Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillezett kelbimbó bacon-sajt mártással

Grillezett kelbimbó bacon-sajt mártással


grillezett kelbimbó recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Alulértékelt zöldség ez a kelbimbó, így biztosan ízleni fog! Füstöljük-süssük cseresznyefán, majd forgassuk meg sós bacon sajtszószban.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő25 percÖsszesen40 perc
Hozzávalók:
 1 kg kelbimbófélbevágva
 2 evőkanál olívaolaj
 só, őrölt bors
Bacon-sajtszósz
 100 g baconkockára vágva
 1 evőkanál vaj
 1 kis fej hagymaapróra vágva
 1 evőkanál liszt
 300 ml tej
 120 g reszelt sajt
Elkészítés
1

Állítsuk magas hőmérsékletre fa pellet grillsütőt , ami jelen esetben 205℃.

2

Egy nagy tálban vagy zárható tasakban forgassuk össze a kelbimbót az olívaolajjal és ízesítsük sóval, illetve borssal.

3

Egy rétegben terítsük szét egy tepsiben vagy szilikon lapon. Helyezzük a grillrácsra, zárjuk le a fedőt, és süssük 15-20 percen keresztül, amíg a kelbimbó aranybarna nem lesz.

4

Addig készítsük el a bacon-sajtszószt: Egy nagy öntöttvas serpenyőben, közepes lángon pirítsuk ropogósra a bacont, majd egy papírtörlővel bélelt tányérra tegyük ki lecsepegni. A kiolvadt zsírt hagyjuk a serpenyőben.

5

Adjuk hozzá a vajat és a hagymát a zsírhoz és süssük addig, amíg a hagyma üveges nem lesz.

6

Adjuk hozzá a lisztet, és állandó kevergetés mellett enyhén barnára pirítjuk. Felöntjük a tejjel, majd simára keverjük.

7

Csökkentsük alacsonyabbra a hőt és főzzük addig, amíg pár perc alatt sűrűsödni nem kezd a szósz.

8

Adjuk hozzá a Milestone66 Yellow rubot (vagy más ízlésünk szerinti grillfűszert), és alaposan keverjük össze.

9

Ekkor érkezhet hozzá a reszelt sajt, amit elkavarunk benne, hogy beleolvadjon a szószba.

10

Utolsó lépésként keverjük bele a korábbán félretett bacont is, majd ízlés szerint sózzuk-borsozzuk a szószt.

11

Az időközben megsült kelbimbót a bacon-sajtszószba mártva fogyasszuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Chili DogA Fald Fel! csapata egy igazán pikáns és szaftos HOT DOG receptet hozott el nektek! A ketchup, mustár, majonézen túl is van élet, hát még milyen! Grill, füst, ropogós virsli, szalonna, chili! Ilyen a mi egyik kedvenc street foodunk!
Kalifornia burgerFrissítsük fel kicsit a hagyományos grillezett hamburgert! Az USA nyugati partján a szaftos burgert az avokádó teszi teljessé! Kovászos, savanykás zsömlékbe töltve még extrább az élmény.
BBQ gulyásEgy igazán izgalmas változatát hoztuk el a méltán híres és ízes gulyáslevesnek. Már attól nagyon extra hogy friss sertésoldalasból készül, arról nem is beszélve, hogy kedvenc húsos falatjaink 6 órát füstölődtek. A füst markáns íze és az oldalas omlós állaga egy felejthetetlen folyékony csodát varázsol az asztalra.
Véres virsli ujjak hot-dog – Halloween grill receptHalloweeni külön kiadásunkban a gyerekeknek kedvezünk. A grillsütőn bármikor készülhet nekik is néhány meglepetés recept. Biztosan mosolyogva, boldogan fogják fogyasztani. Következzen az ijesztő vére virslis hot-dogok.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1 kg kelbimbófélbevágva
 2 evőkanál olívaolaj
 só, őrölt bors
Bacon-sajtszósz
 100 g baconkockára vágva
 1 evőkanál vaj
 1 kis fej hagymaapróra vágva
 1 evőkanál liszt
 300 ml tej
 120 g reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés
1

Állítsuk magas hőmérsékletre fa pellet grillsütőt , ami jelen esetben 205℃.

2

Egy nagy tálban vagy zárható tasakban forgassuk össze a kelbimbót az olívaolajjal és ízesítsük sóval, illetve borssal.

3

Egy rétegben terítsük szét egy tepsiben vagy szilikon lapon. Helyezzük a grillrácsra, zárjuk le a fedőt, és süssük 15-20 percen keresztül, amíg a kelbimbó aranybarna nem lesz.

4

Addig készítsük el a bacon-sajtszószt: Egy nagy öntöttvas serpenyőben, közepes lángon pirítsuk ropogósra a bacont, majd egy papírtörlővel bélelt tányérra tegyük ki lecsepegni. A kiolvadt zsírt hagyjuk a serpenyőben.

5

Adjuk hozzá a vajat és a hagymát a zsírhoz és süssük addig, amíg a hagyma üveges nem lesz.

6

Adjuk hozzá a lisztet, és állandó kevergetés mellett enyhén barnára pirítjuk. Felöntjük a tejjel, majd simára keverjük.

7

Csökkentsük alacsonyabbra a hőt és főzzük addig, amíg pár perc alatt sűrűsödni nem kezd a szósz.

8

Adjuk hozzá a Milestone66 Yellow rubot (vagy más ízlésünk szerinti grillfűszert), és alaposan keverjük össze.

9

Ekkor érkezhet hozzá a reszelt sajt, amit elkavarunk benne, hogy beleolvadjon a szószba.

10

Utolsó lépésként keverjük bele a korábbán félretett bacont is, majd ízlés szerint sózzuk-borsozzuk a szószt.

11

Az időközben megsült kelbimbót a bacon-sajtszószba mártva fogyasszuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillezett kelbimbó bacon-sajt mártással
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66