Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillezett karfiol

Grillezett karfiol


grillezett karfiol recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A karfiol önmagában általában nem szerepel a "legkívántabb köret" listán, de a megfelelő fűszerekkel megpirítva és ízes füsttel átitatva mindenki többet fog kérni tőle.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő45 percÖsszesen1 óra
Hozzávalók:
 1 darab egész karfiol
 2 olívaolaj
 2 gerezd zúzott fokhagyma
 2 teáskanál paprika
 só, őrölt bors
 100 g parmezán sajt
Elkészítés
1

Állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 80℃-ra, szedjük közepes méretű rózsákra a karfiolt és füstöljük ezen a hőmérsékleten 20 percen keresztül.

2

Amíg a karfiol füstbe öltözik, a parmezán sajt kivételével az összes hozzávalót összekeverjük egy kisebb tálban.

3

Amikor a karfiol 20 perces füstfürdője lejárt, vegyük le a grillről és állítsuk a sütő hőmérsékletét 230˚C-ra.

4

Amíg a grill felmelegszik, kenjük át a karfiolt fűszerekkel.

5

Helyezzük vissza a pellet grillsütőre és süssük 10-15 percen keresztül, vagy amíg szép aranybarna színt nem kapnak a karfiol rózsák.
Alapanyag függően ez az idő több is lehet természetesen.

6

A sütés utolsó perceiben szórjuk meg a parmezán sajttal minden darabot és zárjuk le a grillfedőt, amíg a sajt megolvad.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Emu steak tzatzikivelA Fald Fel! csapata elkészítette az első steaket az Okosgrillünkön tzatziki és grillezett burgonya kíséretében! Nem T-bone és nem is New York strip hanem egy emu filé volt a főszereplő és az állukat keresgélték a végeredménytől.
Édes chilis rubNépszerű édes chilis száraz bbq rub. Kifejeztten csirkékhez és zöldségekhez ajánlják, de univerzális, tehát nyugodtan használható bármilyen bbq ételhez.
Fokhagymás paradicsomos pecsenye – Szoky konyhájaA Duna-parton grillezett Szoky, ahol egy nagyon finom paradicsomos pecsenyét készített. A videóban egy nagyon finom gyökérkenyérrel és kovászos uborkával történt a tálalás, de ehhez az ételhez szinte minden köret tökéletes,
Halkolbász, harcsakolbász – Szoky konyhájaGrill recept videó: Hihetetlenül finom, pillanatok alatt elkészíthető, ráadásul csodálatosan ropogós halkolbász kerül ma terítékre. Benne köménymaggal, fokhagymával, és természetesen az elmaradhatatlan, csípős chili paprikával.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1 darab egész karfiol
 2 olívaolaj
 2 gerezd zúzott fokhagyma
 2 teáskanál paprika
 só, őrölt bors
 100 g parmezán sajt

Elkészítés

Elkészítés
1

Állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 80℃-ra, szedjük közepes méretű rózsákra a karfiolt és füstöljük ezen a hőmérsékleten 20 percen keresztül.

2

Amíg a karfiol füstbe öltözik, a parmezán sajt kivételével az összes hozzávalót összekeverjük egy kisebb tálban.

3

Amikor a karfiol 20 perces füstfürdője lejárt, vegyük le a grillről és állítsuk a sütő hőmérsékletét 230˚C-ra.

4

Amíg a grill felmelegszik, kenjük át a karfiolt fűszerekkel.

5

Helyezzük vissza a pellet grillsütőre és süssük 10-15 percen keresztül, vagy amíg szép aranybarna színt nem kapnak a karfiol rózsák.
Alapanyag függően ez az idő több is lehet természetesen.

6

A sütés utolsó perceiben szórjuk meg a parmezán sajttal minden darabot és zárjuk le a grillfedőt, amíg a sajt megolvad.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillezett karfiol
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66