Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Ananászos füstölt salsa szósz

Ananászos füstölt salsa szósz


ananászos füstölt salsa szósz recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Füstölt salsa szószt, mártogatóst ajánlunk, amit grillsütőn készül és egy kis pikáns fűszer és az ananász teszi extra különlegessé.

Adag4 főre
Előkészítési idő10 percFőzési idő40 percÖsszesen50 perc
Hozzávalók
 1 nagy fej hagyma
 koriander
 1 darab ananász
 1 pikáns grill fűszerkeverék
 1 darab Kaliforniai paprika
 5 darab nagy paradicsom
 1 csomag tortilla chips
Elkészítés
1

Állítsuk a grillsütőt 120°C-ra és 30 percig füstöljük az egész zöldségeket. Érdemesebb erősebb aromájú fa pelletet használni, pl. hickory vagy vadcseresznye fa pelleteket.

2

Amíg a zöldségek sültek a grillen, vágjuk ketté az egész ananászt és az egyik feléből vájjuk ki, hogy egy tál készüljön belőle. A kiszedett ananászt kockázzuk fel és helyezzük egy tálba.

3

Miután a zöldségek elkészültek, távolítsuk el a paradicsom héját. Vágjuk kockára a sült hagymát, pirospaprikát és paradicsomot. Szintén tegyük a tálba.

4

A tál tartalmát keverjük el egy evőkanál fűszerkeverékkel. Ízlés szerint csípős is kerülhet bele, nagyon jól áll a salsa-nak. Botmixer segítségével dolgozzuk össze krémes állagúra.

5

Guacamole-val, sült hagymával és persze egy nagy adag nachossal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Sokác bab agyagedényben készítveMi jellemzi a sokác babot? A hagyományos, tápláló étel összetevői gazdag ízeket rejt magában. A délvidéki konyha egyik ikonikus fogása, amely a helyi gasztronómia jellegzetességeit mutatja be nekünk. Az étel elkészítése során a hagyományos agyagedényt használnak, amelyet a tűz körül, egy kis távolságra helyeznek el. Ezzel a módszerrel az étel mindig csak az egyik oldalán érintkezik nagyobb hővel, és mivel a rétegeket lazán vannak egymásra helyezve így forgásban van és minden része egységesen átmelegszik. A hozzávalók lassan, hosszú órák alatt szinte összeolvadnak, kialakítva az étel jellegzetes ízét és textúráját.
Édes-fűszeres almás BBQ mártásA grillezés egyik legfontosabb alapanyaga a minőségi, otthon is elkészíthető BBQ szószok. Különleges ízvilágot hoz el az almás, édes fűszeres bbq szósz. Kiváló döntés húsok mellett sült sajtokhoz is.
Paleo BBQ sertésoldalasPróbáljunk ki egy egészségesebb oldalas receptet. Ezeket a sertés szeleteket füstös, sós paprika- és chipotle-fűszerkeverékkel ízesítjük, majd édes paradicsom alapú BBQ szósszal megkenjük.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 nagy fej hagyma
 koriander
 1 darab ananász
 1 pikáns grill fűszerkeverék
 1 darab Kaliforniai paprika
 5 darab nagy paradicsom
 1 csomag tortilla chips

Elkészítés

Elkészítés
1

Állítsuk a grillsütőt 120°C-ra és 30 percig füstöljük az egész zöldségeket. Érdemesebb erősebb aromájú fa pelletet használni, pl. hickory vagy vadcseresznye fa pelleteket.

2

Amíg a zöldségek sültek a grillen, vágjuk ketté az egész ananászt és az egyik feléből vájjuk ki, hogy egy tál készüljön belőle. A kiszedett ananászt kockázzuk fel és helyezzük egy tálba.

3

Miután a zöldségek elkészültek, távolítsuk el a paradicsom héját. Vágjuk kockára a sült hagymát, pirospaprikát és paradicsomot. Szintén tegyük a tálba.

4

A tál tartalmát keverjük el egy evőkanál fűszerkeverékkel. Ízlés szerint csípős is kerülhet bele, nagyon jól áll a salsa-nak. Botmixer segítségével dolgozzuk össze krémes állagúra.

5

Guacamole-val, sült hagymával és persze egy nagy adag nachossal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!
Ananászos füstölt salsa szósz
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66