Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillezett gyümölcssaláta

Grillezett gyümölcssaláta


nyári gyümölcssaláta recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Semmi sem passzol jobban bármely ételhez, mint ez a friss, grillezett gyümölcssaláta. Az ananászt, a mangót és az almát grillezzük, megszórjuk cukorral, meglocsoljuk kókuszkrémmel, és az egészet ínycsiklandó maracuja szósszal bolondítjuk meg.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő15 percÖsszesen30 perc
Maracuja szósz
 60 ml víz
 100 g cukor
 60 g maracuja püré
Hozzávalók
 1 darab közepes ananászkimagozzuk és kockákra vágjuk
 2 darab mangó2-3 cm darabokra vágva
 2 darab 2 alma2-3 cm darabokra vágva
 cukor
 120 ml kókuszkrém
 kókuszreszelék
 1 evőkanál frissen vágott menta
Mascarpone krém
 450 g tejszín
 2 evőkanál cukor
 60 g mascarpone
Elkészítés
1

Készítsük el a maracujaszószt: egy közepes lábosban keverjük össze a maracuja-pürét, a vizet és a cukrot. Forraljuk fel, majd vegyük le a lángot kicsire, és így melegítsük, amíg besűrűsödik. Ha kész, vegyük le a tűzről, tegyük egy légmentesen záródó edénybe, és helyzzük hűtőbe legalább 30 percre.

2

Grillezzük meg a gyümölcsöket: állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 190℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.

3

Egy tepsire helyezzünk egy rétegben ananászt, mangót és almát. Szórjuk meg őket cukorral és a tetejére csorgassunk kókuszkrémet. Addig forgassuk a gyümölcsöket, amíg teljesen be nem vonódnak.

4

Ezután helyezzük el a gyümölcsöket közvetlenül a grillrácsra. Zárjuk le a fedelet, és süssük 10-15 percig, amíg a grillnyomok meg nem jelennek. Ekkor vegyük ki a grillsütőből és hagyjuk kihűlni.

5

Készítsük el a mascarponés krémet. Egy nagy tálban elektromos kézi mixerrel verjük fel a tejszínt, amíg kemény nem lesz, vagyis körülbelül 5 percig. Keverjük bele a cukrot és a mascarponét, majd fedjük le és tálalásig tegyük a hűtőbe.

6

A grillezett gyümölcsöket apró darabokra vágjuk, és egy közepes tálba tesszük. Adjuk hozzá a kókuszreszeléket, a mentát és a maracujaszószt. Egy nagy tálba vagy külön poharakba kanalazzuk, és a mascarponés krémmel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Füstölt Hawaii tésztasalátaKöszöntsük egy nagy Alohával ezt a krémes makaróni salátát! A klasszikus salátát most egy majonézes, sárgarépás, fekete olívás és mogyoróhagymás keverékkel egészítjük ki, mindezt pedig a tökéletes füstillattal koronázzuk meg!
Louisiana cajun burgerKülönböző konyhák keveredéséből született meg a cajun (kédzsön). Erős, karakteres ízek jellemzik a stílust, amelyben keveredik a francia, spanyol, mediterrán konyhavilág az USA-ba érkező népek szokásaival. Ebben a szellemben készült el ez a rendkívül érdekes burger, amely a cajun konyha központjáról Louisiana-ról neveztünk el.
Teriyaki pulykaRecept videó: Egy kis japán szósz, egy egész pulyka és indul is a varázslat. Próbáld ki ezt a receptet, ha már unod a klasszikus szárnyas ízeket.
Ünnepi mézeskalács grillsütőbenPellet grillsütőben bármi elkészíthető, akár az ünnepi mézeskalács is. Nézzük is meg, hogy mennyire egyszerű sütit sütni grillsütőben.

Hozzávalók

Maracuja szósz
 60 ml víz
 100 g cukor
 60 g maracuja püré
Hozzávalók
 1 darab közepes ananászkimagozzuk és kockákra vágjuk
 2 darab mangó2-3 cm darabokra vágva
 2 darab 2 alma2-3 cm darabokra vágva
 cukor
 120 ml kókuszkrém
 kókuszreszelék
 1 evőkanál frissen vágott menta
Mascarpone krém
 450 g tejszín
 2 evőkanál cukor
 60 g mascarpone

Elkészítés

Elkészítés
1

Készítsük el a maracujaszószt: egy közepes lábosban keverjük össze a maracuja-pürét, a vizet és a cukrot. Forraljuk fel, majd vegyük le a lángot kicsire, és így melegítsük, amíg besűrűsödik. Ha kész, vegyük le a tűzről, tegyük egy légmentesen záródó edénybe, és helyzzük hűtőbe legalább 30 percre.

2

Grillezzük meg a gyümölcsöket: állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 190℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.

3

Egy tepsire helyezzünk egy rétegben ananászt, mangót és almát. Szórjuk meg őket cukorral és a tetejére csorgassunk kókuszkrémet. Addig forgassuk a gyümölcsöket, amíg teljesen be nem vonódnak.

4

Ezután helyezzük el a gyümölcsöket közvetlenül a grillrácsra. Zárjuk le a fedelet, és süssük 10-15 percig, amíg a grillnyomok meg nem jelennek. Ekkor vegyük ki a grillsütőből és hagyjuk kihűlni.

5

Készítsük el a mascarponés krémet. Egy nagy tálban elektromos kézi mixerrel verjük fel a tejszínt, amíg kemény nem lesz, vagyis körülbelül 5 percig. Keverjük bele a cukrot és a mascarponét, majd fedjük le és tálalásig tegyük a hűtőbe.

6

A grillezett gyümölcsöket apró darabokra vágjuk, és egy közepes tálba tesszük. Adjuk hozzá a kókuszreszeléket, a mentát és a maracujaszószt. Egy nagy tálba vagy külön poharakba kanalazzuk, és a mascarponés krémmel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillezett gyümölcssaláta
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66