Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Baconbe tekert csirkecomb dobverő – Jord Althuizen receptje alapján

Baconbe tekert csirkecomb dobverő – Jord Althuizen receptje alapján


csirkecomb dobverő nyalóka recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Bürgés Tomi Jord Althuizen BBQ-világbajnok chicken lollipop receptje alapján készítette el ezt a zseniális baconbe tekert csirkecomb dobverőt.

Adag4 főre
Előkészítési idő25 percFőzési idő55 percÖsszesen1 óra 20 perc
Hozzávalók
 12 darab csirkecomb
 1 csomag bacon
 3 evőkanál vaddohány méz
 1,50 evőkanál fehér rizsbor
Mártogatós
 1 evőkanál natúr joghurt
 2 darab tojás
 só, bors
 2 gerezd aprított fokhagyma
 1 teáskanál pirospaprika
 1 evőkanál tejföl
 2 evőkanál olívaolaj
 pici citromlé
Elkészítés
1

A csirkecombokat mossuk és tisztítsuk meg. A bütyök alatt vágjuk be és szedjük le. A húst toljuk fel, hogy megkapjuk a doberő/nyalók formát.

2

Fűszerezzük ízlés szerinti fűszerekkel. Mi természetesen a Milestone66 Yellow szárnyas grillfűszert ajánljuk.

3

A combokat baconnel tekerjük be. Javasoljuk, hogy egyet egyik irányból, egy másik pedig az ellenkező irányból tekerjünk rá a tökéletes fedésért.

4

A csontot tekerjük be alufóliával, hogy ne égjen meg.

5

A szószhoz keverjük össze a vaddohány mézet és a rizsbort. Ezek az alapanyagok sajnos ritkábban szerezhetők be, így helyettesítsük tetszés szerint a kedvenc barbecue szószunkkal.

6

Indítsuk el a fa pellet grillsütőnket és állítsuk a hőmérsékletet 180°C-ra.

7

Ezen a hőmérsékleten 45 percig süssük a csirkecombokat, majd kenjük át a szósszal és süssük további 10 percig.

8

A mártogatós hozzávalóit keverjük össze és helyezzük a hűtőbe amíg sülnek a csirkecombok. A kész dobverőket belemártogatva fogyasszuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Bárányborda rozmaringos-mustáros mártássalMi lehetne jobb egy bárányborda szeletnél? Hát a dupla bárányborda szelet! Ha darabolva csak egy-egy szeletet találunk, akkor vegyünk egy egész bordát és vágjuk fel magunk. Ha a csontokat nem „franciásították” eleve, akkor ezt saját magunk is megtehetjük úgy, hogy lekaparjuk a csontokról a felesleges zsírt, porcot és húst. Ez a lépés természetesen nem kötelező, de elegánsabb megjelenést kölcsönözhet ételünknek.
Zseniális mediterrán rakott tésztaMegtartva jó szokásunkat, ennél a fantasztikusan egyedi, déli ízekben és alapanyagokban gazdag tésztaételnél is az egyszerűség hívei maradunk. A végeredmény pedig: szavakkal leírhatatlan. Ezért, feltétlenül muszáj kipróbálni!

Hozzávalók

Hozzávalók
 12 darab csirkecomb
 1 csomag bacon
 3 evőkanál vaddohány méz
 1,50 evőkanál fehér rizsbor
Mártogatós
 1 evőkanál natúr joghurt
 2 darab tojás
 só, bors
 2 gerezd aprított fokhagyma
 1 teáskanál pirospaprika
 1 evőkanál tejföl
 2 evőkanál olívaolaj
 pici citromlé

Elkészítés

Elkészítés
1

A csirkecombokat mossuk és tisztítsuk meg. A bütyök alatt vágjuk be és szedjük le. A húst toljuk fel, hogy megkapjuk a doberő/nyalók formát.

2

Fűszerezzük ízlés szerinti fűszerekkel. Mi természetesen a Milestone66 Yellow szárnyas grillfűszert ajánljuk.

3

A combokat baconnel tekerjük be. Javasoljuk, hogy egyet egyik irányból, egy másik pedig az ellenkező irányból tekerjünk rá a tökéletes fedésért.

4

A csontot tekerjük be alufóliával, hogy ne égjen meg.

5

A szószhoz keverjük össze a vaddohány mézet és a rizsbort. Ezek az alapanyagok sajnos ritkábban szerezhetők be, így helyettesítsük tetszés szerint a kedvenc barbecue szószunkkal.

6

Indítsuk el a fa pellet grillsütőnket és állítsuk a hőmérsékletet 180°C-ra.

7

Ezen a hőmérsékleten 45 percig süssük a csirkecombokat, majd kenjük át a szósszal és süssük további 10 percig.

8

A mártogatós hozzávalóit keverjük össze és helyezzük a hűtőbe amíg sülnek a csirkecombok. A kész dobverőket belemártogatva fogyasszuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Baconbe tekert csirkecomb dobverő – Jord Althuizen receptje alapján
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66