Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

BBQ marhaborda színes káposztasalátával

BBQ marhaborda színes káposztasalátával


bbq marhaoldalas káposztasalátával recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Mi lehet amerikaibb, mint a marhaborda és a káposztasaláta? Párosítsuk ezt a kiadós húst egy könnyű és élénk salátával, amelyből sugárzik a nyári életérzés.

Adag6 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő4 óraÖsszesen4 óra 20 perc
Hozzávalók
 2 kg marhaoldalas
Dresszing:
 1 evőkanál mustár
 60 ml repceolaj
 120 ml almaecet
 120 g tejföl
 só, bors ízlés szerint
Káposztasaláta
 3 darab színes sárgarépafelaprítva, lereszelve
 1 kisebb fej vörös káposztavékonyra szeletelve vagy lereszelve
 1 kisebb fej zöld káposztavékonyra szeletelve vagy lereszelve
 1 kisebb vöröshagyma,vékonyra szeletelve
 1 csokor szivárványos mángoldszeletelve
Ajánlott eszközök:
Elkészítés
1

Egy éles késsel vágjuk le a felesleges zsírt és távolítsuk el a bordákról a hártyát. Fűszerezzük be a marhát Milestone66 Black fűszerkeverékkel és hagyjuk állni 1 órát, vagy tegyük hűtőbe egy éjszakára.

2

Állítsuk a pellet grillsütő hőmérsékletét 120℃-ra és melegítsük elő fedővel lezárva 15 percig.

3

Helyezzük be a hússzondát vízszintesen a bordák húsos részének közepébe, majd tegyük a bordákat közvetlenül a grillrácsra. Zárjuk le a fedőt süssük 2 órán keresztül, vagy amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 70℃-ot.

4

Vegyük ki a bordákat a grillből és csavarjuk be őket dupla fóliába vagy hentespapírba.

5

Tegyük vissza a húsokat a grillre, zárjuk le a fedelet és folytassuk a sütést, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 95℃-ot.

6

Készítsük el a káposztasaláta öntetét. Egy közepes tálban alaposan keverjünk össze mustárt, raz olajat, az almaecetet, a tejfölt, a sót és a borsot. Tálalásig tegyük hűtőbe.

7

Tegyünk egy nagy tálba sárgarépát, vörös káposztát, zöld káposztát, lilahagymát és szivárványos mángoldot felszeletelve vékony szálakra (vagy lereszelve), és közvetlenül tálalás előtt keverjük össze az öntettel.

8

Vegyük ki a marhaoldalasokat a grillből és a csontok között szeleteljük fel. A színes káposzta salátával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Díjnyertes BBQ oldalasVegyünk néhány tippet a profiktól és lépjünk egy szinttel magasabbra a kerti füstölésben. Minden alkalommal, amikor begyújtjuk a pellet grillsütőt élvezetes kihívás indul, amivel lenyűgözzük a barátokat és a családot.
Buffalo csirkeszárnyak kék sajt mártogatóssalKészülj fel egy igazi ízorgiára a buffalo csirkeszárny kéksajtos mártogatóssal receptünkkel! Ezek a pikáns és fűszeres csirkeszárnyak tökéletesen összeolvadnak a krémes kéksajt mártogatóssal, amely igazán különlegessé teszi ezt az ételt. Merülj el az intenzív ízek világában és készítsd el otthon ezt a feledhetetlen fogást!
Emu steak tzatzikivelA Fald Fel! csapata elkészítette az első steaket az Okosgrillünkön tzatziki és grillezett burgonya kíséretében! Nem T-bone és nem is New York strip hanem egy emu filé volt a főszereplő és az állukat keresgélték a végeredménytől.

Hozzávalók

Hozzávalók
 2 kg marhaoldalas
Dresszing:
 1 evőkanál mustár
 60 ml repceolaj
 120 ml almaecet
 120 g tejföl
 só, bors ízlés szerint
Káposztasaláta
 3 darab színes sárgarépafelaprítva, lereszelve
 1 kisebb fej vörös káposztavékonyra szeletelve vagy lereszelve
 1 kisebb fej zöld káposztavékonyra szeletelve vagy lereszelve
 1 kisebb vöröshagyma,vékonyra szeletelve
 1 csokor szivárványos mángoldszeletelve
Ajánlott eszközök:

Elkészítés

Elkészítés
1

Egy éles késsel vágjuk le a felesleges zsírt és távolítsuk el a bordákról a hártyát. Fűszerezzük be a marhát Milestone66 Black fűszerkeverékkel és hagyjuk állni 1 órát, vagy tegyük hűtőbe egy éjszakára.

2

Állítsuk a pellet grillsütő hőmérsékletét 120℃-ra és melegítsük elő fedővel lezárva 15 percig.

3

Helyezzük be a hússzondát vízszintesen a bordák húsos részének közepébe, majd tegyük a bordákat közvetlenül a grillrácsra. Zárjuk le a fedőt süssük 2 órán keresztül, vagy amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 70℃-ot.

4

Vegyük ki a bordákat a grillből és csavarjuk be őket dupla fóliába vagy hentespapírba.

5

Tegyük vissza a húsokat a grillre, zárjuk le a fedelet és folytassuk a sütést, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 95℃-ot.

6

Készítsük el a káposztasaláta öntetét. Egy közepes tálban alaposan keverjünk össze mustárt, raz olajat, az almaecetet, a tejfölt, a sót és a borsot. Tálalásig tegyük hűtőbe.

7

Tegyünk egy nagy tálba sárgarépát, vörös káposztát, zöld káposztát, lilahagymát és szivárványos mángoldot felszeletelve vékony szálakra (vagy lereszelve), és közvetlenül tálalás előtt keverjük össze az öntettel.

8

Vegyük ki a marhaoldalasokat a grillből és a csontok között szeleteljük fel. A színes káposzta salátával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
BBQ marhaborda színes káposztasalátával
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66