Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Betyár tarja szeletek – Szoky konyhája

Betyár tarja szeletek – Szoky konyhája


szoky konyhája betyár tarja szelet recept grillsütő okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grill recept videó: Szoky ebben a videóban betyár tarja szeleteket készít kolbászos-hagymás-gombás raguval, majd érkezik rá finom sajt, paradicsom és kakastaréjos szalonna.

Adag6 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő50 percÖsszesen1 óra 10 perc
Hozzávalók:
 9 szelet csont nélküli sertés tarja
 9 darab nagyobb fej gomba
 9 szelet ujjnyi vastag füstölt szalonna
 150 g füstölt kolbász
 250 g szeletelt félkemény sajt jelen esetben Gouda
 3 fej vöröshagyma
 5 gerezd fokhagyma
 3 darab nagyobb paradicsom
 őrölt szerecsendió
 zsálya
 
 tört fehér bors
 darált koriander
 1 csokor vágott petrezselyem
A tarja pácfűszerei
 mustár
 tört bors
 koriander
 zúzott fokhagyma
 édes nemes pirospaprika
 közvetlen sütés előtt só
Elkészítés
1

A betyáros tarja elkészítése roppant egyszerű. A finomabb hatás érdekében érdemes pácolt tarjákkal dolgozni, amit pár nappal előtte kiklopfolva, fűszerezve a jéghideg hűtőben kell tartani. A sózást csak a közvetlen sütési szakasz előtt tegyétek meg! 2-3-4 napot is nyugodtan állhat hideg (3-5 fokos) hűtőben.

2

Ha egészben van a szalonnánk, akkor vágjunk belőle ujjnyi vastag szeleteket. Ha hentestől tudjuk úgy vásárolni, kérjük szeletelve. A szeleteket fordítsuk el és készítsük el a kakastaréjt: irdaljuk be szinte a bőrig.

3

A szalonnákat tegyük tepsibe és a pellet grillsütő rácsára helyezve nyerjük ki a zsírját. (180 fok körül)

4

Szeleteljük fel a gombát vékonyra, kivéve 9 szeletet, ami inkább legyen szintén ujjnyi vastag. Ezt a 9 szeletet serpenyőben, kevés forró olajon pirítsuk meg. Ezután a többi gombát is lepiríthatjuk.

5

A vöröshagymát és a fokhagymát kockázzuk fel és adjuk hozzá a gombákhoz. Kb. 10-12 percig süssük együtt miután megsóztuk.

6

Amikor összeesett a gomba és a hagyma, két csipet szerecsendiót és zsályát, kevés koriandert, tört fehér borsot keverjünk el benne. Majd karikázzuk fel a kolbászt és szintén keverjük el és süssük össze. Miután kész van a frissen felvágott petrezselyem kétharmadát tegyük hozzá és keverjük el.

7

A tepsiben kisült zsírra tegyük rá a tarjákat és 5-6 percig süssük mindkét oldalát. A pellet grillsütőt ekkor melegítsük fel 200 fokra.

8

Rakjuk össze a betyár szeleteket: a ragut oszlassuk el a húsokon egyenlő arányban. Ezután 1-1 karika paradicsom kerül a ragura, majd következhet a szeletelt sajt, majd a korábban vastagabbra szeletelt gomba következik és végül a kakastaréjos szalonna érkezik.

9

A pellet grillt 220 fokra állítva ráolvasztjuk a sajtot és tálalhatjuk is. Természetesen némi friss petrezselyemmel nem árt megszórni a végén.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Extra csípős hot dog tálEgy különleges és roppant egyszerű hot dog tál, amely finom, tápláló, ráadásul személyes kedvencünk is egyben. TIPP: Gyors és kényelmes megoldás a váratlan összejövetelekre, sőt, akár szimpla vendégvárónak is kitűnő választás, az ízlelőbimbók felcsigázása érdekében.
Sült zöldségek citromos gyógynövényes öntettelLegyen ez a friss és színes köret a következő vacsoránk kiegészítője! A sárgarépát, tököt, paprikát és a cukorborsót először a fa pellet grillsütőn meggrillezzük, majd egy könnyű és ízes citrom-gyógynövényes öntetbe forgatjuk.
Fokhagymás zsemlékÚjabb zseniális grill receptet kaptunk Csókáné Enyedi Judit-tól, akire már-már haragszik a konyhai sütője, mivel mindig a Pit Boss grillt használja. A fokhagymás zsemlék nagyon hamar elkészülnek a grillsütőben és kiváló buci lesz hamburgerhez, pulled porkhoz, de akár szimplán házi szendvicshez is.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 9 szelet csont nélküli sertés tarja
 9 darab nagyobb fej gomba
 9 szelet ujjnyi vastag füstölt szalonna
 150 g füstölt kolbász
 250 g szeletelt félkemény sajt jelen esetben Gouda
 3 fej vöröshagyma
 5 gerezd fokhagyma
 3 darab nagyobb paradicsom
 őrölt szerecsendió
 zsálya
 
 tört fehér bors
 darált koriander
 1 csokor vágott petrezselyem
A tarja pácfűszerei
 mustár
 tört bors
 koriander
 zúzott fokhagyma
 édes nemes pirospaprika
 közvetlen sütés előtt só

Elkészítés

Elkészítés
1

A betyáros tarja elkészítése roppant egyszerű. A finomabb hatás érdekében érdemes pácolt tarjákkal dolgozni, amit pár nappal előtte kiklopfolva, fűszerezve a jéghideg hűtőben kell tartani. A sózást csak a közvetlen sütési szakasz előtt tegyétek meg! 2-3-4 napot is nyugodtan állhat hideg (3-5 fokos) hűtőben.

2

Ha egészben van a szalonnánk, akkor vágjunk belőle ujjnyi vastag szeleteket. Ha hentestől tudjuk úgy vásárolni, kérjük szeletelve. A szeleteket fordítsuk el és készítsük el a kakastaréjt: irdaljuk be szinte a bőrig.

3

A szalonnákat tegyük tepsibe és a pellet grillsütő rácsára helyezve nyerjük ki a zsírját. (180 fok körül)

4

Szeleteljük fel a gombát vékonyra, kivéve 9 szeletet, ami inkább legyen szintén ujjnyi vastag. Ezt a 9 szeletet serpenyőben, kevés forró olajon pirítsuk meg. Ezután a többi gombát is lepiríthatjuk.

5

A vöröshagymát és a fokhagymát kockázzuk fel és adjuk hozzá a gombákhoz. Kb. 10-12 percig süssük együtt miután megsóztuk.

6

Amikor összeesett a gomba és a hagyma, két csipet szerecsendiót és zsályát, kevés koriandert, tört fehér borsot keverjünk el benne. Majd karikázzuk fel a kolbászt és szintén keverjük el és süssük össze. Miután kész van a frissen felvágott petrezselyem kétharmadát tegyük hozzá és keverjük el.

7

A tepsiben kisült zsírra tegyük rá a tarjákat és 5-6 percig süssük mindkét oldalát. A pellet grillsütőt ekkor melegítsük fel 200 fokra.

8

Rakjuk össze a betyár szeleteket: a ragut oszlassuk el a húsokon egyenlő arányban. Ezután 1-1 karika paradicsom kerül a ragura, majd következhet a szeletelt sajt, majd a korábban vastagabbra szeletelt gomba következik és végül a kakastaréjos szalonna érkezik.

9

A pellet grillt 220 fokra állítva ráolvasztjuk a sajtot és tálalhatjuk is. Természetesen némi friss petrezselyemmel nem árt megszórni a végén.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Betyár tarja szeletek – Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66