Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Miami csirkeszárnyak

Miami csirkeszárnyak


miami csirkeszárnyak bbq grill recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Egyedi és ízletes grillezett csirkeszárny receptet mutatunk. Néhány óra pácolás közben szívják magukba a zamatos ízeket ezek a husik, majd a rácson ropogósra sülnek, végül szószba forgatjuk.

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő50 percÖsszesen1 óra 10 perc
Hozzávalók - páchoz
 3 darab lime leve
 2 teáskanál lime reszelt héja
 2 gerezd fokhagyma
 120 ml szójaszósz
 120 ml növényi olaj
 60 ml csípős bbq szósz
 2 teáskanál őrölt fekete bors
Hozzávalók - szószhoz
 1,50 kg tisztított csirkeszárny
 110 g vaj
 120 ml csípős bbq szósz
 apróra vágott metélőhagyma vagy mogyoróhagyma, díszítéshez
Elkészítés
1

A pác hozzávalóit egy nagy tálba rakjuk és simára keverjük. Hozzáadjuk a csirkeszárnyakat és összeforgatjuk.
Lefedve, legalább 4 órán keresztül pácoljuk a hűtőben, de még jobb, ha egy teljes éjszakát tölt a pácban. Időnként forgassuk át.

2

Állítsuk be a kerti grillsütő hőmérsékletét 190°C-ra.

3

Csepegtessük le a szárnyakat és rendezzük el szellősen a grillsütő rácsán.

4

Grillezzük, amíg szép barna nem lesz és átsül. Ez a szárnyak nagyságától függően 40-60 perc körül lehet, félidőben fordítsuk meg.

5

Az elkészültség ellenőrzéséhez a szárny vastagabb részén vágjuk meg. Ha még belül rózsaszín, süssük tovább.
Digitális hőmérővel is ellenőrizhetjük a húst. A kész csirkeszárny a belső hőmérséklete érje el a 74°C-ot.

6

Miközben a csirkeszárnyak a pellet grillsütőben készülnek, addig egy kis serpenyőben, közepes lángon olvasszuk fel a vajat. Forgassuk összes a csípős barbecue szósszal és tartsuk melegen, hogy folyós legyen.

7

Amikor elkészültek, tegyük át a csirkeszárnyakat egy nagyobb sekély tálba, tepsibe. Öntsük rá a vajas-csípős keverék nagy részét és keverjük össze.
Öntsük rá a maradék vajas keveréket, és szórjuk meg az apróra vágott hagymákkal. Lime szeletekkel tálaljuk, ezzel öntözhetjük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Mexikói hagymás bab és vaj puha csirke – Szoky konyhájaGrill recept videó: Szoky ebben a videóban mexikói babos csirkét, avagy hagymás babot készít csirkével, teszi mindezt nagy szeretettel. Szoky nem kevesebb állít, minthogy ez egy bakancslistás étel, így mindenképp ki kell próbáljátok!
Burrito – kevésbé autentikus, de nagyon színes¡Viva México! Mai úti célunk a mesésen színes, egzotikus latin-amerikai ízvilág. És, ha nem is a föld legegyszerűbb, de garantáltan az egyik legfinomabb - exkluzív köntösbe bújtatott - burrito receptje következik, amely bármilyen asztalon megállja a helyét. Kiváltképp a laza hangvételű, baráti összejövetelek során.
Dán palacsintagolyó, aebleskiverA legenda szerint a Vikingek ereje ebből a töltött palacsinta golyókból származott. Bár picit nehéz elképzelni, de mi van ha igaz? Ne kockáztassunk mi sem, próbáljuk ki gyorsan a dánok finom édességét!

Hozzávalók

Hozzávalók - páchoz
 3 darab lime leve
 2 teáskanál lime reszelt héja
 2 gerezd fokhagyma
 120 ml szójaszósz
 120 ml növényi olaj
 60 ml csípős bbq szósz
 2 teáskanál őrölt fekete bors
Hozzávalók - szószhoz
 1,50 kg tisztított csirkeszárny
 110 g vaj
 120 ml csípős bbq szósz
 apróra vágott metélőhagyma vagy mogyoróhagyma, díszítéshez

Elkészítés

Elkészítés
1

A pác hozzávalóit egy nagy tálba rakjuk és simára keverjük. Hozzáadjuk a csirkeszárnyakat és összeforgatjuk.
Lefedve, legalább 4 órán keresztül pácoljuk a hűtőben, de még jobb, ha egy teljes éjszakát tölt a pácban. Időnként forgassuk át.

2

Állítsuk be a kerti grillsütő hőmérsékletét 190°C-ra.

3

Csepegtessük le a szárnyakat és rendezzük el szellősen a grillsütő rácsán.

4

Grillezzük, amíg szép barna nem lesz és átsül. Ez a szárnyak nagyságától függően 40-60 perc körül lehet, félidőben fordítsuk meg.

5

Az elkészültség ellenőrzéséhez a szárny vastagabb részén vágjuk meg. Ha még belül rózsaszín, süssük tovább.
Digitális hőmérővel is ellenőrizhetjük a húst. A kész csirkeszárny a belső hőmérséklete érje el a 74°C-ot.

6

Miközben a csirkeszárnyak a pellet grillsütőben készülnek, addig egy kis serpenyőben, közepes lángon olvasszuk fel a vajat. Forgassuk összes a csípős barbecue szósszal és tartsuk melegen, hogy folyós legyen.

7

Amikor elkészültek, tegyük át a csirkeszárnyakat egy nagyobb sekély tálba, tepsibe. Öntsük rá a vajas-csípős keverék nagy részét és keverjük össze.
Öntsük rá a maradék vajas keveréket, és szórjuk meg az apróra vágott hagymákkal. Lime szeletekkel tálaljuk, ezzel öntözhetjük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Miami csirkeszárnyak
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66