Brassói aprópecsenye öntöttvas serpenyőben tejfölös uborkasalátával
A Brassói aprópecsenye egy klasszikus, tápláló egytálétel, melyben a hús, szalonna és burgonya tökéletes harmóniát alkotnak. Az öntöttvas edényben készült brassói aprópecsenyét a friss tejfölös uborkasaláta kiválóan egészíti ki.
A fa pellet grillsütőt melegítsük fel 180°C-ra és helyezzünk a rácsra egy öntöttvas mély serpenyőt.
A Brassói aprópecsenye elkészítéséhez először készítsük elő az alapanyagokat. Vágjuk fel a lapockát, húsos szalonnát, zsírszalonnát és hagymát kockákra. Egy serpenyőben pirítsuk meg a két fajta szalonnát, hogy kiolvasszák zsírjukat és szép aranybarnára sültek legyenek.
Adjuk hozzá a felkockázott hagymát a pirult szalonnához, és süssük tovább, amíg az hagyma üveges lesz. Ekkor érkezhet a lapocka, amelyet szintén pirítsunk meg, hogy kifehéredjen minden oldala és ízletes, sült külső réteget kapjon.
Amikor a hús már kifehéredett, fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal vagy egyéb kedvelt fűszerekkel, esetünkben Magyaros fűszerkeverékkel. Öntsünk hozzá egy kevés vizet, hogy ellepje a húst, majd fedjük le a serpenyőt. Főzzük a húst lassan, amíg puhává válik és a fűszerek íze átjárja.
A köretként is szolgáló sült burgonyához tisztítsuk meg a burgonyát, majd vágjuk fel kockákra. Egy másik serpenyőben forrósítsunk fel olajat, majd tegyük bele a burgonyakockákat. Süssük a burgonyát aranybarnára, gyakran forgatva, hogy minden oldala ropogós és ízletes legyen.
Amikor a hús már puhára főtt és a burgonya is szépen megsült, készen is vagyunk a Brassói aprópecsenyével. Tálaláskor helyezzük a sült burgonyát az tányérra, majd tegyük rá az aprópecsenyét.
Kísérjük a fogást egy egyszerű tejfölös uborkasalátával, melyhez csak vékony karikákra szeleteljük az uborkát, majd keverjük össze az alaplével, amely vízből, ecetből és különféle fűszerekből áll. Adjunk hozzá tejfölt, és már kész is a friss, savanykás saláta, amely remekül kiegészíti a Brassói aprópecsenyét és a sült burgonyát.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
A fa pellet grillsütőt melegítsük fel 180°C-ra és helyezzünk a rácsra egy öntöttvas mély serpenyőt.
A Brassói aprópecsenye elkészítéséhez először készítsük elő az alapanyagokat. Vágjuk fel a lapockát, húsos szalonnát, zsírszalonnát és hagymát kockákra. Egy serpenyőben pirítsuk meg a két fajta szalonnát, hogy kiolvasszák zsírjukat és szép aranybarnára sültek legyenek.
Adjuk hozzá a felkockázott hagymát a pirult szalonnához, és süssük tovább, amíg az hagyma üveges lesz. Ekkor érkezhet a lapocka, amelyet szintén pirítsunk meg, hogy kifehéredjen minden oldala és ízletes, sült külső réteget kapjon.
Amikor a hús már kifehéredett, fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal vagy egyéb kedvelt fűszerekkel, esetünkben Magyaros fűszerkeverékkel. Öntsünk hozzá egy kevés vizet, hogy ellepje a húst, majd fedjük le a serpenyőt. Főzzük a húst lassan, amíg puhává válik és a fűszerek íze átjárja.
A köretként is szolgáló sült burgonyához tisztítsuk meg a burgonyát, majd vágjuk fel kockákra. Egy másik serpenyőben forrósítsunk fel olajat, majd tegyük bele a burgonyakockákat. Süssük a burgonyát aranybarnára, gyakran forgatva, hogy minden oldala ropogós és ízletes legyen.
Amikor a hús már puhára főtt és a burgonya is szépen megsült, készen is vagyunk a Brassói aprópecsenyével. Tálaláskor helyezzük a sült burgonyát az tányérra, majd tegyük rá az aprópecsenyét.
Kísérjük a fogást egy egyszerű tejfölös uborkasalátával, melyhez csak vékony karikákra szeleteljük az uborkát, majd keverjük össze az alaplével, amely vízből, ecetből és különféle fűszerekből áll. Adjunk hozzá tejfölt, és már kész is a friss, savanykás saláta, amely remekül kiegészíti a Brassói aprópecsenyét és a sült burgonyát.