Füstölt sertésburger
Nem lehet minden dicsőség kizárólag a marhahamburgereké! A füstölt sertéshúsburger szaftos, puha és tele van a füst hozzáadott ízével. A hamburger füstös íze mellett szerepet kap még a nektarin, jalapeno, avokádó és egy koriander-lime majonéz is.
Melegítsük a fa pellet grillsütőt 110-120°C-ra és a darált sertéshúst keverjük össze a grill fűszerrel, a kockázott baconnel, osszuk el 4 egyenlő részre és formázzunk belőlük húspogácsákat.
A húspogácsákat helyezzük a felső rácsra és füstöljük 30 percen keresztül, majd emeljük a hőmérsékletet 150°C-ra és további 20 percig maradjon a rácson.
Készítsük el a salsa-t: keverjük össze a kockázott nektarint, az aprított jalapenot, hagymát és koriandert a lime levével és reszelt hájával.
A majonézhez keverjük hozzá az aprított koriander másik felét, a lime levét és reszelt héját, majd alaposan keverjük össze.
Füstölés után grillezzük a húspogácsákat nyílt lángon oldalanként 1-1 percig, majd a grillről levéve pihentessük 5 percig. Ennyi idő épp elég arra, hogy a kettévágott zsemléket is megpirítsuk.
Füstölt sertésburgerünk összeállítása: Zsemle alja, egy kanál koriander-lime majonéz, saláta, húspogácsa, szeletelt avokádó, salsa és a zsemle teteje.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Melegítsük a fa pellet grillsütőt 110-120°C-ra és a darált sertéshúst keverjük össze a grill fűszerrel, a kockázott baconnel, osszuk el 4 egyenlő részre és formázzunk belőlük húspogácsákat.
A húspogácsákat helyezzük a felső rácsra és füstöljük 30 percen keresztül, majd emeljük a hőmérsékletet 150°C-ra és további 20 percig maradjon a rácson.
Készítsük el a salsa-t: keverjük össze a kockázott nektarint, az aprított jalapenot, hagymát és koriandert a lime levével és reszelt hájával.
A majonézhez keverjük hozzá az aprított koriander másik felét, a lime levét és reszelt héját, majd alaposan keverjük össze.
Füstölés után grillezzük a húspogácsákat nyílt lángon oldalanként 1-1 percig, majd a grillről levéve pihentessük 5 percig. Ennyi idő épp elég arra, hogy a kettévágott zsemléket is megpirítsuk.
Füstölt sertésburgerünk összeállítása: Zsemle alja, egy kanál koriander-lime majonéz, saláta, húspogácsa, szeletelt avokádó, salsa és a zsemle teteje.