Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Bőrös császár sült császár otthoni sütőben is – Szoky konyhája

Bőrös császár sült császár otthoni sütőben is – Szoky konyhája

sült császárhús grill recept szoky konyhája okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grill recept videó: Szoky sült császárhúsához semmi más nem kell, mint ropogós héjú kenyér és finom zöldségek.
Több napig megvan akár a reggeli, ebéd vagy éppen a vacsora. Hidegen, melegen is kiváló választás. A császár húsos oldalát a saját kedvenc fűszereid is ízesíthetik és ennek az összeállításának csak a képzeleted szabhat határt. Használhatsz akár zöldfűszereket is hozzá, vagy éppen, aki a csípőst szereti, egy jóféle erős paprikakrémmel is tud dolgozni.

Adag6 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő3 óraÖsszesen3 óra 30 perc
Hozzávalók:
 2,30 kg bőrös császárhús
 2 evőkanál
 6 gerezd fokhagyma
 1 teáskanál színes kevert bors
 1 teáskanál őrölt koriandermag
 1 teáskanál Cayenne-bors (opcionálisan)
 1+ 2 kanál evőkanál sertés zsír
Ajánlott eszközök:
Elkészítés
1

Irdaljuk be a császárhús bőrös oldalát keresztben és hosszában egyaránt egy éles kés segítségével, ügyelve rá, hogy ne vágjunk bele a húsba, mert ez esetben könnyen kiszáradhat.

2

Összeállítunk egy kellemes, fűszeres krémet: ehhez mozsárba helyezzük a sót, valamint az aprított fokhagymát, és pépessé dolgozzuk. Adjunk hozzá egy evőkanál zsírt is a krémhez, majd dolgozzuk össze. Végezetül, tiszta ujjaink segítségével kenjük bele alaposan a pépet a császár húsos oldalába.

3

Következik a fűszerezés: szintén a húsos oldalt célozva, jöhet a színes bors, a koriander, illetve a Cayenne-bors (amennyiben kedveljük a csípősebb ízeket).
TIPP: feltéve, hogy nem szeretnénk Cayenne-borsot használni, helyettesíthetjük füstölt pirospaprikával is.

4

Fogjuk meg a befűszerezett húsokat, és bőrős oldalukkal felfelé fordítva, helyezzük őket egy tálcára. Ezt követően szórjuk meg sóval és dörzsöljük bele alaposan a tenyerünkkel.
Lehetőség szerint 1 éjszakára lefóliázva tegyük a 2-4°C-os hűtőbe.

5

Elérkeztünk a várva várt sütéshez: bőrrel lefelé helyezzük egy tepsibe a húsokat, majd öntsünk alájuk 250-300 ml vizet, hogy a bőr ne süljön oda a tepsi aljához. Fóliázzuk le a tepsit és helyezzük egy fa pellet grillsütőbe, vagy akár faszenes/gázgrillbe 140-145°C-on, 120 percre.

6

Az idő letelte után vegyük le a fóliát (a későbbiekben nem lesz már rá szükségünk) és egy húsvilla segítségével fordítsuk a húsokat az ellentétes oldalukra - így a bőr is ropogósra sül.

7

Tegyünk a tepsi aljába 2 evőkanál sertészsírt, továbbá kenjük meg vele a hús tetejét is. A grillsütőt magasabb hőfokra (200-220°C) emelve sózzuk és ropogósra sütjük a bőrt. Ez további körülbelül 1 órán keresztül fog tartani.

TIPP: otthon, sütőben készítve, ilyenkor érdemes a grill funkciót alkalmaznunk (220-230 fokon), de legyünk óvatosak, ne hagyjuk túl sokáig magára az ételt, mert rendkívül gyorsan elkészül.

8

Nem maradt más hátra, csupán a tálalás. Szeleteljük fel ízlésesen a vajpuha húst, majd kínáljuk kenyérrel, friss paradicsommal, házi hagymalekvárral, csemege és kovászos uborkával.

9

Szoky konyhája grillsütő bemutató, vélemény:
Szoky grillsütőjét ide kattintva mutatja be részletesen.

Grillsütő működés, használat, infók:

Grillsütő gyakori kérdések

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky konyhája receptkönyv:

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Margherita pizzaPizza grillen? Mi sem természetesebb! Varázsoljon kertjébe olasz kemencét és süssön finom margherita pizzákat! Készítsen alapból két adagot, hisz biztosan gyorsan el fog fogyni!
Édes chilis rubNépszerű édes chilis száraz bbq rub. Kifejeztten csirkékhez és zöldségekhez ajánlják, de univerzális, tehát nyugodtan használható bármilyen bbq ételhez.
Mexikói csirkés quesadillaFa pellet grill segítségével csavarunk egyet a mexikói gyorséttermek kedvencén, ha ugyanis fatüzelésű BBQ csirkét teszünk hozzá, az egyszerű quesadilla is könnyen bárki kedvencévé válhat.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 2,30 kg bőrös császárhús
 2 evőkanál
 6 gerezd fokhagyma
 1 teáskanál színes kevert bors
 1 teáskanál őrölt koriandermag
 1 teáskanál Cayenne-bors (opcionálisan)
 1+ 2 kanál evőkanál sertés zsír
Ajánlott eszközök:

Elkészítés

Elkészítés
1

Irdaljuk be a császárhús bőrös oldalát keresztben és hosszában egyaránt egy éles kés segítségével, ügyelve rá, hogy ne vágjunk bele a húsba, mert ez esetben könnyen kiszáradhat.

2

Összeállítunk egy kellemes, fűszeres krémet: ehhez mozsárba helyezzük a sót, valamint az aprított fokhagymát, és pépessé dolgozzuk. Adjunk hozzá egy evőkanál zsírt is a krémhez, majd dolgozzuk össze. Végezetül, tiszta ujjaink segítségével kenjük bele alaposan a pépet a császár húsos oldalába.

3

Következik a fűszerezés: szintén a húsos oldalt célozva, jöhet a színes bors, a koriander, illetve a Cayenne-bors (amennyiben kedveljük a csípősebb ízeket).
TIPP: feltéve, hogy nem szeretnénk Cayenne-borsot használni, helyettesíthetjük füstölt pirospaprikával is.

4

Fogjuk meg a befűszerezett húsokat, és bőrős oldalukkal felfelé fordítva, helyezzük őket egy tálcára. Ezt követően szórjuk meg sóval és dörzsöljük bele alaposan a tenyerünkkel.
Lehetőség szerint 1 éjszakára lefóliázva tegyük a 2-4°C-os hűtőbe.

5

Elérkeztünk a várva várt sütéshez: bőrrel lefelé helyezzük egy tepsibe a húsokat, majd öntsünk alájuk 250-300 ml vizet, hogy a bőr ne süljön oda a tepsi aljához. Fóliázzuk le a tepsit és helyezzük egy fa pellet grillsütőbe, vagy akár faszenes/gázgrillbe 140-145°C-on, 120 percre.

6

Az idő letelte után vegyük le a fóliát (a későbbiekben nem lesz már rá szükségünk) és egy húsvilla segítségével fordítsuk a húsokat az ellentétes oldalukra - így a bőr is ropogósra sül.

7

Tegyünk a tepsi aljába 2 evőkanál sertészsírt, továbbá kenjük meg vele a hús tetejét is. A grillsütőt magasabb hőfokra (200-220°C) emelve sózzuk és ropogósra sütjük a bőrt. Ez további körülbelül 1 órán keresztül fog tartani.

TIPP: otthon, sütőben készítve, ilyenkor érdemes a grill funkciót alkalmaznunk (220-230 fokon), de legyünk óvatosak, ne hagyjuk túl sokáig magára az ételt, mert rendkívül gyorsan elkészül.

8

Nem maradt más hátra, csupán a tálalás. Szeleteljük fel ízlésesen a vajpuha húst, majd kínáljuk kenyérrel, friss paradicsommal, házi hagymalekvárral, csemege és kovászos uborkával.

9

Szoky konyhája grillsütő bemutató, vélemény:
Szoky grillsütőjét ide kattintva mutatja be részletesen.

Grillsütő működés, használat, infók:

Grillsütő gyakori kérdések

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Bőrös császár sült császár otthoni sütőben is – Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66