Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Muffuletta, a hedonisták szendvicstortája

Muffuletta, a hedonisták szendvicstortája


Muffuletta szendvics recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A muffuletta (muffaletta) egyfajta kerek szicíliai kenyér és egyben egy népszerű szendvics is, New Orleans-ból Louisiana államból. Ebből a kenyérből készül ugyanis az olasz bevándorlók hedonista szendvicstortája, amelyben többféle sajtot és sonkát egészít kis az olívás saláta.

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő1 óra 10 percÖsszesen1 óra 30 perc
Hozzávalók
 2 darab nagy ciabatta cipó
 300 g füstölt mortadella
 300 g olasz szalámi vékonyra szeletelve
 300 g prosciutto sonkavékonyra szeletelve
 300 g fűszeres olasz szalámipéldául capocollo, soppressata vagy pepperoni
 250 g mozzarella sajtvékonyra szeletelve
 250 g provolone sajtvékonyra szeletelve
Olívasaláta
 480 g zöld olajbogyókimagozva és apróra vágva
 240 g fekete olajbogyó kimagozva és apróra vágva
 6 evőkanál kapribogyólecsepegtetve és apróra vágva
 200 g üvegesre sült paprika
 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
 2 evőkanál oregánó
 ízlés szerint tengeri só és frissen tört fekete bors
 150 ml olívaolaj
 90 ml vörösborecet
1

Melegítsük fel mindössze 80°C-ra a fa pellet grillsütőt.

2

Füstöljük a mortadellát egészben 2 órán keresztül, majd hagyjuk kihűlni és szeleteljük vékonyra.

3

Amíg a mortadella füstölődik, keverjük össze az olívasaláta hozzávalóit. Ezt a lépést korábban, akár egy nappal a grillezés előtt is elvégezhetjük, hogy jobban összeérjenek az ízek.

4

A szendvics összeállításához a ciabatta cipót vízszintesen vágjuk ketté. A salátát az olajjal és a folyadékkal együtt egyenletesen elosztjuk mind a két felére.
A ciabatta belsejét érdemes picit megnyomkodni, hogy helyet képezzünk a salátának. Ha túl sűrű a kenyér belseje, akkor távolítsunk el belőle egy keveset.

5

A kenyér alsó felére kezdjük el rétegezni a hozzávalókat: szalámi, füstölt mortadella, mozzarella, provolone, prosciutto, majd fűszeres szalámi.

6

Zárjuk le a szendvicset és szorosan csomagoljuk be fóliába, hogy az ízek összeolvadjanak és a levek beszívódjanak a kenyérbe.

7

1 órára tegyük a hűtőbe. Amikor kivesszük a szendvicset a hűtőből, távolítsuk el a műanyagot, szeleteljük 4 részre, és tálaljuk hidegen.

8

Természetesen semmi akadálya - ha szeretnék még - tovább grillezni a muffuletta szendvicset. Tegyük ezt 180°C-on, zárt grillsütőben a külső részeket vékonyan vajjal átkenve, oldalanként pár percig. Ilyenkor a sajt is összeolvad a többi réteggel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Füstölt, töltött, baconbe tekert jalapeno popperJóból is megárt a sok, kivéve ha füstről, sajtról, csípős jalapeno paprikáról, baconről és grillről van szó. Ez a recept maga a menyország egy kis pikáns ízvilággal, ami (nem) sajnos mindig pillanatok alatt elfogy.
Könnyed bourbon whisky BBQ szószKészítsük el ezt az alap barbecue szószt házilag, egy ici-pici csavarral, ami pedig a whisky lesz. Könnyű egyszerű bbq szósz, amit sokoldalúan használhatunk a sertésoldalashoz, lapockához vagy akár egész csirkéhez.
Grillezett chilis-limeos kukoricaHa ezt készíted az összejövetelen, biztos lehetsz benne, hogy sokáig emlegetni fogják. A zsenge grillezett kukoricát ízletes chilis-limeos vajjal kenjük meg az új kedvenc nyári köretünkhöz.
Málnás chipotle (csípős) BBQ rubMálna és csípős paprika együtt? Nem csalás, nem ámítás, ez egy igazi vérbeli USA BBQ rub recept és csak rád vár, hogy bekenj vele néhány kg fincsi bordát, aztán rádobd a grillre.

Hozzávalók

Hozzávalók
 2 darab nagy ciabatta cipó
 300 g füstölt mortadella
 300 g olasz szalámi vékonyra szeletelve
 300 g prosciutto sonkavékonyra szeletelve
 300 g fűszeres olasz szalámipéldául capocollo, soppressata vagy pepperoni
 250 g mozzarella sajtvékonyra szeletelve
 250 g provolone sajtvékonyra szeletelve
Olívasaláta
 480 g zöld olajbogyókimagozva és apróra vágva
 240 g fekete olajbogyó kimagozva és apróra vágva
 6 evőkanál kapribogyólecsepegtetve és apróra vágva
 200 g üvegesre sült paprika
 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
 2 evőkanál oregánó
 ízlés szerint tengeri só és frissen tört fekete bors
 150 ml olívaolaj
 90 ml vörösborecet

Elkészítés

1

Melegítsük fel mindössze 80°C-ra a fa pellet grillsütőt.

2

Füstöljük a mortadellát egészben 2 órán keresztül, majd hagyjuk kihűlni és szeleteljük vékonyra.

3

Amíg a mortadella füstölődik, keverjük össze az olívasaláta hozzávalóit. Ezt a lépést korábban, akár egy nappal a grillezés előtt is elvégezhetjük, hogy jobban összeérjenek az ízek.

4

A szendvics összeállításához a ciabatta cipót vízszintesen vágjuk ketté. A salátát az olajjal és a folyadékkal együtt egyenletesen elosztjuk mind a két felére.
A ciabatta belsejét érdemes picit megnyomkodni, hogy helyet képezzünk a salátának. Ha túl sűrű a kenyér belseje, akkor távolítsunk el belőle egy keveset.

5

A kenyér alsó felére kezdjük el rétegezni a hozzávalókat: szalámi, füstölt mortadella, mozzarella, provolone, prosciutto, majd fűszeres szalámi.

6

Zárjuk le a szendvicset és szorosan csomagoljuk be fóliába, hogy az ízek összeolvadjanak és a levek beszívódjanak a kenyérbe.

7

1 órára tegyük a hűtőbe. Amikor kivesszük a szendvicset a hűtőből, távolítsuk el a műanyagot, szeleteljük 4 részre, és tálaljuk hidegen.

8

Természetesen semmi akadálya - ha szeretnék még - tovább grillezni a muffuletta szendvicset. Tegyük ezt 180°C-on, zárt grillsütőben a külső részeket vékonyan vajjal átkenve, oldalanként pár percig. Ilyenkor a sajt is összeolvad a többi réteggel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Muffuletta, a hedonisták szendvicstortája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Kategóriák

  • Kategóriák
  • Pellet kültéri-beltéri fűtés
  • Okosgrill kiegészítők
  •    Ajándéktárgyak
  •    Könyvek
  •    Kesztyűk
  •    Grillhőmérő, hússzonda
  •    Pizzasütéshez
  •    Tepsik, sütőlapok
  •    Tisztító eszközök
  •    Csomagok, szettek
  •    Öntöttvas termékek
  •    Étkészletek
  • Fa pelletek
  • Grill takaróponyva
  • Grill-barbecue fűszerek, rubok, szószok
  •    Szárnyas
  •    Sertés
  •    Marha
  •    Zöldség és gyümölcs
  •    Szarvas és vad
  •    Hal és tenger gyümölcsei
  •    Bárány
  •    Univerzális
  •    Chili
  •    GMG
  •    Traeger
  •    Milestone66
  •    Grate Goods
  •    Pit Boss
  • Okosgrillek
  •    Pellet grillek
  •    Faszenes grillek
  •    GMG
  •    Traeger
  •    Pit Boss
  •    Louisiana
  •    Yoder Smokers
  •    Zgrills
  •    Masterbuilt
  • Egyéb okoseszközök
  • Savanyúság
  • Alapanyagok
  • Faszén
Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66