Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Pit Boss – Traeger összehasonlítás – Melyik pellet grillsütőt válasszam?

traeger pit boss összehasonlítás pellet grillsütő okosgrill

Pit Boss – Traeger összehasonlítás – Melyik pellet grillsütőt válasszam?

Amennyiben azt a (kiváló) döntést hozzuk, hogy fa pellet grillsütőt állítunk szolgálatba, akkor már csak azt kell eldönteni, hogy melyik márka és típus legyen az. Érdemes ezt a cikket elolvasni, bízunk benne, hogy segíteni fog a döntésben.

traeger pit boss összehasonlítás pellet grillsütő okosgrill
Traeger és Pit Boss pellet grillsütők sorakoznak az Okosgrill bemutatóteremben

Pit Boss VS. Traeger – az örök kérdés

Mint azt a legtöbben tudják, a Traeger és a Pit Boss a világ legnépszerűbb (pellet) grillsütőit készítik. Az internetes fórumokon az emberek általában az általuk vásárolt márkát védik, így nehéz objektív véleményt szerezni.

Ebben az útmutatóban részletesen taglaljuk a Traeger és a Pit Boss közötti különbségeket. Megvizsgáljuk az egyes márkák kiemelkedő termékeit, amelyek segítenek eldönteni, hogy melyik pellet grill a legjobb döntés a számunkra.

Pit Boss VS. Traeger Wood Pellet Grill: fej-fej mellett

Két kiváló márkáról beszélünk, így nagyon nehéz tisztességesen összehasonlítani grillsütőiket. Első körben néhány általános különbségre mutathatunk rá a Traeger és a Pit Boss között, amelyekkel a legtöbb felhasználó egyetért.

Ezek a következők:

  • A Pit Boss általában jobb ár-érték arányt kínál.
  • A legtöbb ember egyetért abban, hogy a Traeger régebbi modelljei jobb minőségűek voltak, bár az új  Traeger már magasabb technológi felszereltséggel érkezett (WiFi, Bluetooth).
  • A Traeger magas árakat szabott, amikor csak ők értékesítették a pellet grillsütőket. Most, hogy, több konkurenciája is lett, valamelyest le kellett faragnia az árakból. 
  • 2018-tól a Pit Boss is kiemelt garanciát ad a termékeire, a Traegerhez hasonlóan. 
  • A Pit Boss grillek elcsúsztatható tűztér lemezzel rendelkeznek, így direkt hő zónát kaphat közvetlenül a tűz felett.

Most, hogy kicsit többet tudunk mindkét márkáról, a legjobb megoldás az, ha szűkítjük, hogy melyik Traeger vagy Pit Boss modellt is áll lehetőségünkben megvásárolni, majd összehasonlíthatjuk az egyes grillek jellemzőit.

A javaslat, hogy a következő szempontok alapján mérlegeljünk: ár, struktúra, hőmérséklet tartomány, főzési terület, garat mérete, technikai jellemzők (pl. WiFi kapcsolat). Mindezek alapján, mi is készítettünk egy ilyen összehasonlítást, melynél két népszerű grill képességeit vetettük össze.

Traeger 575 Pro VS. Pit Boss Navigator 850

A Traeger 575 Pro kedvezőbb áru, de kisebb grillsütő. A beépített WiFi technológia és a fejlett vezérlőrendszer kárpótol minket ezért.

A Pit Boss Navigator 850-ért picit többet kell fizetni, cserébe nagyobb főzési területű a grill és számos plusz elemmel rendelkezik, mint pl. a csúszólemez és az eltávolítható oldalsó polc, amely elősegíti a főzés előkészítését.

A népszerű márkák múltja

A két márka közül a Traeger nagyobb múltra tekint vissza. A cég a grilleket azután hozta létre, hogy Joe Traeger kidolgozta az eredeti koncepciót, miután fatüzelésű kályhákkal kísérletezett. Első pellet grilljét 1985-ben mutatta be, és 1986-ban szabadalmaztatta a kivitelt.

Ez számára teljes monopóliumot adott a pellet grill piacon a következő 20 évben.

Ebben az időszakban Traeger egy kis családi társaság maradt Oregonban. A 2006-ban a lejáró szabadalom új versenytársak rohamát jelentette a piacon. A Traeger népszerűsége felrobbant, mióta Jeremy Andrus 2014-ben csatlakozott a céghez, és Salt Lake Citybe költöztette az üzletet.

A Pit Boss tulajdonképpen az elsők között kezdte meg a versenyt a Traegerrel.

A Dansons, Inc. leányvállalataként a társaságot 1999-ben alapította Dan Thiessen. A cég székhelye Alberta. A Pit Boss Grills megfizethetőbb pellet grill lehetőségként pozicionálta magát. Ugyanez a cég állítja elő a pellet grillek népszerű Louisiana Grills márkanéven futó sorozatát is. A sors érdekes fordulatában Joe Traeger 2018-ban csatlakozott a Dansonshoz, hogy mind a Pit Boss, mind a Louisiana grillmárkákon dolgozzon.

A legnépszerűbb Pit Boss modellek

Ebben az útmutatóban bemutatjuk a cég legsikeresebb termékeit, beleértve a vízszintes és a függőleges/álló  pellet szmókereket is.

1. Pit Boss Navigator 850 pellet grill


A Navigator 850 a Pit Boss egyik legújabb kiadása, rengeteg funkciót tartalmaz pénztárcabarát áron. Áttekintésünkben rámutattunk a bőséges méretére, kedvező árára. A pellet tartályába 12,5 kg fa pellet fér, amelyen egy ablak segítségével távolról láthatjuk a pellet fogyást is.

Amennyiben nem fontos, hogy telefonról irányítsuk a grillünket, akkor a Navigator nagyobb főzési felületet biztosít, mint a hasonló kategóriás Traeger grill.

2. Pit Boss 700FB pellet grill

A 700FB a Pit Boss egyik legnépszerűbb grillje volt az elmúlt évek során, de a Navigator sorozat megjelenésével most kissé elterelődött róla a figyelem. Ahogy a neve is sugallja, a Pit Boss 700FB főzőfelülete 700 négyzet hüvelyk, ami átszámítva európai mértékegységekre 4516 cm² grillrácsot jelent. Ahhoz, hogy ugyanennyi helyet kapjunk egy Traeger-en, a Traeger Pro 780-at kell választanunk, ami duplája a Pit Boss grill árának.

Noha lemondunk egy kicsit olyan funkciókról, mint a WiFi-kapcsolat, önmagában az árkülönbség miatt a 700FB nagyon csábító vétel a közepes és nagy méretű pellet füstölők körében.

Ez a grill azonban semmiből nem szenved hiányt, ami a fantasztikus ételekhez szükséges. 260 °C-ra is képes eljutni, és alkalmaz egy különleges rendszert is, ahol csúsztatólemez segítségével közvetlen láng feletti grillezést kapunk.

Plusz füstkabinnal kiegészítve hidegfüstölhetünk, pizzakemencével pedig 450 °C-ra hevíthetjük a grillsütőt és kertünkbe varázsolhatjuk vele a nápolyi pizzák ízvilágát.

3. Pit Boss 3-as szekrény, álló pellet szmóker

Elsőre talán egy kicsit érdekesnek tűnhet egy függőleges grillsütő. Talán azért, mert az emberek jobban kedvelik a dob alakú kialakítás „old school cool” megjelenését. Véleményünk szerint a függőleges kialakítás lehetővé teszi a nagyobb főzőterület létrehozását.

Ez egy egyedülálló termék, így nem igazán van Traeger vetélytársa. Kiváló választás éttermek és vendéglátó egységes számára, hisz hely kihasználásban ezzel a maximumot hozhatjuk ki a füstből. Képzeljük csak el a füstön sült oldalasokat, ahogy a lecsöpögő zsírok bekerülnek egy tepsi boston sült bab közzé. Zseniális!

4. Pit Boss Pro Series

A Pit Boss új modelljei már alapból WiFi panelt kaptak, amely még precízebb lett. A pellet adagolást finomították, a rácsok a kereszt-steakrácsok lettek és bár a számozás hasonló a Navigator szériához, ebben az esetben főzési területre egy kissé kisebb ahhoz képest.

Összességében mind a négy modell (850, 1150, 1600, 4-es szekrény) egy picit robosztusabb felépítést és megjelenítést kapott. Az elmúlt hónapok tapasztalata alapján nagyon erős gépek és már most láthatóan nagyon népszerűek idehaza és az USA-ban egyaránt.

További részletes bemutatók a grillsütőkről: Pit Boss Pro 850, Pit Boss Pro 1150, Pit Boss Pro 1600, Pit Boss Pro 4-es szekrény 

A legjobb Traeger grillek

A Traeger frissített, megújult grillcsapata már modern kiegészítőkkel vette fel a harcot a konkurenciával. Az új vonalas sütőkben már WiFi és Bluetooth is található, így távolról is vezérelhető eszközöket kínálnak. Az új modellek jelölése is megújult, 2019-től a modellek nevében szereplő szám a teljes főzési felületre utal.

Természetesen itt az USA-ban használatos hüvelykre utalnak a számok. Például a Pro 780 főzőfelülete 780 négyzet hüvelyk. Ez eltér a korábbi Traeger modellektől, ahol a szám a fő grillrács méretére vonatkozott.

Íme a gyártó legnépszerűbb terméksorozatai:

  • Traeger Pro sorozat: a legnépszerűbb Traeger grillek két méretben kaphatók, és most már tartalmazzák a WiFi kapcsolatot is. (Traeger 575 Pro és 780 Pro)
  • Traeger Ironwood sorozat: a Pro sorozat frissítésével az Ironwood sorozat nagyobb méreteket kínál (Ironwood 885), valamint egy csokor új ismert funkciót, a DownDraft füstölőt és a TRU konvekciót. Szuper füst módot is kapott, mely azt a lehetőséget nyújtja, hogy egy gombnyomással felszabadítson még több füstöt. 
  • Traeger Timberline sorozat: jelenleg a legnagyobb grillsütők. A pelletérzékelési technológia összes tulajdonságával rendelkezik, amely lehetővé teszi a pelletszint figyelemmel kísérését az alkalmazásban.

 

Megosztom ezt a bejegyzést


Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66