Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Édes-tüzes BBQ oldalas

Édes-tüzes BBQ oldalas


édes tüzes bbq oldalas recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ezek a húsok édesek, tüzesek és nehezen überelhetők. Matt Pittman receptje két különböző fűszeres rubot, egy almaleves locsolást és egy édes, szaftos befejezést egyesít a BBQ oldalas tökéletességéért.

Adag6 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő3 óra 20 percÖsszesen3 óra 40 perc
Hozzávalók:
 2 darab sertésoldalaskb. 1-1,5 kg-s, membrán eltávolítva
 250 ml almalé
 300 g folyékony vaj
 210 g barna cukor
 200 g méz
 1 evőkanál csípős szósz (opcionális)
Ajánlott fa pellet:
Elkészítés
1

Állítsuk be a pellet grillsütőt 135℃ -os hőmérsékletre.

2

Távolítsuk el a hártyát a darabok hátuljáról. Ennek egyik trükkje az, hogy megragadjuk a membránt egy papírtörlővel és lehúzzuk.

3

Kötőanyagra alapesetben nincs szükség, de ha időhiányban vagyunk, bekenhetjük a húsokat sárga mustárral a fűszerezés előtt, hogy elősegítsük a fűszerek megtapadását. Vigyünk fel egy vastag réteg BBQ Rub réteget az szeletek csontos oldalára és alaposan fedjük be vele. Hagyjuk, hogy ez a dörzsölés 10 percig pihenjen, majd fordítsuk meg a húsokat és ismételjük meg a folyamatot a másik oldalon is.

4

Helyezzük az oldalasokat húsos résszel felfelé a pellet grillsütőre és 45 percenként spricceljük le almalével. Füstöljük, amíg szép mahagóni színt nem kapnak, ami körülbelül 2,5 órát vesz igénybe.

5

Csomagoljuk be a húsokat alufóliába vagy hentespapírba, hogy megóvjuk a tökéletes színüket. Az alumíniumfóliára vagy hentespapírra, helyezzünk egy réteget Parkayból, barna cukorból és mézből a fóliára.
Tegyünk körülbelül egy marék barna cukrot, két nagyobb bogyónyi Parkay-t és egy szép vastag réteg mézet a húsokra is. Adhatunk hozzá csípős szószt is, ha szeretnénk, majd fektessük a darabokat húsos felükkel lefelé az édes (és csípős) keverékre úgy, hogy a csontok felfelé nézzenek.

6

Tegyük vissza őket a pellet grillsütőbe és süssük további 2-2,5 órán keresztül. Amikor a hús visszahúzódott és körülbelül 0,5 cm-nyire szabaddá váltak a csontok, a bordák elkészültek.

7

A szósz elkészítéséhez keverjünk össze Traeger 'Que BBQ Sauce-t 2:1 arányban Burleson's Clover Honey-val. Hozzáadhatunk ízlés szerint kedvenc csípős paprika kivonatunkból is az édes-csípős összhatás fokozásáért. A mártást egy serpenyőben felmelegítjük, hogy alaposan összekeverhessük

8

Miután a szósz felmelegedett, távolítsuk el a húsokat a grillről, és csomagoljuk ki. Fordítsuk meg az oldalasokat, hogy a húsos felük felfelé nézzen és enyhén csepegtessük le őket. Tegyük vissza a darabokat a grillre csontos oldalukkal lefelé, közvetlenül a grillrácsra. Süssük a bordákat további 15 percig, hogy a szósz megdermedjen. (Ez a lépés megakadályozza, hogy a bbq szósz mindenfelé folyjon az arcodon, amikor elfogyasztod.)

9

Végül vegyük ki ismét az oldalasokat a pellet grillből és hagyjuk pihenni néhány percig, majd szeleteljük fel és fogyasszuk el élvezettel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Csirkés fehér chiliEz a chili maga az ízek fiesztája, tele fa pellet grillen sült csirkével, fehér babbal és salsa verdével. Tálalhatjuk friss avokádóval, tejföllel és korianderrel a még krémesebb és fűszeresebb chili ízért.
Grillkolbászos mediterrán raguAz olasz kiruccanásunk alkalmával volt szerencsénk egy igazi olasz kerti konyhában főzni ugyanis a hotelünk tulajdonosa megengedte számunkra, hogy használjuk az étteremnek a kerthelyiségét. Egy esti főzés alkalmával mediterrán ragu készült grillkolbásszal.
Mézes császáros tésztaA most következő kellemes tésztaételt egy isteni finom, grillezett összetevővel bolondítjuk meg, amelyet a meghitt szombat esték, vagy, akár a kiadós partik alkalmával is bátran felszolgálhatunk - mindenkit boldoggá téve vele!
Chimichurri – argentin bbq pác, szószA fantasztikus argentin marhasülteknek nincs párjuk, de lehet még fokozni az élményt, például ezzel a tradicionális mártással. A Chimichurri (csimicsurri) szószt kötelező kipróbálni, a hozzávalók szinte biztos, hogy most is ott vannak a spájzban!

Hozzávalók

Hozzávalók:
 2 darab sertésoldalaskb. 1-1,5 kg-s, membrán eltávolítva
 250 ml almalé
 300 g folyékony vaj
 210 g barna cukor
 200 g méz
 1 evőkanál csípős szósz (opcionális)
Ajánlott fa pellet:

Elkészítés

Elkészítés
1

Állítsuk be a pellet grillsütőt 135℃ -os hőmérsékletre.

2

Távolítsuk el a hártyát a darabok hátuljáról. Ennek egyik trükkje az, hogy megragadjuk a membránt egy papírtörlővel és lehúzzuk.

3

Kötőanyagra alapesetben nincs szükség, de ha időhiányban vagyunk, bekenhetjük a húsokat sárga mustárral a fűszerezés előtt, hogy elősegítsük a fűszerek megtapadását. Vigyünk fel egy vastag réteg BBQ Rub réteget az szeletek csontos oldalára és alaposan fedjük be vele. Hagyjuk, hogy ez a dörzsölés 10 percig pihenjen, majd fordítsuk meg a húsokat és ismételjük meg a folyamatot a másik oldalon is.

4

Helyezzük az oldalasokat húsos résszel felfelé a pellet grillsütőre és 45 percenként spricceljük le almalével. Füstöljük, amíg szép mahagóni színt nem kapnak, ami körülbelül 2,5 órát vesz igénybe.

5

Csomagoljuk be a húsokat alufóliába vagy hentespapírba, hogy megóvjuk a tökéletes színüket. Az alumíniumfóliára vagy hentespapírra, helyezzünk egy réteget Parkayból, barna cukorból és mézből a fóliára.
Tegyünk körülbelül egy marék barna cukrot, két nagyobb bogyónyi Parkay-t és egy szép vastag réteg mézet a húsokra is. Adhatunk hozzá csípős szószt is, ha szeretnénk, majd fektessük a darabokat húsos felükkel lefelé az édes (és csípős) keverékre úgy, hogy a csontok felfelé nézzenek.

6

Tegyük vissza őket a pellet grillsütőbe és süssük további 2-2,5 órán keresztül. Amikor a hús visszahúzódott és körülbelül 0,5 cm-nyire szabaddá váltak a csontok, a bordák elkészültek.

7

A szósz elkészítéséhez keverjünk össze Traeger 'Que BBQ Sauce-t 2:1 arányban Burleson's Clover Honey-val. Hozzáadhatunk ízlés szerint kedvenc csípős paprika kivonatunkból is az édes-csípős összhatás fokozásáért. A mártást egy serpenyőben felmelegítjük, hogy alaposan összekeverhessük

8

Miután a szósz felmelegedett, távolítsuk el a húsokat a grillről, és csomagoljuk ki. Fordítsuk meg az oldalasokat, hogy a húsos felük felfelé nézzen és enyhén csepegtessük le őket. Tegyük vissza a darabokat a grillre csontos oldalukkal lefelé, közvetlenül a grillrácsra. Süssük a bordákat további 15 percig, hogy a szósz megdermedjen. (Ez a lépés megakadályozza, hogy a bbq szósz mindenfelé folyjon az arcodon, amikor elfogyasztod.)

9

Végül vegyük ki ismét az oldalasokat a pellet grillből és hagyjuk pihenni néhány percig, majd szeleteljük fel és fogyasszuk el élvezettel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Édes-tüzes BBQ oldalas
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Kategóriák

  • Kategóriák
  • Pellet kültéri-beltéri fűtés
  • Okosgrill kiegészítők
  •    Ajándéktárgyak
  •    Könyvek
  •    Kesztyűk
  •    Grillhőmérő, hússzonda
  •    Pizzasütéshez
  •    Tepsik, sütőlapok
  •    Tisztító eszközök
  •    Csomagok, szettek
  •    Öntöttvas termékek
  •    Étkészletek
  • Fa pelletek
  • Grill takaróponyva
  • Grill-barbecue fűszerek, rubok, szószok
  •    Szárnyas
  •    Sertés
  •    Marha
  •    Zöldség és gyümölcs
  •    Szarvas és vad
  •    Hal és tenger gyümölcsei
  •    Bárány
  •    Univerzális
  •    Chili
  •    GMG
  •    Traeger
  •    Milestone66
  •    Grate Goods
  • Okosgrillek
  •    Pellet grillek
  •    Faszenes grillek
  •    GMG
  •    Traeger
  •    Pit Boss
  •    Louisiana
  •    Yoder Smokers
  •    Zgrills
  •    Masterbuilt
  • Erdélyi dézsa fürdő
  • Egyéb okoseszközök
  • Savanyúság
  • Alapanyagok
  • Faszén
Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66