Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillezett chilis-limeos kukorica

Grillezett chilis-limeos kukorica


chili parmezán kukorica recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ha ezt készíted az összejövetelen, biztos lehetsz benne, hogy sokáig emlegetni fogják. A zsenge grillezett kukoricát ízletes chilis-limeos vajjal kenjük meg az új kedvenc nyári köretünkhöz.

Adag6 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő45 percÖsszesen1 óra
Hozzávalók:
 12 darab zsenge kukorica
 1 teáskanál chili por
 ½ teáskanál hagymapor
 2 darab lime leve
 1 evőkanál lime héj reszelék
Elkészítés
1

Áztassuk a kukorica csöveket (még héjában) vízbe 4-8 órára.

2

Fa pellet grillsütőnket állítsuk be 175℃-os hőmérsékletűre.

3

Helyezzük a kukoricát közvetlenül a grillrácsra, 15 percenként forgassuk meg és így süssük összesen kb. 45 percig.

4

Keverjük össze a chili port, a hagymaport, a grillfűszerkeveréket, a lime levét, a lime héját és a vajat egy sütőben is használható edényben, és tegyük 10 percre a grillre.

5

Vegyük le el a kukoricát és a vajat is a grillről.

6

Húzzuk vissza a kukoricahéjakat, de ne vegyük le vagy távolítsuk el.

7

A kukoricahéjat nyélként használva kenjük meg a kukoricát olvasztott chilis-lime vajjal.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Egész grillcsirke almával és kolbásszal töltveEz a grillezett egész csirke tökéletes egy vasárnapi vacsorához vagy az ünnepi lakomához. Kolbász és alma töltelékkel ízletes finomság őszi ízekkel. Az almafa pellet gyümölcsös füstje és az édes-pikáns fűzerezés ínycsiklandóan ropogós bőrt varázsol.
Carolina pulled pork szendvicsCarolina barbecue stílus jegyeit viseli magán ez a pulled pork szendvics: Házi készítésű nedvesítő mop szósszal készült pulled pork és káposztasaláta alkotja és kiteljesednek benne a csípős-ecetes füstös aromák.
Pénztárcabarát babos tésztaEgy elfeledett hagyományos egyszerű étel következik, amit még költséghatékony is, a babos tészta. Megspékeljük egy kis rozmaringos füstölőfa pellettel és baconnel.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 12 darab zsenge kukorica
 1 teáskanál chili por
 ½ teáskanál hagymapor
 2 darab lime leve
 1 evőkanál lime héj reszelék

Elkészítés

Elkészítés
1

Áztassuk a kukorica csöveket (még héjában) vízbe 4-8 órára.

2

Fa pellet grillsütőnket állítsuk be 175℃-os hőmérsékletűre.

3

Helyezzük a kukoricát közvetlenül a grillrácsra, 15 percenként forgassuk meg és így süssük összesen kb. 45 percig.

4

Keverjük össze a chili port, a hagymaport, a grillfűszerkeveréket, a lime levét, a lime héját és a vajat egy sütőben is használható edényben, és tegyük 10 percre a grillre.

5

Vegyük le el a kukoricát és a vajat is a grillről.

6

Húzzuk vissza a kukoricahéjakat, de ne vegyük le vagy távolítsuk el.

7

A kukoricahéjat nyélként használva kenjük meg a kukoricát olvasztott chilis-lime vajjal.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillezett chilis-limeos kukorica
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66