Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Chili-lime fűszerezett kiterített csirke

Sült sós perec sörös sajtmártássalTunkold a frissen sült perecet meleg és sörös sajtmártásba. A házilag készült lágy pereceket megsütheted egy Okosgrill segítségével, sok sóval és gazdag sör-sajtmártással párosítva. Tökéletes grillen készült meccsnézős finomság.
Koreai csirkeszárny pácolva, füstölveAz ázsiai konyha előszeretettel nyúl egyik kedvenc grillhúsunkhoz, a csirkeszárnyhoz. Ebben a verzióban egy pácolt, grillezett, majd csípős szószban megforgatott és végül minden földi jóval megszórt szárnyat mutatunk be.
BBQ csirkés pizzaA klasszikus paradicsomos pizzák népszerű alternatívája a BBQ-s, csirkés pizza, amelyet már pellet okosgrill is elkészíthet, a klasszikus olasz kemencés-füstös ízzel együtt!

Chili-lime fűszerezett kiterített csirke

chili lime kiteritett csirke recept-okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ez a chili maga az ízek fiesztája, tele fa pellet grillen sült csirkével, fehér babbal és salsa verdével. Tálalhatjuk friss avokádóval, tejföllel és korianderrel a még krémesebb és fűszeresebb chili ízért.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő15 percÖsszesen30 perc
Hozzávalók
 1 egész csirkekb. 1,5-2 kg
 3 evőkanál chili por
 2 evőkanál olívaolaj
 2 teáskanál lime héja
 3 evőkanál limelé
 1 evőkanál darált fokhagyma
 1 teáskanál őrölt koriander
 1 teáskanál őrölt kömény
 1 teáskanál szárított oregánó
 2 teáskanál
 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
 1 csipet őrölt fahéj
Tálaláshoz
 koriander
 lime szeletek
 salsa
Elkészítés
1

Ha készen állunk a sütésre, kapcsoljuk be és állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.

2

Egy kis tálban keverjük össze a chiliport, az olívaolajat, a lime héját és levét, a fokhagymát, a koriandert, a köményt, az oregánót, a sót, a borsot és a fahéjat.

3

A kiterített csirkehúshoz távolítsuk el a gerincet, majd nyomjuk le a kezünkkel, hogy ellaposodjon.

4

Bőségesen kenjük be a fűszerkeverékkel a madár bőrét alul és fölül, valamint belül. Helyezzük egy tepsibe. Itt két választásunk is lehet, vagy lefedjük fóliával, és a hűtőszekrénybe tesszük egy éjszakára vagy azonnal visszük a grillrácsra.

5

A lényeg viszont ugyanaz, ha a sütésre kerül a sor: helyezzük egy maghőmérő szondát a csirkemell vastagabb részébe, elkerülve a csontot. Helyezze a csirkét mellfelével felfelé közvetlenül a grillrácsra. Zárja le a fedőt, és süssük amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 73-75°C-ot, kb. 60-70 percig

6

Tegyük a kész csirkét egy tálra, és hagyjuk pihenni 5-10 percig, mielőtt felvágnánk. Díszítsük korianderrel, és lime-szeletekkel és salsával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 egész csirkekb. 1,5-2 kg
 3 evőkanál chili por
 2 evőkanál olívaolaj
 2 teáskanál lime héja
 3 evőkanál limelé
 1 evőkanál darált fokhagyma
 1 teáskanál őrölt koriander
 1 teáskanál őrölt kömény
 1 teáskanál szárított oregánó
 2 teáskanál
 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
 1 csipet őrölt fahéj
Tálaláshoz
 koriander
 lime szeletek
 salsa

Elkészítés

Elkészítés
1

Ha készen állunk a sütésre, kapcsoljuk be és állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.

2

Egy kis tálban keverjük össze a chiliport, az olívaolajat, a lime héját és levét, a fokhagymát, a koriandert, a köményt, az oregánót, a sót, a borsot és a fahéjat.

3

A kiterített csirkehúshoz távolítsuk el a gerincet, majd nyomjuk le a kezünkkel, hogy ellaposodjon.

4

Bőségesen kenjük be a fűszerkeverékkel a madár bőrét alul és fölül, valamint belül. Helyezzük egy tepsibe. Itt két választásunk is lehet, vagy lefedjük fóliával, és a hűtőszekrénybe tesszük egy éjszakára vagy azonnal visszük a grillrácsra.

5

A lényeg viszont ugyanaz, ha a sütésre kerül a sor: helyezzük egy maghőmérő szondát a csirkemell vastagabb részébe, elkerülve a csontot. Helyezze a csirkét mellfelével felfelé közvetlenül a grillrácsra. Zárja le a fedőt, és süssük amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 73-75°C-ot, kb. 60-70 percig

6

Tegyük a kész csirkét egy tálra, és hagyjuk pihenni 5-10 percig, mielőtt felvágnánk. Díszítsük korianderrel, és lime-szeletekkel és salsával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Chili-lime fűszerezett kiterített csirke
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66