Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Emu steak tzatzikivel

Emu steak tzatzikivel


emu steak fald fel grill recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A Fald Fel! csapata elkészítette az első steaket az Okosgrillünkön tzatziki és grillezett burgonya kíséretében! Nem T-bone és nem is New York strip hanem egy emu filé volt a főszereplő és az állukat keresgélték a végeredménytől.

Adag6 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő30 percÖsszesen1 óra
Hozzávalók:
 1,20 kg emu filé
 
 bors
 olívaolaj
 1 kg krumpli
 1 fej fokhagyma
 2 darab kígyóuborka
 2 darab natúr joghurt
 1 csomag Kotányi Tzatziki salátaöntet fűszerkeverék
 50 ml citromlé
Elkészítés
1

Az emu steak recept pellet grillsütőn készült.

2

Emu:
200-300 grammos szeleteket olivaolajjal sóval és borssal kenjetek meg, de a sütéssel várjatok, amíg minden mással elkészültök nehogy túlsüssétek..

3

A hús hőfokánál figyeljetek, hogy ne legyen túlzottan magas, különben hirtelen megégethetitek a szeleteket. Az átsütés mértékét az ízlésetekre bízzuk, mi medium, medium-rare szintre készítettük el őket, persze itt könnyű dolgunk volt, mert az okosgrillünkel könnyedén szabályoztuk a hőfokot.

4

Krumpli:
A meghámozott krumplit felvágva olivaolaj, só, bors és fokhagyma társaságában helyezzétek alufóliába. A sütésnél figyeljetek arra, hogy ne közvetlen láng felé tegyétek a krumplit, mert akkor csak meg fog égni és nem puhul meg.

5

Tzatziki:
Két kígyóuborkát vágjatok félbe és egy kanál segítségével szedjétek ki a magos részét, hogy a saláta ne legyen túlzottan vizes. Reszeljétek le egy tálba és adjatok hozzá 2 doboz joghurtot, valamint a Kotányi fűszerkeveréket egy kevés citromlé társaságában öntsétek hozzá. Keverjétek el egyenletesre miközben még enyhén megsózzátok és a hús elkészüléséig rakjátok hűtőbe.
Amint a krumpli és a hús elkészül már tálalhatjátok is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Smashed burger egyszerűenA hamburger forradalom lecsengőben van és a logikát nélkülöző extrémitások után visszatérünk lassan a klasszikus alaptételekhez. A smashed burger egyszerű, roppanós, de mégis extra szaftos húst ígér, ahol az ízélmény fókusza a hús, a sajt és a bacon triumvirátusa.
St. Louisi oldalas csípős texasi BBQ szószbanEzek nem az átlagos oldalasok!. Ezeket a darabokat Milestone66 keverékkel fűszerezzük, és lassan készítjük olvasztott vajjal, karamellizált barnacukorral, és egy kis texasi csípősséggel, hogy kellően sós, édes és fűszeres legyen minden falat.
Fűszerezett grilltarjás házi derelye tejszínes spárgávalHoztunk nektek egy derelye receptet, amivel kapcsolatban bátran tehetitek fel a kérdést, hogy normálisak vagytok, derelye grillen?! Nos, ha elkészítitek, akkor meglátjátok, hogy mennyire sokat ad hozzá ehhez a recepthez a grillsütő füstje.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1,20 kg emu filé
 
 bors
 olívaolaj
 1 kg krumpli
 1 fej fokhagyma
 2 darab kígyóuborka
 2 darab natúr joghurt
 1 csomag Kotányi Tzatziki salátaöntet fűszerkeverék
 50 ml citromlé

Elkészítés

Elkészítés
1

Az emu steak recept pellet grillsütőn készült.

2

Emu:
200-300 grammos szeleteket olivaolajjal sóval és borssal kenjetek meg, de a sütéssel várjatok, amíg minden mással elkészültök nehogy túlsüssétek..

3

A hús hőfokánál figyeljetek, hogy ne legyen túlzottan magas, különben hirtelen megégethetitek a szeleteket. Az átsütés mértékét az ízlésetekre bízzuk, mi medium, medium-rare szintre készítettük el őket, persze itt könnyű dolgunk volt, mert az okosgrillünkel könnyedén szabályoztuk a hőfokot.

4

Krumpli:
A meghámozott krumplit felvágva olivaolaj, só, bors és fokhagyma társaságában helyezzétek alufóliába. A sütésnél figyeljetek arra, hogy ne közvetlen láng felé tegyétek a krumplit, mert akkor csak meg fog égni és nem puhul meg.

5

Tzatziki:
Két kígyóuborkát vágjatok félbe és egy kanál segítségével szedjétek ki a magos részét, hogy a saláta ne legyen túlzottan vizes. Reszeljétek le egy tálba és adjatok hozzá 2 doboz joghurtot, valamint a Kotányi fűszerkeveréket egy kevés citromlé társaságában öntsétek hozzá. Keverjétek el egyenletesre miközben még enyhén megsózzátok és a hús elkészüléséig rakjátok hűtőbe.
Amint a krumpli és a hús elkészül már tálalhatjátok is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Emu steak tzatzikivel
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66