Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Mexikói hagymás bab és vaj puha csirke – Szoky konyhája

Mexikói hagymás bab és vaj puha csirke – Szoky konyhája


szoky mexikói hagymás bab csirkecomb recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grill recept videó: Szoky ebben a videóban mexikói babos csirkét, avagy hagymás babot készít csirkével, teszi mindezt nagy szeretettel. Szoky nem kevesebb állít, minthogy ez egy bakancslistás étel, így mindenképp ki kell próbáljátok!

Adag6 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő1 óra 30 percÖsszesen2 óra
Hozzávalók:
 10 darab csontos egész csirkecombalsó és felső részekre lettek választva
 6 darab felezett csontozott csirkemell
 400 g füstölt szalonna
 450 g új csomós lila hagyma
 6 gerezd fokhagyma
 400 g paradicsompüré
 500 g vesebab
 3 darab szép cső kukorica
 1 kis csokor petrezselyem
 
 2 evőkanál bazsalikom
 színes tört bors
 2 evőkanál barnacukor
 1 evőkanál füstölt piros paprika
 1 teáskanál római kömény
 1 evőkanál őrölt koriander mag
 víz vagy alaplé az étel felöntéséhez.
Elkészítés
1

Egy nagyobb keverőtálba helyezzük el a húsokat és jöhet az előfűszerezés. Kezdésnek a só, a színes bors, a koriander, barnacukor, majd keverjük össze alaposan a hússal.

2

Egy serpenyőben a kockázott szalonnát kezdjük el pirítani. A kisült szalonna mehet a tepsibe, a megmaradt zsírjában pedig megforgatjuk a csirkecombokat, melleket. Egy kis kérget sütünk mindkét oldalra, hogy roppanós réteget kapjunk, majd mehet vissza a keverőtálba.

3

A hagymákat vágjuk fel gorombára, majd a fokhagyma is követheti. Ezután a szalonna zsírjában ezt a hozzávalót is pirítsuk meg kicsit 3-5 perc alatt, majd helyezzük a keverőtálba a korábban megpirított húsokra (a zsírral együtt).

4

Jöhet a további fűszerezés és hozzávalók: piros paprika, bazsalikom, római kömény, paradicsompüré, majd pedig a bab. Alapos összekeverés után mehet a tepsibe az előkészített ételünk.

5

A tepsit tegyük a grillsütőbe kb. 200 fokon, nagyjából 1,5 órára. Lefedni nem szükséges. Ennyi idő alatt megsül és puha lesz a csirke és a bab is.

6

A kukoricát vágjuk fel 3-4 cm széles szeletekre - persze óvatosan a késsel, nehogy baleset történjen. 15-20 perccel a mexikói hagymás bab és a csirkehúsok elkészülte előtt helyezzük a tepsire. Addig is áztathatjuk nyugodtan vízben. Az elkészült ételünket természetesen friss petrezselyemmel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Áfonyás jalapeno lekvárKülönleges párosítás, vagy mégsem? Áfonya és jalapeno találkozása. De mégis mire jó? Érdemes kipróbálni grillsajtok mellé, hamburgerekbe, húsgolyókhoz. Biztosan ízleni fog az édes, egyben pikáns ízvilág.
Házi paleo BBQ szószEz a csípős sertéshúsra specializált szósztípus elkerüli az olyan feldolgozott összetevőket, mint például a ketchup és a finomított cukor. Ráadásul a szószt még főzni sem kell, elég csak összekeverni.
Mandulás pisztráng grill recept by Szoky konyhájaHa ritkán eszel halat, főképp pisztrángot, akkor ez a recept biztosan elcsábít majd, hogy többet kellene. Fantasztikus spenótos, vajas, fokhagymás, ropogós pisztráng receptet hozott nekünk Szoky és természetesen Pit Boss grillsütőn készíti el nekünk.
Ananászos füstölt salsa szószFüstölt salsa szószt, mártogatóst ajánlunk, amit grillsütőn készül és egy kis pikáns fűszer és az ananász teszi extra különlegessé.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 10 darab csontos egész csirkecombalsó és felső részekre lettek választva
 6 darab felezett csontozott csirkemell
 400 g füstölt szalonna
 450 g új csomós lila hagyma
 6 gerezd fokhagyma
 400 g paradicsompüré
 500 g vesebab
 3 darab szép cső kukorica
 1 kis csokor petrezselyem
 
 2 evőkanál bazsalikom
 színes tört bors
 2 evőkanál barnacukor
 1 evőkanál füstölt piros paprika
 1 teáskanál római kömény
 1 evőkanál őrölt koriander mag
 víz vagy alaplé az étel felöntéséhez.

Elkészítés

Elkészítés
1

Egy nagyobb keverőtálba helyezzük el a húsokat és jöhet az előfűszerezés. Kezdésnek a só, a színes bors, a koriander, barnacukor, majd keverjük össze alaposan a hússal.

2

Egy serpenyőben a kockázott szalonnát kezdjük el pirítani. A kisült szalonna mehet a tepsibe, a megmaradt zsírjában pedig megforgatjuk a csirkecombokat, melleket. Egy kis kérget sütünk mindkét oldalra, hogy roppanós réteget kapjunk, majd mehet vissza a keverőtálba.

3

A hagymákat vágjuk fel gorombára, majd a fokhagyma is követheti. Ezután a szalonna zsírjában ezt a hozzávalót is pirítsuk meg kicsit 3-5 perc alatt, majd helyezzük a keverőtálba a korábban megpirított húsokra (a zsírral együtt).

4

Jöhet a további fűszerezés és hozzávalók: piros paprika, bazsalikom, római kömény, paradicsompüré, majd pedig a bab. Alapos összekeverés után mehet a tepsibe az előkészített ételünk.

5

A tepsit tegyük a grillsütőbe kb. 200 fokon, nagyjából 1,5 órára. Lefedni nem szükséges. Ennyi idő alatt megsül és puha lesz a csirke és a bab is.

6

A kukoricát vágjuk fel 3-4 cm széles szeletekre - persze óvatosan a késsel, nehogy baleset történjen. 15-20 perccel a mexikói hagymás bab és a csirkehúsok elkészülte előtt helyezzük a tepsire. Addig is áztathatjuk nyugodtan vízben. Az elkészült ételünket természetesen friss petrezselyemmel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Mexikói hagymás bab és vaj puha csirke – Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66