Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Barackos lepény (klasszikus egyensúlytészta recept)

Barackos lepény (klasszikus egyensúlytészta recept)


Barackos lepény klasszikus egyensúlytészta recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Nagyon köszönjük ezt a klasszikus egyensúly tésztát, amelyet Csókáné Enyedi Judit osztott meg velünk a BBQ és grill közösség facebook csoportunkban. A tésztát Judit almával, szilvával, meggyel vagy cseresznyével is javasolja elkészíteni, hiszen nagyon finom ezekkel a gyümölcsökkel is. A tetejét megszórhatjuk vaníliás porcukorral vagy fahéjas porcukorral, ízlésünk szerint.

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 20 perc
Hozzávalók
 7 darab egész tojás
 300 g porcukor
 300 g margarin vagy vaj
 300 g liszt
 50 ml rum
 30 g vaníliás cukor
 őszibarack konzerv is lehet
Elkészítés
1

A cukrot (robotgéppel) habosra keverjük a vajjal, közben szétválasztjuk a tojásokat.

2

A sárgákat egyenként hozzáadjuk a cukros vajhoz, miközben a gép dolgozik.

3

A tojás fehérjét kemény habbá vertjük, majd a liszttel felváltva - már keverő kanállal - hozzákeverjük a vajas keverékhez.

4

A tésztát sütőpapírral bélelt nagy sütőtepsibe tesszük, és megpakoljuk őszibarackkal (tetszés szerinti mennyiséggel).

5

A fa pellet grillsütőnket előmelegítetjük 175 fokra, majd betesszük a tepsit és 1 óra alatt megsütjük a lepényt.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Márton napi libacomb párolt káposztával – Szoky konyhájaMárton napon hagyományosan liba recepteket készítünk. Így varázsolt Szoky is ezzel a fantasztikus libacomb recepttel a pellet grillsütőn, amihez párolt lilakáposztát és hagymás tört burgonyát is tálalt. Az eredmény fantasztikus lett, de beszéljen ő erről a videón.
Philly cheesesteak szendvicsPocaktöltő street food következik egyenesen Philadelphiaból. Gyorsan kész van, sajtos-szaftos, eszméletlenül finom.
Mindent bele hot dogEz nem a szokásos bárhol kapható típus! Ez a fa pellet grillben készült hot dog hosszabb típusú virsliket követel meg, baconbe tekerve, hagymával, tépett malaccal majd végül sajttal megszórva és barbecue szósszal megkenve. Ebben minden benne van, semmi sem hiányzik! 

Hozzávalók

Hozzávalók
 7 darab egész tojás
 300 g porcukor
 300 g margarin vagy vaj
 300 g liszt
 50 ml rum
 30 g vaníliás cukor
 őszibarack konzerv is lehet

Elkészítés

Elkészítés
1

A cukrot (robotgéppel) habosra keverjük a vajjal, közben szétválasztjuk a tojásokat.

2

A sárgákat egyenként hozzáadjuk a cukros vajhoz, miközben a gép dolgozik.

3

A tojás fehérjét kemény habbá vertjük, majd a liszttel felváltva - már keverő kanállal - hozzákeverjük a vajas keverékhez.

4

A tésztát sütőpapírral bélelt nagy sütőtepsibe tesszük, és megpakoljuk őszibarackkal (tetszés szerinti mennyiséggel).

5

A fa pellet grillsütőnket előmelegítetjük 175 fokra, majd betesszük a tepsit és 1 óra alatt megsütjük a lepényt.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Barackos lepény (klasszikus egyensúlytészta recept)
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66