Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Baconbe tekert csirkecomb dobverő – Jord Althuizen receptje alapján

Baconbe tekert csirkecomb dobverő – Jord Althuizen receptje alapján


csirkecomb dobverő nyalóka recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Bürgés Tomi Jord Althuizen BBQ-világbajnok chicken lollipop receptje alapján készítette el ezt a zseniális baconbe tekert csirkecomb dobverőt.

Adag4 főre
Előkészítési idő25 percFőzési idő55 percÖsszesen1 óra 20 perc
Hozzávalók
 12 darab csirkecomb
 1 csomag bacon
 3 evőkanál vaddohány méz
 1,50 evőkanál fehér rizsbor
Mártogatós
 1 evőkanál natúr joghurt
 2 darab tojás
 só, bors
 2 gerezd aprított fokhagyma
 1 teáskanál pirospaprika
 1 evőkanál tejföl
 2 evőkanál olívaolaj
 pici citromlé
Elkészítés
1

A csirkecombokat mossuk és tisztítsuk meg. A bütyök alatt vágjuk be és szedjük le. A húst toljuk fel, hogy megkapjuk a doberő/nyalók formát.

2

Fűszerezzük ízlés szerinti fűszerekkel. Mi természetesen a Milestone66 Yellow szárnyas grillfűszert ajánljuk.

3

A combokat baconnel tekerjük be. Javasoljuk, hogy egyet egyik irányból, egy másik pedig az ellenkező irányból tekerjünk rá a tökéletes fedésért.

4

A csontot tekerjük be alufóliával, hogy ne égjen meg.

5

A szószhoz keverjük össze a vaddohány mézet és a rizsbort. Ezek az alapanyagok sajnos ritkábban szerezhetők be, így helyettesítsük tetszés szerint a kedvenc barbecue szószunkkal.

6

Indítsuk el a fa pellet grillsütőnket és állítsuk a hőmérsékletet 180°C-ra.

7

Ezen a hőmérsékleten 45 percig süssük a csirkecombokat, majd kenjük át a szósszal és süssük további 10 percig.

8

A mártogatós hozzávalóit keverjük össze és helyezzük a hűtőbe amíg sülnek a csirkecombok. A kész dobverőket belemártogatva fogyasszuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Mexikói hagymás bab és vaj puha csirke – Szoky konyhájaGrill recept videó: Szoky ebben a videóban mexikói babos csirkét, avagy hagymás babot készít csirkével, teszi mindezt nagy szeretettel. Szoky nem kevesebb állít, minthogy ez egy bakancslistás étel, így mindenképp ki kell próbáljátok!
Olasz marhahúsos szendvicsEgy lédús olasz szendvicsbe haraphatunk, ahol a sajt körbeöleli a marhahúst és mindez egy szuper kifliben teljesedik ki, kiegészítve egy kis savanyúsággal.
Bárányborda rozmaringos-mustáros mártássalMi lehetne jobb egy bárányborda szeletnél? Hát a dupla bárányborda szelet! Ha darabolva csak egy-egy szeletet találunk, akkor vegyünk egy egész bordát és vágjuk fel magunk. Ha a csontokat nem „franciásították” eleve, akkor ezt saját magunk is megtehetjük úgy, hogy lekaparjuk a csontokról a felesleges zsírt, porcot és húst. Ez a lépés természetesen nem kötelező, de elegánsabb megjelenést kölcsönözhet ételünknek.
Grillezett dinnyesalátaPróbáljuk ki a kedvenc nyári gyümölcsünk legújabb változatát. A görögdinnyét nagy lángon grillezzük, majd feta sajttal, angol uborkával, lilahagymával és citromlé öntettel tesszük tökéletessé.

Hozzávalók

Hozzávalók
 12 darab csirkecomb
 1 csomag bacon
 3 evőkanál vaddohány méz
 1,50 evőkanál fehér rizsbor
Mártogatós
 1 evőkanál natúr joghurt
 2 darab tojás
 só, bors
 2 gerezd aprított fokhagyma
 1 teáskanál pirospaprika
 1 evőkanál tejföl
 2 evőkanál olívaolaj
 pici citromlé

Elkészítés

Elkészítés
1

A csirkecombokat mossuk és tisztítsuk meg. A bütyök alatt vágjuk be és szedjük le. A húst toljuk fel, hogy megkapjuk a doberő/nyalók formát.

2

Fűszerezzük ízlés szerinti fűszerekkel. Mi természetesen a Milestone66 Yellow szárnyas grillfűszert ajánljuk.

3

A combokat baconnel tekerjük be. Javasoljuk, hogy egyet egyik irányból, egy másik pedig az ellenkező irányból tekerjünk rá a tökéletes fedésért.

4

A csontot tekerjük be alufóliával, hogy ne égjen meg.

5

A szószhoz keverjük össze a vaddohány mézet és a rizsbort. Ezek az alapanyagok sajnos ritkábban szerezhetők be, így helyettesítsük tetszés szerint a kedvenc barbecue szószunkkal.

6

Indítsuk el a fa pellet grillsütőnket és állítsuk a hőmérsékletet 180°C-ra.

7

Ezen a hőmérsékleten 45 percig süssük a csirkecombokat, majd kenjük át a szósszal és süssük további 10 percig.

8

A mártogatós hozzávalóit keverjük össze és helyezzük a hűtőbe amíg sülnek a csirkecombok. A kész dobverőket belemártogatva fogyasszuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Baconbe tekert csirkecomb dobverő – Jord Althuizen receptje alapján
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66