Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Pit Boss GMG összehasonlítás – Melyik pellet grillsütőt válasszam?

pit-boss összehasonlítás gmg okosgrill

Pit Boss GMG összehasonlítás – Melyik pellet grillsütőt válasszam?

Nem számít, milyen évszak vagy időjárás van odakinn, mindig rendelkeznünk kell egy tökéletes grillsütővel a teljes szabadtéri családi élmény érdekében. Az olaj- és zsírmentes ételek mellett, a kiváló minőségű grill remek befektetés és ésszerű kiegészítő az otthonunkba.

pit-boss összehasonlítás gmg okosgrill
Pit Boss Austin XL és GMG Daniel Boone pellet grillsütők az Okosgrill bemutatóteremben

Amennyiben éppen azt terveznénk, hogy grillezni fogunk a kertünkben egy különleges ünnepség vagy parti céljából, akkor jó szolgálatot tehet egy hordozható pellet grill és füstölő.

De hogyan válasszunk a számtalan márka ajánlata közül? Erre térünk ki a következőkben.

Minden, amit tudnod kell a Pit Boss és a GMG márkáról

A Pit Boss és a Green Mountain Grills manapság a piac két top pellet grill- és bbq szmóker gyártója.

A Green Mountain Grills-ről bővebben

A GMG már régóta foglalkozik a grillezők gyártásával, de akkor váltak igazán híressé, amikor új árakkal vették célba a piacot. A gyártó ebben az időben olyan funkciókat tartalmazott a sütőiben, amelyek nem voltak elérhetőek a többi alacsonyabb árú grillnél, és extra költségekbe került a beszerzésük. Szinte az összes GMG grillben van egy szabványos hússzonda funkció, amely a belső hőmérsékletről ad információt.

Emellett rendelkeznek pelletkarral, és kétoldali polcokkal is, amely munkaterületként is funkcionál. Átlaghőmérsékletük 65- 260 °C, amely alacsony hőfokon történő grillezéshez és erős füstöléshez is

A Pit Boss-ról bővebben

A Pit Boss követve a pelletgrillek trendjét, gyorsan belépett ebbe az üzletbe, és manapság is az egyik legjobb füstölőket kínálja, amelyek elérik a Traeger szintjét, de náluk alacsonyabb árakat is képesek nyújtani. A Pit Boss mindenféle grillezőt gyárt: a kicsitől az extra nagyig, áló szmókertből a klasszikus elrendezésű grillsütőig.

Azok az emberek, akik szenvedélyesen kedvelik a grill ételeket, azonban nem engedhetik meg maguknak a híres Traegert, gyakran a Pit Boss-ot választják, mivel az alacsony költség mellett a legjobb lehetőségeket kínálja.

Pit Boss vs. Green Mountain Grills

Ár

Az ár az, amivel a legtöbb vásárló kalkulál. A fapellet grillsütők piaci átlagára 400 000 Ft körül mozog. Amennyiben összehasonlítjuk a két gyártó árait, akkor a Pit Boss mindig az élen jár. Ő kínálja a legalacsonyabb árú pelletgrilleket, a top grillek összes funkciójával. Természetesen Green Mountain Grills is árul kedvező árú grilleket, azonban ezek árban a Pit Boss fölé vannak kalkulálva.

Méret

A méret igencsak számít, minden esetben, attól függetlenül, hogy kis csoport vagy nagy társaság számára kell főznünk. Amennyiben egy olyan grillt keresnénk, mellyel egyidejűleg nagyobb adagokat készíthetünk el, akkor nagyon nehéz döntés állunk csak ezt szem előtt tartva.

A Pit Boss grillek többsége nagyobb rácsméretmérettel rendelkezik, (kivéve a kisebb 340TG-t vagy a Navigator 550-t) ami elegendő ahhoz, hogy nagyobb társaságot lásson vendégül akár egy grillpartyn. Ezzel együtt a Green Mountain grilleknél a Daniel Boone és a Jim Bowie pellet grillsütők szintén kiszolgálnak nagyobb családokat és társaságokat egyaránt, tehát alkalmasak otthoni főzésekhez, kisebb összejövetelekre is.

Szerkezet

A rácsok felépítése és anyaga ugyanolyan fontos, mint az ár. Bizonyára egy olyan grillt szeretnénk, amely hosszú évekig társunk lesz, és nem csak egyetlen nyarat bír ki. Ebből a szempontból is szuper a GMG-t választani.

A Green Mountain Grills és a Pit Boss rácsai is masszív anyagból készülnek. Mindkét gyártó rozsdamentes rácsokat biztosít a grillsütőihez. A különleges öntöttvas rácsok – átlátszó és nem mérgező bevonattal -, amely megakadályozza, hogy az élelmiszerek a rácsra tapadjanak és elszennyezzék őket. A tűzterük is hasonló, minőségi anyagból készültek. Így mindkét márka remek megoldást biztosít hosszútávon és ha megfelelően karbantartjuk, nem lesz gondunk vele. 

Hőmérsékleti tartomány

Amennyiben összehasonlítjuk a Pit Boss és a Green Mountain Grills hőmérsékleti tényezőit, akkor azt tapasztaljuk, hogy a tartomány tekintetében meglehetősen hasonlítanak. Mindkét gyártó grillsütői 260 °Cig melegíthetők fel, a minimum hőmérséklet pedig a 65 °C.

A GMG pizzakemencével mindkét márka termékei bővíthetők, ekkor már 450 °C-ra is felhevíthetők.

A Hopper/tartálymérete

A hopper egy nagy „tartály”, amely a grill melegítéséhez szükséges pellet faanyagot tartalmazza. A grill azért tud felmelegedni, mert a fapellett elégetésével keletkezik a füst és hő és így fantasztikus ételt kapjunk eredményül. A GMG és a Pit Boss tartályi viszonylag azonos méretűek. Mindkettő körülbelül 9-12 kg pellet tárolására alkalmas átlagosan, így képes hosszú órákon keresztül az adott hőfokon tartani a grillsütőt, tehát ez a méret elegendő a bbq fogásokhoz és a grillezéshez egyaránt, hosszú-hosszú órákig.

Ki hát a nyertes?

A Pit Boss-nak és a Green Mountain-nek egyaránt megvannak a maga technológiai jellemzői, saját előnyei és tulajdonságai, amikor az általuk gyártott grillsütőkről van szó. Annak kiderítése, hogy melyikük jobb a másiknál, valószínűleg az egyedi igényektől és szubjektív véleményektől függ.

Így végérvényesen azt tudjuk mondani, hogy ebben az összehasonlításban, ahol a Green Mountain Grills és a Pit Boss termékei kerülnek terítékre egyetlen nyertes egyértelműen a grillsütő használója. 

Megosztom ezt a bejegyzést


Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66