Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Bárányborda rozmaringos-mustáros mártással

Bárányborda rozmaringos-mustáros mártással

bárány sült borda recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Mi lehetne jobb egy bárányborda szeletnél? Hát a dupla bárányborda szelet! Ha darabolva csak egy-egy szeletet találunk, akkor vegyünk egy egész bordát és vágjuk fel magunk. Ha a csontokat nem „franciásították” eleve, akkor ezt saját magunk is megtehetjük úgy, hogy lekaparjuk a csontokról a felesleges zsírt, porcot és húst. Ez a lépés természetesen nem kötelező, de elegánsabb megjelenést kölcsönözhet ételünknek.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő20 percÖsszesen35 perc
Hozzávalók:
 4 darab bárányborda szelet1 darab = 2 csontból álló szelet
 2 evőkanál olíva olaj
 ízlés szerint só, bors
 1 darab nagy mogyoróhagyma apróra vágva
 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
 60 ml csirkehúsleves alaplé
 2 evőkanál szójaszósz
 1 evőkanál balzsamecet
 1 evőkanál apróra őrölt friss rozmaring
 2 teáskanál dijoni mustár
 1 teáskanál Worcestershire szósz
Ajánlott kiégészítők
Elkészítés
1

A bárányszeleteket alaposan dörzsöljük be 1 evőkanál olajjal, majd mindkét oldalukat jól megsózzuk, borsozzuk. Ha alaposan bemasszíroztuk ezeket az ízesítőket, akkor tegyük félre a húsokat.

2

Melegítsük fel a grillsütőnket 200°C-ra.

3

Közben egy kis serpenyőben közepes lángon hevítsünk fel 1 evőkanál olívaolajat. Ha kellően felmelegedett, adjuk hozzá a medvehagymát és addig süssük, időnként átkeverve, amíg megpuhul, de nem barnul meg, vagyis körülbelül 5 percig. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, és folyamatos keverés mellett süssük őket további 1 percig, amíg teljesen megpuhulnak.

4

Adjuk hozzá a csirkehúsleves alapot, a szójaszószt, az ecetet, a rozmaringot, a mustárt és a Worcestershire szószt. Forraljuk fel a keveréket és főzzük addig, amíg a szósz mennyisége a felére csökken, körülbelül 5 percen keresztül. Fontos, hogy tartsuk melegen a szószt, amíg elkészítjük a bárányszeletet.

5

A munkafelülettel párhuzamosan helyezzünk el egy húshőmérőt a dupla szeletek húsos végének közepébe, elkerülve a csontot. Ezután helyezzük a bordákat közvetlenül a grillrácsra, és süssük, félidőben egyszer megfordítva, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 57℃-ot, vagyis oldalanként körülbelül 4-4 percig, ezzel közepesen átsültre készítve a húsokat. (A sütési idő a szelet méretétől, a grillezőnk típusától és a sütési hőmérséklettől függően változhat.)

6

Ha a bárány kellően átsült, tálaljuk a rozmaringos-mustáros szósszal leöntve.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Füstölt, tépett marhanyakPulled beef: tépett marhanyak szaftosan, fűszeresen. A marhanyak kiváló alapanyag és olcsóbban beszerezhető, mint a szegy. Fantasztikus ízek és (ha marad) a pulled beefből pedig ételeket is készíthetünk: szendvics, mac'n'cheese vagy akár sós pite is.
Ázsiai stílusú ragacsos oldalasAz édes és szaftos, karamellizált BBQ-oldalasok őrülten finomak, szóval szedj magadnak hamar, mielőtt elfogy. Ezekért az ázsiai stílusú húsokért érdemes rendetlenséget csinálni.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 4 darab bárányborda szelet1 darab = 2 csontból álló szelet
 2 evőkanál olíva olaj
 ízlés szerint só, bors
 1 darab nagy mogyoróhagyma apróra vágva
 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
 60 ml csirkehúsleves alaplé
 2 evőkanál szójaszósz
 1 evőkanál balzsamecet
 1 evőkanál apróra őrölt friss rozmaring
 2 teáskanál dijoni mustár
 1 teáskanál Worcestershire szósz
Ajánlott kiégészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

A bárányszeleteket alaposan dörzsöljük be 1 evőkanál olajjal, majd mindkét oldalukat jól megsózzuk, borsozzuk. Ha alaposan bemasszíroztuk ezeket az ízesítőket, akkor tegyük félre a húsokat.

2

Melegítsük fel a grillsütőnket 200°C-ra.

3

Közben egy kis serpenyőben közepes lángon hevítsünk fel 1 evőkanál olívaolajat. Ha kellően felmelegedett, adjuk hozzá a medvehagymát és addig süssük, időnként átkeverve, amíg megpuhul, de nem barnul meg, vagyis körülbelül 5 percig. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, és folyamatos keverés mellett süssük őket további 1 percig, amíg teljesen megpuhulnak.

4

Adjuk hozzá a csirkehúsleves alapot, a szójaszószt, az ecetet, a rozmaringot, a mustárt és a Worcestershire szószt. Forraljuk fel a keveréket és főzzük addig, amíg a szósz mennyisége a felére csökken, körülbelül 5 percen keresztül. Fontos, hogy tartsuk melegen a szószt, amíg elkészítjük a bárányszeletet.

5

A munkafelülettel párhuzamosan helyezzünk el egy húshőmérőt a dupla szeletek húsos végének közepébe, elkerülve a csontot. Ezután helyezzük a bordákat közvetlenül a grillrácsra, és süssük, félidőben egyszer megfordítva, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 57℃-ot, vagyis oldalanként körülbelül 4-4 percig, ezzel közepesen átsültre készítve a húsokat. (A sütési idő a szelet méretétől, a grillezőnk típusától és a sütési hőmérséklettől függően változhat.)

6

Ha a bárány kellően átsült, tálaljuk a rozmaringos-mustáros szósszal leöntve.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Bárányborda rozmaringos-mustáros mártással
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Kategóriák

  • Kategóriák
  • Pellet kültéri-beltéri fűtés
  • Okosgrill kiegészítők
  •    Ajándéktárgyak
  •    Könyvek
  •    Kesztyűk
  •    Grillhőmérő, hússzonda
  •    Pizzasütéshez
  •    Tepsik, sütőlapok
  •    Tisztító eszközök
  •    Csomagok, szettek
  •    Öntöttvas termékek
  •    Étkészletek
  • Fa pelletek
  • Grill takaróponyva
  • Grill-barbecue fűszerek, rubok, szószok
  •    Szárnyas
  •    Sertés
  •    Marha
  •    Zöldség és gyümölcs
  •    Szarvas és vad
  •    Hal és tenger gyümölcsei
  •    Bárány
  •    Univerzális
  •    Chili
  •    GMG
  •    Traeger
  •    Milestone66
  •    Grate Goods
  • Okosgrillek
  •    Pellet grillek
  •    Faszenes grillek
  •    GMG
  •    Traeger
  •    Pit Boss
  •    Louisiana
  •    Yoder Smokers
  •    Zgrills
  •    Masterbuilt
  • Erdélyi dézsa fürdő
  • Egyéb okoseszközök
  • Savanyúság
  • Alapanyagok
  • Faszén
Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66