Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Csirkecombnyalóka

Csirkecombnyalóka


csirkecomb nyalóka pelletbudapest okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Amerika egyik kedvenc grill étele a csirkenyalóka vagy másnéven a dobverő. Kis konyhai előkészület után az okosgrillünkön máris elkészülhet ez a finomság.

Adag6 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő1 óra 15 percÖsszesen1 óra 35 perc
Hozzávalók
 12 darab csirkecomb
 1 csésze bbq szósz
 10 evőkanál sózott vaj
 1 adag csípős szósz
 sült csirke fűszerkeverék
 kék sajt mártás vagy ranch szósz
Elkészítés
1

Indítsuk el a fa pellet grillsütőnket és állítsuk a hőmérsékletet 150°C-ra.

2

Mossuk meg a csirkecombokat és töröljük át papírtörlővel.

3

A csirkecomb midnkét végén távolítsuk el késsel a porcokat, így azok állított helyzetben sem dőlnek el. Itt egy határozott mozdulatra lesz szükségünk, ahhoz hasonlóra, mintha pl egy krumplit karikáznánk. A kép segíthet az elképzelésben.

pelletbudapet okosgrill csirkecomb

4

A comb felső részén a csontról késsel vágjuk be a bőrt majd a már talpon álló combon toljuk ezt lefelé. Így kialakul a képeken is látható (nyers) végeredmény, a nyalóka vagy más néven a dobverő alakú csirkecomb.
Célszerű a fölösleges kis csontokat vagy inakat ollóval eltávolítani.

5

Minden combot bőségésen kenjünk be fűszerkeverékkel és helyezzük egy alumínium tálcára, amelyre vágjuk rá a vajat és mehet egyenesen az pellet grillre.

6

1 órán keresztül sülhetnek a husik, eközben 20 percenként ellenőrizük az ételt és a fűszeres vajjal locsoljuk is meg őket bőségesen.

7

A mártáshoz keverjük össze a BBQ szószt, a csípős szószt és az alamuníum tálcáról némi olvaszott fűszeres vajat.

8

Amikor letelt az 1 óra sütési idő, ellenőrizzük a hús belső hőmérsékletét. Ha elérte a 75 fokot, akkor készen áll a szószra. Ha nincs hústűnk, a csirkecombok pirulása alapján használjuk a szószt. Ha már késznek ítéljük, akkor nem lehet gond.

9

A csirkecombokat forgassuk meg a szószban. Ez a mozdulat nagyon hasonlóan néz ki, mint ahogy a vásárokban készül a vattacukor vagy ahogy a fagyit forgatják cukorkában vagy mogyoróban.
Ezután tegyük vissza a combokat a grillre és még 15-20 percen keresztül (amíg rá nem sül a mártás), süssük tovább.
Ha jobb ízélményre vágyunk, akkor érdemes vékonyabban, de többször átkenni a combokat.

10

Kék sajt vagy farm mártással javasoljuk tálalni, ami nagyszerű plusz ízt ad ezeknek a húsoknak.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Édes fűszeres marhabordákAhhoz, hogy a borda nagyszerű legyen elárulunk egy titkot. Ami pedig nem más, minthogy gyakran kenjük át a marhabordákat a páccal, különösen a főzési idő vége felé. Ez rétegezi a mártást, így a bordák ragadósak és igazán tökéletesek lesznek.
Barbecue pulykamell zsályaöntettelNéhány hozzávaló és egy kis füst elegendő a szaftos, finom pulykához. Szeletelhetjük akár szendvicsbe vagy tálalhatjuk egy hagyományos körettel, nagyszerű eredményt kapunk.
Málnás chipotle sertésbordaA barbecuezás egyik legfinomabb alapanyaga a sertésborda, amit most egy különleges málnás chipotle bbq rubbal kentünk be és dobtunk pellet okosgrillre.

Hozzávalók

Hozzávalók
 12 darab csirkecomb
 1 csésze bbq szósz
 10 evőkanál sózott vaj
 1 adag csípős szósz
 sült csirke fűszerkeverék
 kék sajt mártás vagy ranch szósz

Elkészítés

Elkészítés
1

Indítsuk el a fa pellet grillsütőnket és állítsuk a hőmérsékletet 150°C-ra.

2

Mossuk meg a csirkecombokat és töröljük át papírtörlővel.

3

A csirkecomb midnkét végén távolítsuk el késsel a porcokat, így azok állított helyzetben sem dőlnek el. Itt egy határozott mozdulatra lesz szükségünk, ahhoz hasonlóra, mintha pl egy krumplit karikáznánk. A kép segíthet az elképzelésben.

pelletbudapet okosgrill csirkecomb

4

A comb felső részén a csontról késsel vágjuk be a bőrt majd a már talpon álló combon toljuk ezt lefelé. Így kialakul a képeken is látható (nyers) végeredmény, a nyalóka vagy más néven a dobverő alakú csirkecomb.
Célszerű a fölösleges kis csontokat vagy inakat ollóval eltávolítani.

5

Minden combot bőségésen kenjünk be fűszerkeverékkel és helyezzük egy alumínium tálcára, amelyre vágjuk rá a vajat és mehet egyenesen az pellet grillre.

6

1 órán keresztül sülhetnek a husik, eközben 20 percenként ellenőrizük az ételt és a fűszeres vajjal locsoljuk is meg őket bőségesen.

7

A mártáshoz keverjük össze a BBQ szószt, a csípős szószt és az alamuníum tálcáról némi olvaszott fűszeres vajat.

8

Amikor letelt az 1 óra sütési idő, ellenőrizzük a hús belső hőmérsékletét. Ha elérte a 75 fokot, akkor készen áll a szószra. Ha nincs hústűnk, a csirkecombok pirulása alapján használjuk a szószt. Ha már késznek ítéljük, akkor nem lehet gond.

9

A csirkecombokat forgassuk meg a szószban. Ez a mozdulat nagyon hasonlóan néz ki, mint ahogy a vásárokban készül a vattacukor vagy ahogy a fagyit forgatják cukorkában vagy mogyoróban.
Ezután tegyük vissza a combokat a grillre és még 15-20 percen keresztül (amíg rá nem sül a mártás), süssük tovább.
Ha jobb ízélményre vágyunk, akkor érdemes vékonyabban, de többször átkenni a combokat.

10

Kék sajt vagy farm mártással javasoljuk tálalni, ami nagyszerű plusz ízt ad ezeknek a húsoknak.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Csirkecombnyalóka
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66