Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillezett karfiol

Grillezett karfiol


grillezett karfiol recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A karfiol önmagában általában nem szerepel a "legkívántabb köret" listán, de a megfelelő fűszerekkel megpirítva és ízes füsttel átitatva mindenki többet fog kérni tőle.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő45 percÖsszesen1 óra
Hozzávalók:
 1 darab egész karfiol
 2 olívaolaj
 2 gerezd zúzott fokhagyma
 2 teáskanál paprika
 só, őrölt bors
 100 g parmezán sajt
Elkészítés
1

Állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 80℃-ra, szedjük közepes méretű rózsákra a karfiolt és füstöljük ezen a hőmérsékleten 20 percen keresztül.

2

Amíg a karfiol füstbe öltözik, a parmezán sajt kivételével az összes hozzávalót összekeverjük egy kisebb tálban.

3

Amikor a karfiol 20 perces füstfürdője lejárt, vegyük le a grillről és állítsuk a sütő hőmérsékletét 230˚C-ra.

4

Amíg a grill felmelegszik, kenjük át a karfiolt fűszerekkel.

5

Helyezzük vissza a pellet grillsütőre és süssük 10-15 percen keresztül, vagy amíg szép aranybarna színt nem kapnak a karfiol rózsák.
Alapanyag függően ez az idő több is lehet természetesen.

6

A sütés utolsó perceiben szórjuk meg a parmezán sajttal minden darabot és zárjuk le a grillfedőt, amíg a sajt megolvad.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Házi bolti bbq szószHa szeretjük a bolti bbq szósz ízét, akkor készítsük el otthon is, hátha még finomabb is lesz! Ez egy alap bbq recept, biztosan ízleni fog!
Malac császárhús sütése grillenA Fald Fel! csapata egy nagyon ropogós malaccsászár receptet hozott ma nektek. Ropogós bőr, szaftos hús, király fűszerek, füst. Mi így sütjük a húsok császárát!
Pulled pork töltött káposztaKorábban készítettünk már pulled pork kocsonyát, az ünnepi asztalra. Idén töltött káposztára került sor, amiből tépett malacos verzió készült darált hús helyett. Izgalmas fúzió, mindenképpen érdemes kipróbálni, ráadásul agyagedényben készült, így még extrább az ízélmény.
Díjnyertes BBQ oldalasVegyünk néhány tippet a profiktól és lépjünk egy szinttel magasabbra a kerti füstölésben. Minden alkalommal, amikor begyújtjuk a pellet grillsütőt élvezetes kihívás indul, amivel lenyűgözzük a barátokat és a családot.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1 darab egész karfiol
 2 olívaolaj
 2 gerezd zúzott fokhagyma
 2 teáskanál paprika
 só, őrölt bors
 100 g parmezán sajt

Elkészítés

Elkészítés
1

Állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 80℃-ra, szedjük közepes méretű rózsákra a karfiolt és füstöljük ezen a hőmérsékleten 20 percen keresztül.

2

Amíg a karfiol füstbe öltözik, a parmezán sajt kivételével az összes hozzávalót összekeverjük egy kisebb tálban.

3

Amikor a karfiol 20 perces füstfürdője lejárt, vegyük le a grillről és állítsuk a sütő hőmérsékletét 230˚C-ra.

4

Amíg a grill felmelegszik, kenjük át a karfiolt fűszerekkel.

5

Helyezzük vissza a pellet grillsütőre és süssük 10-15 percen keresztül, vagy amíg szép aranybarna színt nem kapnak a karfiol rózsák.
Alapanyag függően ez az idő több is lehet természetesen.

6

A sütés utolsó perceiben szórjuk meg a parmezán sajttal minden darabot és zárjuk le a grillfedőt, amíg a sajt megolvad.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillezett karfiol
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66