Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Focaccia – ropogós és levegős

Focaccia – ropogós és levegős


focaccia recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Könnyű, levegős és ropogós focaccia-t is készíthetünk grillen (és persze konyhában is). Hozzá zseniális fokhagymás-chili olaj dukál. Nem diétás, de cserébe pillanatok alatt elfogy.

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő40 percÖsszesen1 óra 10 perc
Hozzávalók
 470 g fehér liszt
 400 ml langyos víz
 1 teáskanál cukor
 1 teáskanál instant élesztő (7 g)
 1 teáskanál
 1 evőkanál olívaolaj
 olívaolaj a kelesztéshez és sütéshez
Mártogatós
 1 fej fokhagyma
 1 evőkanál chili darabolva
 120 ml forró olívaolaj
Elkészítés
1

Egy nagyobb méretű edénybe öntsük bele a langyos vizet, a cukrot és az élesztőt, majd keverjük össze.

2

Adjuk hozzá a lisztet, a sót és az olívaolajat. Alapos dagasztás után pihentessük legalább egy órán keresztül. Egy nagyon lágy, könnyű tésztát fogunk kapni.

3

Egy nagyobb méretű sütőedényt (tepsi, jénai, stb.) olajozzunk ki és öntsük bele a megkelt, lágy tésztát.

4

A tésztát egyengessük el, húzzuk ki a tepsi szélére, majd 45 percig letakarva pihentessük.

5

Amikor letelt az idő ujjunkkal nyomkodjuk meg, majd szórjuk meg rozmaringgal és ízlés szerint köménymaggal, nagyobb szemű sóval, de akár aszalt paradicsomot vagy olívabogyót is tehetünk rá.

6

A mártogatóshoz hevítsük fel az olajat, majd öntsük a felszeletelt fokhagymára és chilire.

7

Süssük a fa pellet grillsütőkben 220°C-on 20-25 percen keresztül.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Házi kenyérlángos OkosgrillenFriss, ropogós házi kenyérlángos egyenesen a grillből. Már csorog is a nyála? Ez a recept egy plusz hozzávaló miatt különleges élményben részesíti majd!
Klasszikus füstölt krumplisalátaCsempésszünk egy kis füstös ízt ebbe az egyszerű köretbe, és már meg is van mit vigyünk a következő kerti grillpartira. A burgonyát megfüstöljük, majd a pellet grillsütőn megsütjük, végül pedig krémes majonézes öntettel vonjuk be.
Teriyaki csirkeszárnyEnyhén édes-sós egy kis fa füsttel tovább fűszerezve. Ezek a ragacsos Teriyaki szárnyak mindig nagy sikert aratnak. USA-ban focimeccs nézés közben a legnépszerűbbek.

Hozzávalók

Hozzávalók
 470 g fehér liszt
 400 ml langyos víz
 1 teáskanál cukor
 1 teáskanál instant élesztő (7 g)
 1 teáskanál
 1 evőkanál olívaolaj
 olívaolaj a kelesztéshez és sütéshez
Mártogatós
 1 fej fokhagyma
 1 evőkanál chili darabolva
 120 ml forró olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés
1

Egy nagyobb méretű edénybe öntsük bele a langyos vizet, a cukrot és az élesztőt, majd keverjük össze.

2

Adjuk hozzá a lisztet, a sót és az olívaolajat. Alapos dagasztás után pihentessük legalább egy órán keresztül. Egy nagyon lágy, könnyű tésztát fogunk kapni.

3

Egy nagyobb méretű sütőedényt (tepsi, jénai, stb.) olajozzunk ki és öntsük bele a megkelt, lágy tésztát.

4

A tésztát egyengessük el, húzzuk ki a tepsi szélére, majd 45 percig letakarva pihentessük.

5

Amikor letelt az idő ujjunkkal nyomkodjuk meg, majd szórjuk meg rozmaringgal és ízlés szerint köménymaggal, nagyobb szemű sóval, de akár aszalt paradicsomot vagy olívabogyót is tehetünk rá.

6

A mártogatóshoz hevítsük fel az olajat, majd öntsük a felszeletelt fokhagymára és chilire.

7

Süssük a fa pellet grillsütőkben 220°C-on 20-25 percen keresztül.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Focaccia – ropogós és levegős
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66