Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Édes-tüzes BBQ oldalas

Édes-tüzes BBQ oldalas


édes tüzes bbq oldalas recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ezek a húsok édesek, tüzesek és nehezen überelhetők. Matt Pittman receptje két különböző fűszeres rubot, egy almaleves locsolást és egy édes, szaftos befejezést egyesít a BBQ oldalas tökéletességéért.

Adag6 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő3 óra 20 percÖsszesen3 óra 40 perc
Hozzávalók:
 2 darab sertésoldalaskb. 1-1,5 kg-s, membrán eltávolítva
 250 ml almalé
 300 g folyékony vaj
 210 g barna cukor
 200 g méz
 1 evőkanál csípős szósz (opcionális)
Ajánlott fa pellet:
Elkészítés
1

Állítsuk be a pellet grillsütőt 135℃ -os hőmérsékletre.

2

Távolítsuk el a hártyát a darabok hátuljáról. Ennek egyik trükkje az, hogy megragadjuk a membránt egy papírtörlővel és lehúzzuk.

3

Kötőanyagra alapesetben nincs szükség, de ha időhiányban vagyunk, bekenhetjük a húsokat sárga mustárral a fűszerezés előtt, hogy elősegítsük a fűszerek megtapadását. Vigyünk fel egy vastag réteg BBQ Rub réteget az szeletek csontos oldalára és alaposan fedjük be vele. Hagyjuk, hogy ez a dörzsölés 10 percig pihenjen, majd fordítsuk meg a húsokat és ismételjük meg a folyamatot a másik oldalon is.

4

Helyezzük az oldalasokat húsos résszel felfelé a pellet grillsütőre és 45 percenként spricceljük le almalével. Füstöljük, amíg szép mahagóni színt nem kapnak, ami körülbelül 2,5 órát vesz igénybe.

5

Csomagoljuk be a húsokat alufóliába vagy hentespapírba, hogy megóvjuk a tökéletes színüket. Az alumíniumfóliára vagy hentespapírra, helyezzünk egy réteget Parkayból, barna cukorból és mézből a fóliára.
Tegyünk körülbelül egy marék barna cukrot, két nagyobb bogyónyi Parkay-t és egy szép vastag réteg mézet a húsokra is. Adhatunk hozzá csípős szószt is, ha szeretnénk, majd fektessük a darabokat húsos felükkel lefelé az édes (és csípős) keverékre úgy, hogy a csontok felfelé nézzenek.

6

Tegyük vissza őket a pellet grillsütőbe és süssük további 2-2,5 órán keresztül. Amikor a hús visszahúzódott és körülbelül 0,5 cm-nyire szabaddá váltak a csontok, a bordák elkészültek.

7

A szósz elkészítéséhez keverjünk össze Traeger 'Que BBQ Sauce-t 2:1 arányban Burleson's Clover Honey-val. Hozzáadhatunk ízlés szerint kedvenc csípős paprika kivonatunkból is az édes-csípős összhatás fokozásáért. A mártást egy serpenyőben felmelegítjük, hogy alaposan összekeverhessük

8

Miután a szósz felmelegedett, távolítsuk el a húsokat a grillről, és csomagoljuk ki. Fordítsuk meg az oldalasokat, hogy a húsos felük felfelé nézzen és enyhén csepegtessük le őket. Tegyük vissza a darabokat a grillre csontos oldalukkal lefelé, közvetlenül a grillrácsra. Süssük a bordákat további 15 percig, hogy a szósz megdermedjen. (Ez a lépés megakadályozza, hogy a bbq szósz mindenfelé folyjon az arcodon, amikor elfogyasztod.)

9

Végül vegyük ki ismét az oldalasokat a pellet grillből és hagyjuk pihenni néhány percig, majd szeleteljük fel és fogyasszuk el élvezettel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Füstös oldalas SPG-velEgyszerű, de nagyszerű receptet keresel? Legyen ez az oldalas az új kedvenced. Csak néhány friss hússzeletre, sóra, borsra és fokhagymásra, na és persze egy kis hickory füstre van szükségünk ahhoz, hogy komoly ízélményeket érjünk el.
Emu steak tzatzikivelA Fald Fel! csapata elkészítette az első steaket az Okosgrillünkön tzatziki és grillezett burgonya kíséretében! Nem T-bone és nem is New York strip hanem egy emu filé volt a főszereplő és az állukat keresgélték a végeredménytől.
Füstölt lazacos rakott krumpliA burgonya és a fa pellet aromák nagyszerű ízt adnak ennek a kiadós, füstölt lazacos reggelinek. Süthetjük korábban megmaradt füstölt lazacból, de akár friss halból is.
Töltött tarja pisztáciával – Szoky konyhájaGrill recept videó: Ahogy lenyűgöző, kíméletlenül látványos külsejével, úgy izgalmas tartalmával egyaránt elkápráztat ez a furmányos, nem éppen hétköznapi töltött tarja. Exkluzív, kellemes és fejedelmi - de mégis roppant egyszerű!

Hozzávalók

Hozzávalók:
 2 darab sertésoldalaskb. 1-1,5 kg-s, membrán eltávolítva
 250 ml almalé
 300 g folyékony vaj
 210 g barna cukor
 200 g méz
 1 evőkanál csípős szósz (opcionális)
Ajánlott fa pellet:

Elkészítés

Elkészítés
1

Állítsuk be a pellet grillsütőt 135℃ -os hőmérsékletre.

2

Távolítsuk el a hártyát a darabok hátuljáról. Ennek egyik trükkje az, hogy megragadjuk a membránt egy papírtörlővel és lehúzzuk.

3

Kötőanyagra alapesetben nincs szükség, de ha időhiányban vagyunk, bekenhetjük a húsokat sárga mustárral a fűszerezés előtt, hogy elősegítsük a fűszerek megtapadását. Vigyünk fel egy vastag réteg BBQ Rub réteget az szeletek csontos oldalára és alaposan fedjük be vele. Hagyjuk, hogy ez a dörzsölés 10 percig pihenjen, majd fordítsuk meg a húsokat és ismételjük meg a folyamatot a másik oldalon is.

4

Helyezzük az oldalasokat húsos résszel felfelé a pellet grillsütőre és 45 percenként spricceljük le almalével. Füstöljük, amíg szép mahagóni színt nem kapnak, ami körülbelül 2,5 órát vesz igénybe.

5

Csomagoljuk be a húsokat alufóliába vagy hentespapírba, hogy megóvjuk a tökéletes színüket. Az alumíniumfóliára vagy hentespapírra, helyezzünk egy réteget Parkayból, barna cukorból és mézből a fóliára.
Tegyünk körülbelül egy marék barna cukrot, két nagyobb bogyónyi Parkay-t és egy szép vastag réteg mézet a húsokra is. Adhatunk hozzá csípős szószt is, ha szeretnénk, majd fektessük a darabokat húsos felükkel lefelé az édes (és csípős) keverékre úgy, hogy a csontok felfelé nézzenek.

6

Tegyük vissza őket a pellet grillsütőbe és süssük további 2-2,5 órán keresztül. Amikor a hús visszahúzódott és körülbelül 0,5 cm-nyire szabaddá váltak a csontok, a bordák elkészültek.

7

A szósz elkészítéséhez keverjünk össze Traeger 'Que BBQ Sauce-t 2:1 arányban Burleson's Clover Honey-val. Hozzáadhatunk ízlés szerint kedvenc csípős paprika kivonatunkból is az édes-csípős összhatás fokozásáért. A mártást egy serpenyőben felmelegítjük, hogy alaposan összekeverhessük

8

Miután a szósz felmelegedett, távolítsuk el a húsokat a grillről, és csomagoljuk ki. Fordítsuk meg az oldalasokat, hogy a húsos felük felfelé nézzen és enyhén csepegtessük le őket. Tegyük vissza a darabokat a grillre csontos oldalukkal lefelé, közvetlenül a grillrácsra. Süssük a bordákat további 15 percig, hogy a szósz megdermedjen. (Ez a lépés megakadályozza, hogy a bbq szósz mindenfelé folyjon az arcodon, amikor elfogyasztod.)

9

Végül vegyük ki ismét az oldalasokat a pellet grillből és hagyjuk pihenni néhány percig, majd szeleteljük fel és fogyasszuk el élvezettel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Édes-tüzes BBQ oldalas
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Kategóriák

  • Kategóriák
  • Pellet kültéri-beltéri fűtés
  • Okosgrill kiegészítők
  •    Ajándéktárgyak
  •    Könyvek
  •    Kesztyűk
  •    Grillhőmérő, hússzonda
  •    Pizzasütéshez
  •    Tepsik, sütőlapok
  •    Tisztító eszközök
  •    Csomagok, szettek
  •    Öntöttvas termékek
  •    Étkészletek
  • Fa pelletek
  • Grill takaróponyva
  • Grill-barbecue fűszerek, rubok, szószok
  •    Szárnyas
  •    Sertés
  •    Marha
  •    Zöldség és gyümölcs
  •    Szarvas és vad
  •    Hal és tenger gyümölcsei
  •    Bárány
  •    Univerzális
  •    Chili
  •    GMG
  •    Traeger
  •    Milestone66
  •    Grate Goods
  • Okosgrillek
  •    Pellet grillek
  •    Faszenes grillek
  •    GMG
  •    Traeger
  •    Pit Boss
  •    Louisiana
  •    Yoder Smokers
  •    Zgrills
  •    Masterbuilt
  • Erdélyi dézsa fürdő
  • Egyéb okoseszközök
  • Savanyúság
  • Alapanyagok
  • Faszén
Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66