Grillkolbászos szendvics coleslaw-val, cheddar sajttal

Egy könyörtelenül finom grillfogás következik, amely nem csupán gusztusos, izgalmas és laktató, hanem, még ráadásul pofátlanul egyszerű is.
Ételünk megvalósítását a krémes és könnyed alapként szolgáló coleslaw saláta (avagy: amerikai káposztasaláta) elkészítésével kezdjük. Ehhez negyed fej fehér és lila káposztát használunk.
Egy edénybe helyezzük a vékony csíkokra szeletelt káposztát, a finomra aprított vöröshagymát, továbbá a julienre vágott (akár egy gyufaszálnál is vékonyabbra szelt) fél fej sárgarépát.
Érkezik még bele: egy kis doboz tejföl, 1 evőkanál mustár és méz, három evőkanál majonéz, továbbá fél citromnak a leve. Végezetül, a só és a bors szintén most - még a keverés előtt - kell, hogy hozzá kerüljön az edény tartalmához.
TIPP: Javasolt, a coleslaw salátát 24 órával a felhasználási idő előtt elkészíteni és hűtőbe helyezni, a maximális élvezet érdekében.
Vágjuk nagyobb szeletekre a 6 darab (három különböző színben pompázó) kaliforniai paprikát, majd helyezzük őket az Okos fa pellet grillre, 150 fokon.
Mire a paprikák elkészülnek, követhetik őket a különféle, beirdalt grillkolbászok, illetve a félbevágott kenyerek, mely utóbbiakat megfordítván, reszelt cheddar sajttal szórunk meg.
Amint a sajt ráolvadt a pirított kenyerekre, már is kezdetét veheti a szendvicsek tetszés szerinti összeállítása. Saját módszerünk alapján, a saláta rétegre kerülnek a sorjában elhelyezett kolbászok, tetejükre pedig a grillezett paprika szeletek.
Utolsó lépésként, szórjuk meg a tésztát cayenne borssal és petrezselyemmel, a szalonnát pedig szezámmagal. Díszítés gyanánt, használjunk bazsalikomot. Máris elkészültünk!
TIPP: Bár a császárszalonna elkészítéséhez - ízlés szerint - megannyi fűszerkeverék közül válogathatunk, ehhez a recepthez, inkább a pikáns változatokat javasoljuk.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Ételünk megvalósítását a krémes és könnyed alapként szolgáló coleslaw saláta (avagy: amerikai káposztasaláta) elkészítésével kezdjük. Ehhez negyed fej fehér és lila káposztát használunk.
Egy edénybe helyezzük a vékony csíkokra szeletelt káposztát, a finomra aprított vöröshagymát, továbbá a julienre vágott (akár egy gyufaszálnál is vékonyabbra szelt) fél fej sárgarépát.
Érkezik még bele: egy kis doboz tejföl, 1 evőkanál mustár és méz, három evőkanál majonéz, továbbá fél citromnak a leve. Végezetül, a só és a bors szintén most - még a keverés előtt - kell, hogy hozzá kerüljön az edény tartalmához.
TIPP: Javasolt, a coleslaw salátát 24 órával a felhasználási idő előtt elkészíteni és hűtőbe helyezni, a maximális élvezet érdekében.
Vágjuk nagyobb szeletekre a 6 darab (három különböző színben pompázó) kaliforniai paprikát, majd helyezzük őket az Okos fa pellet grillre, 150 fokon.
Mire a paprikák elkészülnek, követhetik őket a különféle, beirdalt grillkolbászok, illetve a félbevágott kenyerek, mely utóbbiakat megfordítván, reszelt cheddar sajttal szórunk meg.
Amint a sajt ráolvadt a pirított kenyerekre, már is kezdetét veheti a szendvicsek tetszés szerinti összeállítása. Saját módszerünk alapján, a saláta rétegre kerülnek a sorjában elhelyezett kolbászok, tetejükre pedig a grillezett paprika szeletek.
Utolsó lépésként, szórjuk meg a tésztát cayenne borssal és petrezselyemmel, a szalonnát pedig szezámmagal. Díszítés gyanánt, használjunk bazsalikomot. Máris elkészültünk!
TIPP: Bár a császárszalonna elkészítéséhez - ízlés szerint - megannyi fűszerkeverék közül válogathatunk, ehhez a recepthez, inkább a pikáns változatokat javasoljuk.