Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Csirkés fehér chili

Csirkés fehér chili


fehér csirkés chili recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ez a chili maga az ízek fiesztája, tele fa pellet grillen sült csirkével, fehér babbal és salsa verdével. Tálalhatjuk friss avokádóval, tejföllel és korianderrel a még krémesebb és fűszeresebb chili ízért.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő15 percÖsszesen30 perc
Hozzávalók
 2 l csirkehúsleves-alaplé
 750 g grillezett csirkehús
 450 g fehér bablecsepegtetve
 750 g salsa verde
 2 teáskanál őrölt kömény
 ½ evőkanál hagymapor
 ½ evőkanál fokhagyma por
 só, bors
 2 darab avokádó
 150 g tejföl
 koriander, apróra vágva
Elkészítés
1

Ha készen állunk a sütésre, kapcsoljuk be és állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 205℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.

2

Keverjük össze az összes chili hozzávalót egy kuktába vagy sütőben használható edényben. Jól keverjük össze, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

3

Fedjük le az edényt és tegyük a grillsütőbe 4 óra hosszára. Majd vegyük ki és már tálalhatjuk is a chilinket a kedvenc köreteinkkel.

4

Tipp: a chilit kiegészíthetjük zellerrel és kukoricával, illetve ha öntöttvas edénybe készítjük, akkor a fedőt ne rakjuk rá teljesen, hogy a füst jobban átjárja a főztünket.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillezett gyümölcssalátaSemmi sem passzol jobban bármely ételhez, mint ez a friss, grillezett gyümölcssaláta. Az ananászt, a mangót és az almát grillezzük, megszórjuk cukorral, meglocsoljuk kókuszkrémmel, és az egészet ínycsiklandó maracuja szósszal bolondítjuk meg.
Grill pizzaEgyszerű és közkedvelt recept az USA-ból, amit bármikor pillanatok alatt elkészíthetünk és ízesíthetünk kedvünk szerint. Mi most épp baconnel szórtuk meg és a grillrácsaira tettük.
Vörösborban pácolt barbecue marhaoldalasGarantáltan újra és újra vissza fogunk térni ezekhez a marhahúshoz. A bordákat gazdag vörösbor, fokhagyma és gyógynövények keverékben pácoljuk, Milestone66 Black Rub-bal fűszerezzük és tökéletesre grillezzük.
Emu steak tzatzikivelA Fald Fel! csapata elkészítette az első steaket az Okosgrillünkön tzatziki és grillezett burgonya kíséretében! Nem T-bone és nem is New York strip hanem egy emu filé volt a főszereplő és az állukat keresgélték a végeredménytől.

Hozzávalók

Hozzávalók
 2 l csirkehúsleves-alaplé
 750 g grillezett csirkehús
 450 g fehér bablecsepegtetve
 750 g salsa verde
 2 teáskanál őrölt kömény
 ½ evőkanál hagymapor
 ½ evőkanál fokhagyma por
 só, bors
 2 darab avokádó
 150 g tejföl
 koriander, apróra vágva

Elkészítés

Elkészítés
1

Ha készen állunk a sütésre, kapcsoljuk be és állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 205℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.

2

Keverjük össze az összes chili hozzávalót egy kuktába vagy sütőben használható edényben. Jól keverjük össze, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

3

Fedjük le az edényt és tegyük a grillsütőbe 4 óra hosszára. Majd vegyük ki és már tálalhatjuk is a chilinket a kedvenc köreteinkkel.

4

Tipp: a chilit kiegészíthetjük zellerrel és kukoricával, illetve ha öntöttvas edénybe készítjük, akkor a fedőt ne rakjuk rá teljesen, hogy a füst jobban átjárja a főztünket.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Csirkés fehér chili
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66