Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Chili-lime fűszerezett kiterített csirke

Chili-lime fűszerezett kiterített csirke

chili lime kiteritett csirke recept-okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ez a chili maga az ízek fiesztája, tele fa pellet grillen sült csirkével, fehér babbal és salsa verdével. Tálalhatjuk friss avokádóval, tejföllel és korianderrel a még krémesebb és fűszeresebb chili ízért.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő15 percÖsszesen30 perc
Hozzávalók
 1 egész csirkekb. 1,5-2 kg
 3 evőkanál chili por
 2 evőkanál olívaolaj
 2 teáskanál lime héja
 3 evőkanál limelé
 1 evőkanál darált fokhagyma
 1 teáskanál őrölt koriander
 1 teáskanál őrölt kömény
 1 teáskanál szárított oregánó
 2 teáskanál
 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
 1 csipet őrölt fahéj
Tálaláshoz
 koriander
 lime szeletek
 salsa
Elkészítés
1

Ha készen állunk a sütésre, kapcsoljuk be és állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.

2

Egy kis tálban keverjük össze a chiliport, az olívaolajat, a lime héját és levét, a fokhagymát, a koriandert, a köményt, az oregánót, a sót, a borsot és a fahéjat.

3

A kiterített csirkehúshoz távolítsuk el a gerincet, majd nyomjuk le a kezünkkel, hogy ellaposodjon.

4

Bőségesen kenjük be a fűszerkeverékkel a madár bőrét alul és fölül, valamint belül. Helyezzük egy tepsibe. Itt két választásunk is lehet, vagy lefedjük fóliával, és a hűtőszekrénybe tesszük egy éjszakára vagy azonnal visszük a grillrácsra.

5

A lényeg viszont ugyanaz, ha a sütésre kerül a sor: helyezzük egy maghőmérő szondát a csirkemell vastagabb részébe, elkerülve a csontot. Helyezze a csirkét mellfelével felfelé közvetlenül a grillrácsra. Zárja le a fedőt, és süssük amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 73-75°C-ot, kb. 60-70 percig

6

Tegyük a kész csirkét egy tálra, és hagyjuk pihenni 5-10 percig, mielőtt felvágnánk. Díszítsük korianderrel, és lime-szeletekkel és salsával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Baconbe tekert csirkemáj kifliburgonyával – Szoky konyhájaGrill recept videó: Szoky ebben a videóban két változatát mutatja meg nekünk a baconbe tekert csirkemájnak. Zseniális és látványos ebéd vagy épp vendégváró finomság... és természetesen a friss petrezselyem sem maradt ki a receptből.
Ropogós bacon, szalonna grillsütőnA szalonnasütéshez mindenkinek kapcsolódik egy jó emléke, ami beugrik az izzó parázs felett tartott nyársról és rajta az izzadó tenyérnyi szalonna látványáról és illatáról. Most egy kerti grillezőre szabott változatott mutatunk, ahol semmi sem vész kárba.
Édes-füstös BBQ oldalasA sertésoldalasokat ezúttal először almalébe áztatjuk, befűszerezzük, majd alacsonyan hőfokon és lassan elkészítjük a pellet grillsütőn. Végül pedig egy édes BBQ mázzal tesszük tökéletessé az ízeket, amelyről vendégeink majd áradozni fognak.
Olasz marhahúsos szendvicsEgy lédús olasz szendvicsbe haraphatunk, ahol a sajt körbeöleli a marhahúst és mindez egy szuper kifliben teljesedik ki, kiegészítve egy kis savanyúsággal.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 egész csirkekb. 1,5-2 kg
 3 evőkanál chili por
 2 evőkanál olívaolaj
 2 teáskanál lime héja
 3 evőkanál limelé
 1 evőkanál darált fokhagyma
 1 teáskanál őrölt koriander
 1 teáskanál őrölt kömény
 1 teáskanál szárított oregánó
 2 teáskanál
 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
 1 csipet őrölt fahéj
Tálaláshoz
 koriander
 lime szeletek
 salsa

Elkészítés

Elkészítés
1

Ha készen állunk a sütésre, kapcsoljuk be és állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.

2

Egy kis tálban keverjük össze a chiliport, az olívaolajat, a lime héját és levét, a fokhagymát, a koriandert, a köményt, az oregánót, a sót, a borsot és a fahéjat.

3

A kiterített csirkehúshoz távolítsuk el a gerincet, majd nyomjuk le a kezünkkel, hogy ellaposodjon.

4

Bőségesen kenjük be a fűszerkeverékkel a madár bőrét alul és fölül, valamint belül. Helyezzük egy tepsibe. Itt két választásunk is lehet, vagy lefedjük fóliával, és a hűtőszekrénybe tesszük egy éjszakára vagy azonnal visszük a grillrácsra.

5

A lényeg viszont ugyanaz, ha a sütésre kerül a sor: helyezzük egy maghőmérő szondát a csirkemell vastagabb részébe, elkerülve a csontot. Helyezze a csirkét mellfelével felfelé közvetlenül a grillrácsra. Zárja le a fedőt, és süssük amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 73-75°C-ot, kb. 60-70 percig

6

Tegyük a kész csirkét egy tálra, és hagyjuk pihenni 5-10 percig, mielőtt felvágnánk. Díszítsük korianderrel, és lime-szeletekkel és salsával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Chili-lime fűszerezett kiterített csirke
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66