Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Grillezett kukorica parmezánnal és fokhagymával

Grillezett kukorica parmezánnal és fokhagymával


hogyan kell kukoricát grillezni recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Adjunk ennek a nyári köretnek a sajtos fokhagymás extra ízvilágot. A friss kukoricát fokhagymás vajkeverékbe áztatjuk, puhára grillezzük, majd szájban olvadó parmezánnal és petrezselymes körettel díszítjük.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő25 percÖsszesen40 perc
Hozzávalók:
 8 darab zsenge kukorica
 4 evőkanál vajmegolvasztva
 2 gerezd fokhagymafelaprítva
 Ízlés szerint só, bors
 50 g parmezán reszelék
 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
Elkészítés
1

Állítsuk 230℃-os hőmérsékletre fa pellet grillsütőt.

2

Helyezzük a vajat, a fokhagymát, a sót és a borsot egy közepes tálba és alaposan keverjük össze.

3

Hajtsuk le a kukoricahéjat, és távolítsuk el a selymet. Ezután a kukoricát bedörzsöljük a fokhagymás vajas keverék felével.

4

Zárjuk vissza a héjat és helyezzük a kukoricát közvetlenül a grillrácsra. 25-30 percig süssük, időnként megforgatva, amíg a kukorica megpuhul.

5

Ha kész, vegyük le a grillről, hámozzuk meg és dobjuk ki a héjat. Tegyük a kukoricát a tálalótálcára, csepegtessük le a maradék vajjal, majd szórjuk meg parmezánnal és petrezselyemmel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Vietnámi pork belly Bahn Mi szendvicsA vietnami ihletésű BBQ Pork Belly Banh Mi szendvics zamatos: a füstölt és párolt sertéscsászár, a ropogós friss zöldség, a házi savanyúság csípős sriracha szósszal egyesülnek egy ciabatta buciban. Készülj fel az egyik legjobb szendvicsre!
Füstölt, töltött, baconbe tekert jalapeno popperJóból is megárt a sok, kivéve ha füstről, sajtról, csípős jalapeno paprikáról, baconről és grillről van szó. Ez a recept maga a menyország egy kis pikáns ízvilággal, ami (nem) sajnos mindig pillanatok alatt elfogy.
Mézes-fokhagymás csirkeszárny szószÉdes szósz egy kis csípősséggel és fokhagymával, ami tökéletessé tesz majd a füst. Használjuk a szószt csirkeszárnyakon, combokon, akár egész grillcsirkén.
Chimayo szárított marhahús, beef jerkyA beef jerky vagy szárított marhahús a tökéletes fehérje, amelyet bárhova magunkkal vihetünk és kóstolhatunk. Húsos snack füstös, rágós, ami nagyon népszerű és könnyen elkészíthető fa pellet grillsütőn is. Vizet ne felejtsünk el inni utána.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 8 darab zsenge kukorica
 4 evőkanál vajmegolvasztva
 2 gerezd fokhagymafelaprítva
 Ízlés szerint só, bors
 50 g parmezán reszelék
 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem

Elkészítés

Elkészítés
1

Állítsuk 230℃-os hőmérsékletre fa pellet grillsütőt.

2

Helyezzük a vajat, a fokhagymát, a sót és a borsot egy közepes tálba és alaposan keverjük össze.

3

Hajtsuk le a kukoricahéjat, és távolítsuk el a selymet. Ezután a kukoricát bedörzsöljük a fokhagymás vajas keverék felével.

4

Zárjuk vissza a héjat és helyezzük a kukoricát közvetlenül a grillrácsra. 25-30 percig süssük, időnként megforgatva, amíg a kukorica megpuhul.

5

Ha kész, vegyük le a grillről, hámozzuk meg és dobjuk ki a héjat. Tegyük a kukoricát a tálalótálcára, csepegtessük le a maradék vajjal, majd szórjuk meg parmezánnal és petrezselyemmel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Grillezett kukorica parmezánnal és fokhagymával
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66