjük.

Jó étvágyat!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Baconbe tekert töltött savanyú uborkaAmikor egy recept annyira abszurd, hogy épp ezért muszáj kipróbálni! Na ilyen a töltött savanyú uborka baconbe tekerve és grillen megsütve. Ha valami különlegesre vágysz ez lesz az!
Füstölt Hawaii tésztasalátaKöszöntsük egy nagy Alohával ezt a krémes makaróni salátát! A klasszikus salátát most egy majonézes, sárgarépás, fekete olívás és mogyoróhagymás keverékkel egészítjük ki, mindezt pedig a tökéletes füstillattal koronázzuk meg!
Pulled pork töltött hot dogHa unod már a klasszikus grill ételeket, akkor ez nagyon fog tetszeni! Egy sajtos, szaftos nagyon extra receptet hoztunk amit bárki el tud készíteni.
Baconos sült zöldbabEz az egyszerű recept minden étkezést nagyszerűvé varázsolhat. Csak keverjük össze a hozzávalókat, és tegyük őket egy tepsire 20 percre 205℃-on.

Hozzávalók

Pisztráng
 2 darab pisztáng
 4 gerezd fokhagyma
 1 darab citrom, karikázva
Tökfőzelék:
 1 darab tök
 2 fej vöröshagyma
 1 csokor kapor
 50 g vaj
 150 ml tej
 150 víz
 só, bors ízlés szerint
 fűszerpaprika
 150 g tejföl
 1,50 evőkanál liszt

Elkészítés

Elkészítés
1

A tököt hámozzuk meg és gyaluljuk le. Daraboljuk fel a hagymát és a kaprot. Melegítsük elő a pellet grillsütőt 200°C-ra.

2

Vajon dinszteljük meg a hagymát és mehet bele a só, a bors és a fűszerpaprika, majd a kaporral és a tökkel süssük össze. Adjuk hozzá a tejet és a vizet és főzzük be, majd készítsük el a habarást.

3

A tejfölt és a lisztet keverjük alaposan össze, majd a tökfőzelék alapjából adjunk hozzá folyamatosan 1-1 evőkanál levet, amit mindig keverjünk el, majd öntsük az egészet a fazékba és keverjük össze.

4

A pisztrángot irdaljuk be, belsejébe tegyünk citromkarikákat és fokhagymát. Helyezzük egy beolajozott és sózott alufóliára, majd másik oldalát is olajozzuk és sózzuk.

5

A 200°C-ra előmelegített fa pellet grillsütőbe tesszük és 15-20 percen keresztül készre sütjük.

Jó étvágyat!
Fokhagymás-citromos sült pisztráng tökfőzelékkel
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66