Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillezett karfiol

Grillezett karfiol


grillezett karfiol recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A karfiol önmagában általában nem szerepel a "legkívántabb köret" listán, de a megfelelő fűszerekkel megpirítva és ízes füsttel átitatva mindenki többet fog kérni tőle.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő45 percÖsszesen1 óra
Hozzávalók:
 1 darab egész karfiol
 2 olívaolaj
 2 gerezd zúzott fokhagyma
 2 teáskanál paprika
 só, őrölt bors
 100 g parmezán sajt
Elkészítés
1

Állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 80℃-ra, szedjük közepes méretű rózsákra a karfiolt és füstöljük ezen a hőmérsékleten 20 percen keresztül.

2

Amíg a karfiol füstbe öltözik, a parmezán sajt kivételével az összes hozzávalót összekeverjük egy kisebb tálban.

3

Amikor a karfiol 20 perces füstfürdője lejárt, vegyük le a grillről és állítsuk a sütő hőmérsékletét 230˚C-ra.

4

Amíg a grill felmelegszik, kenjük át a karfiolt fűszerekkel.

5

Helyezzük vissza a pellet grillsütőre és süssük 10-15 percen keresztül, vagy amíg szép aranybarna színt nem kapnak a karfiol rózsák.
Alapanyag függően ez az idő több is lehet természetesen.

6

A sütés utolsó perceiben szórjuk meg a parmezán sajttal minden darabot és zárjuk le a grillfedőt, amíg a sajt megolvad.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

BBQ oldalas fűszeres burgonyávalCsontjáról leomló, puha bbq oldalas... A szavak meg se közelítik, amit a 6 órás ápolgatás után a kezünkben tarthattunk. Az egyik legjobb husi, amit recept videóban bemutathatunk nektek. Próbáljátok ki, mert kötelező, de vigyázzatok, mert függőséget okoz!
Csontról leomló BBQ oldalasFogj meg egy szelet oldalast és mélyítsd bele a fogaidat ebben a gyengéd, édes és fűszeres ízélménybe. Alacsony hőmérsékleten és lassan füstöljük, de határozottan megéri a várakozást.
Mexikói halas tacoMerüljünk el a tüzes halas tacókban, amik gyorsabban sülnek meg, mint ahogy egy hullám partot ér. A Milestone66 fűszerkeverékkel és csípős chipotle szórással, valamint ropogós káposzta reszelékkel készülnek, ezzel biztosítva, hogy minden falat mennyeien ízes legyen.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1 darab egész karfiol
 2 olívaolaj
 2 gerezd zúzott fokhagyma
 2 teáskanál paprika
 só, őrölt bors
 100 g parmezán sajt

Elkészítés

Elkészítés
1

Állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 80℃-ra, szedjük közepes méretű rózsákra a karfiolt és füstöljük ezen a hőmérsékleten 20 percen keresztül.

2

Amíg a karfiol füstbe öltözik, a parmezán sajt kivételével az összes hozzávalót összekeverjük egy kisebb tálban.

3

Amikor a karfiol 20 perces füstfürdője lejárt, vegyük le a grillről és állítsuk a sütő hőmérsékletét 230˚C-ra.

4

Amíg a grill felmelegszik, kenjük át a karfiolt fűszerekkel.

5

Helyezzük vissza a pellet grillsütőre és süssük 10-15 percen keresztül, vagy amíg szép aranybarna színt nem kapnak a karfiol rózsák.
Alapanyag függően ez az idő több is lehet természetesen.

6

A sütés utolsó perceiben szórjuk meg a parmezán sajttal minden darabot és zárjuk le a grillfedőt, amíg a sajt megolvad.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillezett karfiol
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66