Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Grillezett karfiol

Grillezett karfiol


grillezett karfiol recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A karfiol önmagában általában nem szerepel a "legkívántabb köret" listán, de a megfelelő fűszerekkel megpirítva és ízes füsttel átitatva mindenki többet fog kérni tőle.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő45 percÖsszesen1 óra
Hozzávalók:
 1 darab egész karfiol
 2 olívaolaj
 2 gerezd zúzott fokhagyma
 2 teáskanál paprika
 só, őrölt bors
 100 g parmezán sajt
Elkészítés
1

Állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 80℃-ra, szedjük közepes méretű rózsákra a karfiolt és füstöljük ezen a hőmérsékleten 20 percen keresztül.

2

Amíg a karfiol füstbe öltözik, a parmezán sajt kivételével az összes hozzávalót összekeverjük egy kisebb tálban.

3

Amikor a karfiol 20 perces füstfürdője lejárt, vegyük le a grillről és állítsuk a sütő hőmérsékletét 230˚C-ra.

4

Amíg a grill felmelegszik, kenjük át a karfiolt fűszerekkel.

5

Helyezzük vissza a pellet grillsütőre és süssük 10-15 percen keresztül, vagy amíg szép aranybarna színt nem kapnak a karfiol rózsák.
Alapanyag függően ez az idő több is lehet természetesen.

6

A sütés utolsó perceiben szórjuk meg a parmezán sajttal minden darabot és zárjuk le a grillfedőt, amíg a sajt megolvad.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Fokhagymás paradicsomos pecsenye – Szoky konyhájaA Duna-parton grillezett Szoky, ahol egy nagyon finom paradicsomos pecsenyét készített. A videóban egy nagyon finom gyökérkenyérrel és kovászos uborkával történt a tálalás, de ehhez az ételhez szinte minden köret tökéletes,
Rózsa Sándor kedvence – Szoky konyhájaGrill recept videó: Szoky magyaros szűzérméket ajánl betyár finom ragúval. Sertés szűznél figyelni kell a sütésre (rövid ideig tartó első hőkezelés) ilyenkor még a hús belseje nyers, de az utolsó szakaszban visszatéve a sütőbe a legjobb állah érhető el. Ha jól dolgoztok az érme belseje kellemesen szaftos, de már átsült lesz. Többféle hússal is lehet készíteni az ételt akár csirkemellből, sertés karajból ezekben az esetekben ismételten rövid idő legyen a hőkezelés.
Fokhagymás zsemlékÚjabb zseniális grill receptet kaptunk Csókáné Enyedi Judit-tól, akire már-már haragszik a konyhai sütője, mivel mindig a Pit Boss grillt használja. A fokhagymás zsemlék nagyon hamar elkészülnek a grillsütőben és kiváló buci lesz hamburgerhez, pulled porkhoz, de akár szimplán házi szendvicshez is.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1 darab egész karfiol
 2 olívaolaj
 2 gerezd zúzott fokhagyma
 2 teáskanál paprika
 só, őrölt bors
 100 g parmezán sajt

Elkészítés

Elkészítés
1

Állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 80℃-ra, szedjük közepes méretű rózsákra a karfiolt és füstöljük ezen a hőmérsékleten 20 percen keresztül.

2

Amíg a karfiol füstbe öltözik, a parmezán sajt kivételével az összes hozzávalót összekeverjük egy kisebb tálban.

3

Amikor a karfiol 20 perces füstfürdője lejárt, vegyük le a grillről és állítsuk a sütő hőmérsékletét 230˚C-ra.

4

Amíg a grill felmelegszik, kenjük át a karfiolt fűszerekkel.

5

Helyezzük vissza a pellet grillsütőre és süssük 10-15 percen keresztül, vagy amíg szép aranybarna színt nem kapnak a karfiol rózsák.
Alapanyag függően ez az idő több is lehet természetesen.

6

A sütés utolsó perceiben szórjuk meg a parmezán sajttal minden darabot és zárjuk le a grillfedőt, amíg a sajt megolvad.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Grillezett karfiol
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66