Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Croque Monsieur, az eredeti francia pirítós

Croque Monsieur, az eredeti francia pirítós


Croque Monsieur szendvics recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A francia kávézókból és bárokból származó croque monsieur egy gyors harapnivaló. Semmi extra, csak egy francia pirítós? Mutatjuk miért nem! A croque monsieur olyan melegszendvics, amelyet sonkával és sajttal készítenek és a besamelmártás teszi igazán különlegessé.

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő30 percÖsszesen50 perc
Hozzávalók
 8 szelet toast kenyér
 30 g vaj
 200 g sonka
 150 g Gruyére sajtédeskés és enyhén sós, jól olvadó sajttal helyettesíthető
Besamel
 20 g vaj
 20 g liszt
 125 ml tej
 125 ml tejszín
 só, bors
 150 ml szerecsendió
 1 fokhagyma zúzva
 1 darab babérlevél
 1 kisebb fej hagymaapróra vágva
 1 teáskanál dijoni mustár
 50 g trappista sajt
1

Melegítsük fel 180-200°C-ra a fa pellet grillsütőt. Amíg a grill melegszik, készítsük el a besamel mártás.

2

Tegyük a tejet, a tejszínt, a fokhagymát, a babérlevelet és a hagymát egy kis lábasba közepes lángon és keverjük össze.
Melegítsük fel majdnem forrásig, majd kapcsoljuk le és hagyjuk állni 10 percig.
Szűrjük át a folyadékot és vegyük ki belőle a babérlevelet, illetve a hagymát.

3

Olvasszuk fel a vajat egy másik serpenyőben keverjük benne csomómentesre a lisztet. Alacsony lángon főzzük addig, amíg habzani nem kezd.
Keverjük hozzá fokozatosan a meleg tejet. Rendszeresen kevergetve enyhén forraljuk fel, majd adjuk hozzá a dijoni mustárt, a reszelt szerecsendiót, ízlés szerint sót és borsot, illetve a reszelt sajtot.
Kellemes, sűrű, krémes szószt fogunk kapni.

4

A kenyérszeletek mindkét oldalát vékonyan vajazzuk meg és helyezzük egy tepsibe, majd pedig enyhén pirítsuk pár percig a grillsütőben.

5

A megpirított kenyérszelet egyik oldalát vékonyan kenjük meg dijoni mustárral, majd pedig a besamel mártással, helyezzünk rá sonkát és reszelt sajtot, majd borítsuk be egy másik szelet kenyérrel.

6

Itt még nem vagyunk kész! A zárószelet tetejére szintén érkezzen besamel mártás és reszelt sajt.

7

Néhány percre helyezzük be a Croque Monsieur szendvicsünket a grillsütőbe és hagyjuk, hogy a sajt ráolvadjon.

8

Croque Monsieur variációk:
- Croque Hawaii: egy szelet (grillezett) ananászt a szendvicsbe rejtve már egy új alkotás jön létre, melynek elterjedt neve a Croque Hawaii.
- Croque Madame: fokozva az élvezetek a kész szendvics tetejére tükörtojást tehetünk. Ez a változat a Croque Madame elnevezést viseli. A legenda szerint azért, mert így egy női sapkára hasonlít.
- Croque Norvégien: ebben a változatban a sonkát (norvég) füstölt lazacra cserélve a szendvics neve Croque Norvégien-re változik.
- Croque Auvergnat: kéksajtra cserélve a Gruyére sajtot Croque Auvergnat szendvicset kapunk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Áfonyás jalapeno lekvárKülönleges párosítás, vagy mégsem? Áfonya és jalapeno találkozása. De mégis mire jó? Érdemes kipróbálni grillsajtok mellé, hamburgerekbe, húsgolyókhoz. Biztosan ízleni fog az édes, egyben pikáns ízvilág.
Marhapörkölt dutch oven-ben készítve hagymás tarhonyávalAz öntöttvas dutch ovenben készített marhapörkölt egy ízletes, hagyományos étel, amely tökéletesen megőrzi a hús zamatos ízét és puhává varázsolja azt. A vasedényben történő főzés révén a pörkölt lassan és egyenletesen készül el, így garantálva az ízek tökéletes összeérését és a szaftos, omlós húst.
Burrito – kevésbé autentikus, de nagyon színes¡Viva México! Mai úti célunk a mesésen színes, egzotikus latin-amerikai ízvilág. És, ha nem is a föld legegyszerűbb, de garantáltan az egyik legfinomabb - exkluzív köntösbe bújtatott - burrito receptje következik, amely bármilyen asztalon megállja a helyét. Kiváltképp a laza hangvételű, baráti összejövetelek során.
Emu steak tzatzikivelA Fald Fel! csapata elkészítette az első steaket az Okosgrillünkön tzatziki és grillezett burgonya kíséretében! Nem T-bone és nem is New York strip hanem egy emu filé volt a főszereplő és az állukat keresgélték a végeredménytől.

Hozzávalók

Hozzávalók
 8 szelet toast kenyér
 30 g vaj
 200 g sonka
 150 g Gruyére sajtédeskés és enyhén sós, jól olvadó sajttal helyettesíthető
Besamel
 20 g vaj
 20 g liszt
 125 ml tej
 125 ml tejszín
 só, bors
 150 ml szerecsendió
 1 fokhagyma zúzva
 1 darab babérlevél
 1 kisebb fej hagymaapróra vágva
 1 teáskanál dijoni mustár
 50 g trappista sajt

Elkészítés

1

Melegítsük fel 180-200°C-ra a fa pellet grillsütőt. Amíg a grill melegszik, készítsük el a besamel mártás.

2

Tegyük a tejet, a tejszínt, a fokhagymát, a babérlevelet és a hagymát egy kis lábasba közepes lángon és keverjük össze.
Melegítsük fel majdnem forrásig, majd kapcsoljuk le és hagyjuk állni 10 percig.
Szűrjük át a folyadékot és vegyük ki belőle a babérlevelet, illetve a hagymát.

3

Olvasszuk fel a vajat egy másik serpenyőben keverjük benne csomómentesre a lisztet. Alacsony lángon főzzük addig, amíg habzani nem kezd.
Keverjük hozzá fokozatosan a meleg tejet. Rendszeresen kevergetve enyhén forraljuk fel, majd adjuk hozzá a dijoni mustárt, a reszelt szerecsendiót, ízlés szerint sót és borsot, illetve a reszelt sajtot.
Kellemes, sűrű, krémes szószt fogunk kapni.

4

A kenyérszeletek mindkét oldalát vékonyan vajazzuk meg és helyezzük egy tepsibe, majd pedig enyhén pirítsuk pár percig a grillsütőben.

5

A megpirított kenyérszelet egyik oldalát vékonyan kenjük meg dijoni mustárral, majd pedig a besamel mártással, helyezzünk rá sonkát és reszelt sajtot, majd borítsuk be egy másik szelet kenyérrel.

6

Itt még nem vagyunk kész! A zárószelet tetejére szintén érkezzen besamel mártás és reszelt sajt.

7

Néhány percre helyezzük be a Croque Monsieur szendvicsünket a grillsütőbe és hagyjuk, hogy a sajt ráolvadjon.

8

Croque Monsieur variációk:
- Croque Hawaii: egy szelet (grillezett) ananászt a szendvicsbe rejtve már egy új alkotás jön létre, melynek elterjedt neve a Croque Hawaii.
- Croque Madame: fokozva az élvezetek a kész szendvics tetejére tükörtojást tehetünk. Ez a változat a Croque Madame elnevezést viseli. A legenda szerint azért, mert így egy női sapkára hasonlít.
- Croque Norvégien: ebben a változatban a sonkát (norvég) füstölt lazacra cserélve a szendvics neve Croque Norvégien-re változik.
- Croque Auvergnat: kéksajtra cserélve a Gruyére sajtot Croque Auvergnat szendvicset kapunk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Croque Monsieur, az eredeti francia pirítós
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66