Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Chili-lime fűszerezett kiterített csirke

Chili-lime fűszerezett kiterített csirke

chili lime kiteritett csirke recept-okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ez a chili maga az ízek fiesztája, tele fa pellet grillen sült csirkével, fehér babbal és salsa verdével. Tálalhatjuk friss avokádóval, tejföllel és korianderrel a még krémesebb és fűszeresebb chili ízért.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő15 percÖsszesen30 perc
Hozzávalók
 1 egész csirkekb. 1,5-2 kg
 3 evőkanál chili por
 2 evőkanál olívaolaj
 2 teáskanál lime héja
 3 evőkanál limelé
 1 evőkanál darált fokhagyma
 1 teáskanál őrölt koriander
 1 teáskanál őrölt kömény
 1 teáskanál szárított oregánó
 2 teáskanál
 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
 1 csipet őrölt fahéj
Tálaláshoz
 koriander
 lime szeletek
 salsa
Elkészítés
1

Ha készen állunk a sütésre, kapcsoljuk be és állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.

2

Egy kis tálban keverjük össze a chiliport, az olívaolajat, a lime héját és levét, a fokhagymát, a koriandert, a köményt, az oregánót, a sót, a borsot és a fahéjat.

3

A kiterített csirkehúshoz távolítsuk el a gerincet, majd nyomjuk le a kezünkkel, hogy ellaposodjon.

4

Bőségesen kenjük be a fűszerkeverékkel a madár bőrét alul és fölül, valamint belül. Helyezzük egy tepsibe. Itt két választásunk is lehet, vagy lefedjük fóliával, és a hűtőszekrénybe tesszük egy éjszakára vagy azonnal visszük a grillrácsra.

5

A lényeg viszont ugyanaz, ha a sütésre kerül a sor: helyezzük egy maghőmérő szondát a csirkemell vastagabb részébe, elkerülve a csontot. Helyezze a csirkét mellfelével felfelé közvetlenül a grillrácsra. Zárja le a fedőt, és süssük amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 73-75°C-ot, kb. 60-70 percig

6

Tegyük a kész csirkét egy tálra, és hagyjuk pihenni 5-10 percig, mielőtt felvágnánk. Díszítsük korianderrel, és lime-szeletekkel és salsával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Teriyaki szárított marhahús, beef jerkyA beef jerky vagy szárított marhahús a tökéletes fehérje, amelyet túrázás vagy meccsnézés közben fogyaszthatunk. Húsos snack füstös, rágós, ami nagyon népszerű és könnyen elkészíthető fa pellet grillsütőn is. Vizet ne felejtsünk el inni utána.
CsirkesalátaEzt a füstölt csirkés salátát jalapenóval és csípős fűszerekkel bolondítottuk meg, hogy meglepjük az ízlelőbimbókat. Tölthetjük tortillába vagy vastag pellet grillen sült kenyérszeletek közé és máris egy kiadós, füstös csirkés ételt kapunk.
Koreai csirkeszárny pácolva, füstölveAz ázsiai konyha előszeretettel nyúl egyik kedvenc grillhúsunkhoz, a csirkeszárnyhoz. Ebben a verzióban egy pácolt, grillezett, majd csípős szószban megforgatott és végül minden földi jóval megszórt szárnyat mutatunk be.
Mindent bele hot dogEz nem a szokásos bárhol kapható típus! Ez a fa pellet grillben készült hot dog hosszabb típusú virsliket követel meg, baconbe tekerve, hagymával, tépett malaccal majd végül sajttal megszórva és barbecue szósszal megkenve. Ebben minden benne van, semmi sem hiányzik! 

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 egész csirkekb. 1,5-2 kg
 3 evőkanál chili por
 2 evőkanál olívaolaj
 2 teáskanál lime héja
 3 evőkanál limelé
 1 evőkanál darált fokhagyma
 1 teáskanál őrölt koriander
 1 teáskanál őrölt kömény
 1 teáskanál szárított oregánó
 2 teáskanál
 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
 1 csipet őrölt fahéj
Tálaláshoz
 koriander
 lime szeletek
 salsa

Elkészítés

Elkészítés
1

Ha készen állunk a sütésre, kapcsoljuk be és állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.

2

Egy kis tálban keverjük össze a chiliport, az olívaolajat, a lime héját és levét, a fokhagymát, a koriandert, a köményt, az oregánót, a sót, a borsot és a fahéjat.

3

A kiterített csirkehúshoz távolítsuk el a gerincet, majd nyomjuk le a kezünkkel, hogy ellaposodjon.

4

Bőségesen kenjük be a fűszerkeverékkel a madár bőrét alul és fölül, valamint belül. Helyezzük egy tepsibe. Itt két választásunk is lehet, vagy lefedjük fóliával, és a hűtőszekrénybe tesszük egy éjszakára vagy azonnal visszük a grillrácsra.

5

A lényeg viszont ugyanaz, ha a sütésre kerül a sor: helyezzük egy maghőmérő szondát a csirkemell vastagabb részébe, elkerülve a csontot. Helyezze a csirkét mellfelével felfelé közvetlenül a grillrácsra. Zárja le a fedőt, és süssük amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 73-75°C-ot, kb. 60-70 percig

6

Tegyük a kész csirkét egy tálra, és hagyjuk pihenni 5-10 percig, mielőtt felvágnánk. Díszítsük korianderrel, és lime-szeletekkel és salsával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Chili-lime fűszerezett kiterített csirke
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66