Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Polish Boy: grillkolbászos szendvics Clevelandből

Polish Boy: grillkolbászos szendvics Clevelandből


lengyel kolbász recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Cleveland egyik leghíresebb szendvicsét az 1940-es években találta ki Virgil Whitmore, amikor a füstös, lengyel kolbász, a "polish boy” nagy sikert aratott a barbecue rajongók körében. Virgil néhány egyszerű hozzávalóból és persze a kolbászból zseniális szendvicset hozott létre, amely azóta is töretlen népszerűségnek örvend és persze már számos változatát készítik a városban.

Adag4 főre
Előkészítési idő10 percFőzési idő30 percÖsszesen40 perc
Hozzávalók
 8 darab sajtos grillkolbászautentikusan Kiełbasa lengyel kolbász
 8 darab hot dog zsemle/kifli
 15 kg burgonyameghámozva és vékonyra szeletelve
 olaj
 
 200 g majonéz
 200 g tejföl
 4 evőkanál fehér ecet
 2 teáskanál
 1 teáskanál bors
 1 teáskanál szárított zeller
 1 darab egész zöld káposztafelaprítva
 1 darab egész lila káposztafelaprítva
 4 darab sárgarépalereszelve
 200 ml BBQ szósz
Elkészítés
1

Első lépésben készítsük el a krumplit: vágjuk fel a meghámozott burgonyát hosszú, fél centi vastag hasábokká és tegyük egy tál hideg vízbe. Ezzel egyidőben öntsünk olajat egy serpenyőbe és hevítsük fel alacsony hőmérsékleten.

2

A hideg vizes átmosás után csöpögtessük le és töröljük át a hasábokat. Kis adagokban süssük a burgonyát addig, amíg láthatóan megpuhul és kifehéredik. Ekkor vegyük ki, újra csöpögtessük le és emeljük az olaj hőmérsékletét magasra.

3

Szintén kis adagokban dolgozva süssük ropogósra a krumplit. Ez körülbelül 1-3 percet vesz majd igénybe. Szedjük ki papírtörlőre és sózzuk, fűszerezzük ízlés szerint.
Tipp: érdemes Milestone66 Red vagy SPG+ fűszerekkel megszórni, szuper jól áll a sült burgonyának.

4

Készítsük el a káposztasalátát: egy kis tálban keverjük össze a majonézt, a tejfölt, az ecetet, a sót, a borsot és a zellert. Egy közepes tálban keverjük össze a káposztát és a sárgarépát, majd keverjük össze majonézes keverékkel. Tegyük félre hűtőben.
Tipp: a káposztát akár előző éjjel is elkészíthetjük, hogy összeérjenek az ízek.

5

Állítsuk be a fa pellet grillsütőnket 175°C-ra.

6

A kolbászokat grillezzük 8-10 percen keresztül vagy vastagságtól függően addig, amíg láthatóan megsültek.

7

Nincs más hátra mint a kettévágott kiflikbe helyezni a kolbászt, meglocsolni a kedvenc barbecue szószunkkal, rádobni egy adag sült krumplit, majd leszorítani a káposztasalátával és kész is a Clevelandi kiełbasa grillkolbászos szendvics.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Borsos beef jerky, szárított marhahúsA szárított marhahús az íz és a tartósság tökéletes kombinációja. Legyen szó egy hosszú utazásról vagy egy késő esti nasizásról, ez a könnyű, de tápláló csemege mindig jól jön, hogy felélénkítse az ízlelőbimbóidat. Fa pellet grillsütőn készítve a füst további ízélményt biztosít.
Pulled pork töltött káposztaKorábban készítettünk már pulled pork kocsonyát, az ünnepi asztalra. Idén töltött káposztára került sor, amiből tépett malacos verzió készült darált hús helyett. Izgalmas fúzió, mindenképpen érdemes kipróbálni, ráadásul agyagedényben készült, így még extrább az ízélmény.
Oldalas gyorsan és forrón, hot & fast módszerNincs sok időnk valami különlegeset alkotni? Ezek a magas hőfokon és gyorsan elkészülő oldalas szeletek lehetnek a tökéletes megmentőink! A Milestone66 Red Rub fűszerkeverékkel fűszerezett oldalasokat almalével fröcsköljük le és cseresznyefán füstöljük a mélyebb ízek és a gazdagabb szín érdekében.
Füstölt chilis babChili, megpelletgrillezve: Kezdjük azzal, hogy a darált marhahúst, apróra vágott hagymát és paprikát megfüstöljük kb. egy órán át, mielőtt betesszük őket egy öntöttvas edénybe. Végül pedig közvetlenül a grillen készítjük el a chilit.

Hozzávalók

Hozzávalók
 8 darab sajtos grillkolbászautentikusan Kiełbasa lengyel kolbász
 8 darab hot dog zsemle/kifli
 15 kg burgonyameghámozva és vékonyra szeletelve
 olaj
 
 200 g majonéz
 200 g tejföl
 4 evőkanál fehér ecet
 2 teáskanál
 1 teáskanál bors
 1 teáskanál szárított zeller
 1 darab egész zöld káposztafelaprítva
 1 darab egész lila káposztafelaprítva
 4 darab sárgarépalereszelve
 200 ml BBQ szósz

Elkészítés

Elkészítés
1

Első lépésben készítsük el a krumplit: vágjuk fel a meghámozott burgonyát hosszú, fél centi vastag hasábokká és tegyük egy tál hideg vízbe. Ezzel egyidőben öntsünk olajat egy serpenyőbe és hevítsük fel alacsony hőmérsékleten.

2

A hideg vizes átmosás után csöpögtessük le és töröljük át a hasábokat. Kis adagokban süssük a burgonyát addig, amíg láthatóan megpuhul és kifehéredik. Ekkor vegyük ki, újra csöpögtessük le és emeljük az olaj hőmérsékletét magasra.

3

Szintén kis adagokban dolgozva süssük ropogósra a krumplit. Ez körülbelül 1-3 percet vesz majd igénybe. Szedjük ki papírtörlőre és sózzuk, fűszerezzük ízlés szerint.
Tipp: érdemes Milestone66 Red vagy SPG+ fűszerekkel megszórni, szuper jól áll a sült burgonyának.

4

Készítsük el a káposztasalátát: egy kis tálban keverjük össze a majonézt, a tejfölt, az ecetet, a sót, a borsot és a zellert. Egy közepes tálban keverjük össze a káposztát és a sárgarépát, majd keverjük össze majonézes keverékkel. Tegyük félre hűtőben.
Tipp: a káposztát akár előző éjjel is elkészíthetjük, hogy összeérjenek az ízek.

5

Állítsuk be a fa pellet grillsütőnket 175°C-ra.

6

A kolbászokat grillezzük 8-10 percen keresztül vagy vastagságtól függően addig, amíg láthatóan megsültek.

7

Nincs más hátra mint a kettévágott kiflikbe helyezni a kolbászt, meglocsolni a kedvenc barbecue szószunkkal, rádobni egy adag sült krumplit, majd leszorítani a káposztasalátával és kész is a Clevelandi kiełbasa grillkolbászos szendvics.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Polish Boy: grillkolbászos szendvics Clevelandből
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66