Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Göngyölt szarvashús sajtos tojásos nokedlivel

Göngyölt szarvashús sajtos tojásos nokedlivel


szarvas gerinc tojásos nokedli recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Manapság felcsapva a netet könnyedén betudjátok szerezni a különböző vadhúsokat. Úgy hogy a most mi is így tettünk. A szarvashús mellé készítünk egy klasszikus uborkasalit, köretnek sajtos tojásos nokedlit, valamint egy juhtúrós krémet.

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő30 percÖsszesen50 perc
Hozzávalók:
 1 kg szarvashús (comb)
 1 teáskanál szarvasgombás carpaccio
 200 g juhtúró
 1 csomag újhagyma
 1 evőkanál natúr sajtkrém
 2 csomag vadpác fűszerkeverék
 400 g bacon
 150 ml lager
 200 g liszt
 5 darab tojás
 1 evőkanál víz
 
 50 g vaj
 100 g reszelt sajt
 2 darab kígyóuborka
 1 kis doboz tejföl
 1 gerezd fokhagyma
 1 evőkanál ecet
 pirospaprika
Elkészítés
1

Manapság felcsapva a netet könnyedén betudjátok szerezni a különböző vadhúsokat. Úgy hogy a mai napon mi is így tettünk. Göngyölt Szavashús Tojásos Sajtos Nokedlivel!
A szarvashús mellé készítünk egy klasszikus uborkasalit, köretnek sajtos tojásos nokedlit, valamint egy juhtúrós krémet.

2

Az első feladat viszont a sütés napját megelőzően érkezik, amikor is a szarvashusit vadpáccal beszórjuk és felöntjük annyi olajjal, hogy ellepje. Irány a hűtő és 1-2 napot hagyjuk is állni.

3

A sütés napján kb. 8 órára lesz szükségetek csak a húshoz, ahol az első 3 órában a szarvas egyedül megy a sütőbe.

4

Ezután el is készíthetjük az uborkasalátát és a juhtúrós krémet, hogy mire a hús a tányérunkra kerül, összeérjenek az ízek.

5

Az ubi salinál 2 kígyóuborkát hámozzatok meg és vékony szeletekre reszeljétek le. Enyhén sózzátok meg és rakjátok félre, hogy kieressze a levét. Fogjatok egy kis tálat és egy doboz tejfölt, 1 tk sóval és 1 ek ecettel keverjük habosra. Az uborkának öntsétek le a levét, keverjétek össze az ecetes tejföllel, majd irány a hűtő a tálalásig.

6

Folytathatjátok a húsra kerülő krémmel, amihez elsőként vágjatok fel egy maréknyi újhagymát. A juhtúrót megbolondítjuk egy kevés szarvasgombás carpaccioval és egy 1 ek natúr sajtkrémmel. A hagyma társaságában keverjétek jól össze és mehet a sali mellé a hűtőbe pihenni.

7

Az első 3 óra elteltével kapjátok ki a szarvast a sütőből, göngyöljétek be baconbe, valamint miután nyakon öntjük 1,5 dl lagerrel, jól tekerjétek be alufóliába. Így fogja eltölteni a maradék 5 órát a füst rabságában, de mielőtt a végéhez érnétek, elkészítjük az utolsó köretet is.

8

A nokedlihez elsőként keverjetek össze 200 g lisztet, 3 db tojással és 1-2 ek vízzel. Felforralt sós víz mellett pedig lehet gyakorolni a nokedli szaggatást. Ha kész vagytok, egy serpenyőben olvasszatok fel egy adag vajat, és két felvert tojás kíséretében süssétek össze.

9

A tálalásnál a nokedlire mehet a sajt, az ubisalira egy csipet pirospaprika és a szarvasra a juhtúrós krém!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Házi grillkolbász recept by Szoky konyhájaEgy jó kis egyszerű recept, amihez csak friss, ropogós fehér kenyér és házi uborka befőtt kell és tuti bezsebeled a legnagyobb elismeréseket a grillpartyn. Íme a jóságos grillkolbász recept videó Szoky konyhájából.
Baconbe csomagolt töltött pulykaHálaadáskor a pulyka tradicionális étel az USA-ban, de itthon nyugodtan használjunk kacsát, libát vagy csirkét ehhez a recepthez. Baconbe csomagolva, almával megtöltve fantasztikus édes és sós ízek keveredését élhetjük át, kényelmesen, egyszerűen a grillsütőből.
Füstölt guacamoleAzték eredetű étel került a receptek közé, amely a mexikói konyha egyik alap fogása, de persze már az egész világot meghódította. Egy pikáns étel, amely finom zöldségekből és avokádból áll, a füstről pedig a grillsütő gondoskodik.
BBQ KocsonyaBBQ és kocsonya együtt? Két lassan készülő, hagyományos recept fúzióját mutatjuk most be nektek. Készítsétek el, hiszen zseniális a két tradicionális finomság együtt!

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1 kg szarvashús (comb)
 1 teáskanál szarvasgombás carpaccio
 200 g juhtúró
 1 csomag újhagyma
 1 evőkanál natúr sajtkrém
 2 csomag vadpác fűszerkeverék
 400 g bacon
 150 ml lager
 200 g liszt
 5 darab tojás
 1 evőkanál víz
 
 50 g vaj
 100 g reszelt sajt
 2 darab kígyóuborka
 1 kis doboz tejföl
 1 gerezd fokhagyma
 1 evőkanál ecet
 pirospaprika

Elkészítés

Elkészítés
1

Manapság felcsapva a netet könnyedén betudjátok szerezni a különböző vadhúsokat. Úgy hogy a mai napon mi is így tettünk. Göngyölt Szavashús Tojásos Sajtos Nokedlivel!
A szarvashús mellé készítünk egy klasszikus uborkasalit, köretnek sajtos tojásos nokedlit, valamint egy juhtúrós krémet.

2

Az első feladat viszont a sütés napját megelőzően érkezik, amikor is a szarvashusit vadpáccal beszórjuk és felöntjük annyi olajjal, hogy ellepje. Irány a hűtő és 1-2 napot hagyjuk is állni.

3

A sütés napján kb. 8 órára lesz szükségetek csak a húshoz, ahol az első 3 órában a szarvas egyedül megy a sütőbe.

4

Ezután el is készíthetjük az uborkasalátát és a juhtúrós krémet, hogy mire a hús a tányérunkra kerül, összeérjenek az ízek.

5

Az ubi salinál 2 kígyóuborkát hámozzatok meg és vékony szeletekre reszeljétek le. Enyhén sózzátok meg és rakjátok félre, hogy kieressze a levét. Fogjatok egy kis tálat és egy doboz tejfölt, 1 tk sóval és 1 ek ecettel keverjük habosra. Az uborkának öntsétek le a levét, keverjétek össze az ecetes tejföllel, majd irány a hűtő a tálalásig.

6

Folytathatjátok a húsra kerülő krémmel, amihez elsőként vágjatok fel egy maréknyi újhagymát. A juhtúrót megbolondítjuk egy kevés szarvasgombás carpaccioval és egy 1 ek natúr sajtkrémmel. A hagyma társaságában keverjétek jól össze és mehet a sali mellé a hűtőbe pihenni.

7

Az első 3 óra elteltével kapjátok ki a szarvast a sütőből, göngyöljétek be baconbe, valamint miután nyakon öntjük 1,5 dl lagerrel, jól tekerjétek be alufóliába. Így fogja eltölteni a maradék 5 órát a füst rabságában, de mielőtt a végéhez érnétek, elkészítjük az utolsó köretet is.

8

A nokedlihez elsőként keverjetek össze 200 g lisztet, 3 db tojással és 1-2 ek vízzel. Felforralt sós víz mellett pedig lehet gyakorolni a nokedli szaggatást. Ha kész vagytok, egy serpenyőben olvasszatok fel egy adag vajat, és két felvert tojás kíséretében süssétek össze.

9

A tálalásnál a nokedlire mehet a sajt, az ubisalira egy csipet pirospaprika és a szarvasra a juhtúrós krém!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Göngyölt szarvashús sajtos tojásos nokedlivel
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66